GARDENA presenteerde in 2016 een wereldprimeur: het smart system voor de tuin. Via dit innovatief systeem stuur je met één app op je smartphone of tablet een robotmaaier en tuinbesproeiing aan. Je kunt echter ook waterpompen aansluiten of zien wat het laadniveau is van accu’s in het tuingereedschap. GARDENA breidt het smart system nu verder uit met een robotmaaier voor kleine gazons, een besproeiingscomputer met zes watergeefkanalen en een stekkerdoos voor bijvoorbeeld tuinverlichting. Bovendien kun je toezichtcamera’s aansluiten. 

We internetten wat af met zijn allen, onderweg, op het werk en natuurlijk thuis. Je kan je haast niet meer voorstellen dat je een paar jaar geleden alleen maar internet had op je vaste computer verbonden met een kabel. De draadloze revolutie heeft zijn slag geslagen en door de komst van WiFi kunnen we nu overal waar we maar willen dag en nacht online doorbrengen.

Apparatuur in huis wordt steeds slimmer, op basis van eenvoudige detectie of geavanceerde programmatuur kunnen apparaten veel taken van de bewoners overnemen. Sommige apparaten werken autonoom, die installeer je en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar. Voor specifieke functies zoals licht of geluid wil je meer controle, maar van een lade vol afstandsbedieningen wordt je niet vrolijk natuurlijk. Hoe kun je die slimme apparaten in huis van afstand bedienen, en wat heb je daar eigenlijk voor nodig? Dat zoeken we uit op deze pagina!

De ontwikkeling van smartphones gaat snel. Zo snel, dat we bijna jaarlijks met nieuwe, baanbrekende eigenschappen te maken krijgen. Met de nieuwste smartphones is het bijvoorbeeld mogelijk om je toestel draadloos op te laden. Leg de smartphone simpelweg op een platform dat hiervoor geschikt is en de smartphone begint op te laden.

Het najaar is weer aangebroken! De tijd van het jaar waarin we regelmatig worden getrakteerd op een flinke herfststorm of heel af en toe op een mooie zonnige dag waarbij de thermometer boven de 20 graden uitschiet. De meeste tijd brengen we weer binnen door. We stylen ons interieur in herfstsfeer met gezellige kaarsen en een lekkere warme plaid zodat we met heerlijk warme voetjes, onderuitgezakt op de bank, ons favoriete tijdschrift kunnen lezen.   

Je huis is je vertrouwde plek, een plek waarin je iedere dag weer fijn thuis komt en waarin je alle dierbare spullen en herinneringen bewaard. Niets is zo belangrijk dan dat je je ook veilig voelt. Je moet er niet aan denken dat onbevoegden zomaar in je woning komen en aan jouw mooie spulletjes komen of nog erger deze meenemen.

Gemak dient de mens. Een gezegde wat we al jaren kennen en op allerlei manieren proberen toe te passen. Het begon al in de industrie, waar het handwerk werd vervangen voor machine's. Later brachten we die machine's ook in ons huis. Door de komst van elektriciteit konden we al snel heel wat apparaten aansluiten die ons veel werk uit handen namen. Zoals bijvoorbeeld een (af)wasmachine zodat we al die was niet meer met de hand hoefden te doen. Of de afstandsbediening, waardoor we lekker kunnen zappen vanuit onze luie stoel.

Domotica is helemaal hip! Domoti- wat? Toegegeven, de term moet nog eventjes landen maar waarschijnlijk ben je wel bekend met de toepassingen. Domotica houdt in dat tot voorheen ‘domme’ huishoudelijke apparatuur ‘slim’ gemaakt wordt: oftewel, je creëert een smarthome. Enige dat je nodig hebt naast de apparatuur, is een interessante smartphone. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos: je kunt deze apparaten controleren op werking, op afstand instellen en soms zelfs compleet herprogrammeren. Onder domotica vallen onder meer koelkasten, lichten, thermostaten en soms zelfs complete huizen. Zo heftig hoef je het niet direct te maken, maar met een interessante smartphone en wat andere slimme apparaten kom je al een heel eind. In dit artikel bekijken we wat je allemaal wel niet in en om je huis kunt regelen met enkel je telefoon als afstandsbediening.

Domotica is in een moderne woning niet meer weg te denken. De thermostaat, divers apparatuur en de zonwering zijn enkele voorbeelden van automatisch aangestuurde producten. Geberit biedt met de AquaClean douchewc een echte wannahave gadget voor op het toilet. Dit domotica toilet reinigt, met één druk op de afstandsbediening, automatisch de billen met lichaamswarm water. De waterdruk, de temperatuur en de positie is naar wens in te stellen. Na deze ‘douche’ worden de billen gedroogd door een warme lucht föhn. Het toilet doet al het werk. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is blijven zitten. Door het gebruik van een volautomatisch toilet hoeven de handen ook niet meer gebruikt te worden bij het schoonmaken van de billen; een groot pluspunt in de dagelijkse hygiëne. Helemaal gezien het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones op het toilet.