2024
smartphone draadloos

De ontwikkeling van smartphones gaat snel. Zo snel, dat we bijna jaarlijks met nieuwe, baanbrekende eigenschappen te maken krijgen. Met de nieuwste smartphones is het bijvoorbeeld mogelijk om je toestel draadloos op te laden. Leg de smartphone simpelweg op een platform dat hiervoor geschikt is en de smartphone begint op te laden.

Ook fabrikanten buiten de smartphonewereld is dit niet ontgaan, want nu al zien we opvallende objecten waarmee je een smartphone draadloos kunt opladen. Het lijkt erop dat we binnenkort vrijwel overal onze smartphone kunnen neerleggen om hem snel op te laden: ideaal!

Technologie van draadloos opladen in nieuwe smartphones
De nieuwste smartphones die zijn uitgekomen beschikken over het algemeen over draadloos opladen. Een nieuwe technologie die tot voor kort nog niet efficiënt werkt, maar inmiddels niet of nauwelijks onderdoet voor het opladen met en kabeltje.

Onder meer de gloednieuwe iPhone X kan draadloos worden opgeladen. Hoewel de iPhone X een dure smartphone is, kun je er wel ontzettend veel mee en is het de snelste smartphone van dit moment. Veel mensen kiezen voor een iPhone X met een sim only abonnement, zodat je zelf precies kunt bepalen wat je nodig hebt en dus betaalt per maand.

Draadloos laden werkt met een zogenaamd Qi-oppervlakte, dat een klein apparaat kan opladen met een Qi-ontvanger. Hiervoor moet het apparaat dicht op het oppervlakte liggen, doorgaans zo’n 6 millimeter. De eerste draadloze opladers konden met een vermogen van zo’n 5 Watt opladen. Later kwam een 10 Watt versie en ook de 15 Watt versie zien we steeds vaker. Hoe hoger dit vermogen, hoe sneller je telefoon wordt opgeladen.

Alles wijst erop dat de ontwikkelingen razendsnel zullen doorzetten de komende jaren.vMet verbeterde versies zijn ook grotere afstanden mogelijk en neemt het vermogen waarmee wordt opgeladen toe.

Bijzondere draadloze opladers
Bij bijvoorbeeld de iPhone X kun je een standaard oplaadplaatje kopen, waarmee de smartphone kan worden opgeladen. Er zijn echter ook bijzondere varianten mogelijk. Zo is IKEA onlangs gekomen met enkele bureaulampen, waarbij de voet van de lamp een Qi-lader heeft.

Ook zijn er enkele meubelfabrikanten die de Qi-technologie gebruiken, bijvoorbeeld in het oppervlakte van een nachtkastje.

Gezien de snelheid waarmee de technologie wordt ontwikkeld en het duidelijke voordeel dat draadloos opladen biedt, is de kans groot dat we binnen enkele jaren niet meer anders weten. Tafels, kastjes, lampen en nog veel meer zullen mogelijk over de Qi-technologie beschikken. Door simpelweg je smartphone even weg te leggen wordt hij direct opgeladen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners