1364
De beste Smart Home toepassingen in 2021!
Gepubliceerd: 04-01-2021 Laatste update: 17-11-2022

Voorheen leek het nog iets uit een futuristische film. Inmiddels is de Smart Home helemaal in onze samenleving geïntegreerd! De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zetten de beste toepassingen anno 2021 voor je op een rijtje.

 

1. Verlichting

Vraag je je op kantoor wel eens af of je de lampen thuis wel hebt uitgedaan? Met slimme verlichting is dit verleden tijd! Stel in dat de lichten automatisch uitgaan als je het huis verlaat. Andersom kan natuurlijk ook! Word verwelkomd in een volledig verlicht huis. Of laat de buitenverlichting automatisch aanspringen als je het huis nadert. Zo struikel je nooit meer over die ene bloempot.

WIN-VLOERKLEED.png

2. Verwarming

Naast een verlicht huis, is ook thuiskomen in een verwarmd huis erg prettig! En wat dacht je van ontwaken met een behaaglijke temperatuur? Niks is zo vervelend als vanuit je koude bed in een ijskoude kamer te moeten stappen. Kom je vroeger thuis dan gepland? Geen probleem. Via de app zet je de verwarming alvast aan.

3. Raambekleding

Hoewel in slaap vallen in een donkere omgeving heerlijk is, voelt wakker worden in het duister erg onnatuurlijk. Stel in dat jouw raambekleding vlak voor je wekker gaat automatisch opent. Zo word je minder abrupt gewekt en voel je je beter uitgerust. Ook de raambekleding buiten kan je smart maken. Laat de rolgordijnen bijvoorbeeld automatisch sluiten wanneer je van huis gaat en vice versa.

4. Koelkast

Eén van de nieuwste snufjes op het gebied van Smart Home is de slimme koelkast. Je hebt vast weleens in de supermarkt gestaan en je afgevraagd of je nog voldoende eieren in de koelkast hebt liggen. Vanaf nu kijk je via je smartphone met een ingebouwde camera binnen in je koelkast. Zo zie je in één oogopslag wat er wel en niet aangevuld moet worden. Ideaal!

5. Slot

Ken je dat? Dat je met je armen vol boodschappen voor een dichte deur staat? Met een zucht zet je de boodschappen neer en graai je in je tas naar de sleutels. Met een slim slot had je gewoon door kunnen lopen. Hiermee kan je de deur al vanuit de auto ontgrendelen. Ook geeft het slimme slot inzicht in wie wanneer de voordeur heeft geopend. Zo weet je precies wanneer je kinderen thuis zijn gekomen.

6. Rookmelder

Inmiddels zijn we het er allemaal over eens dat een rookmelder onmisbaar is. Wel zo veilig dat je wakker wordt gepiept als er brand in huis is. Nóg veiliger is de slimme rookmelder. Deze vertelt je precies waar het mis is en brengt je ook als je niet thuis bent op de hoogte van rookontwikkeling.

7. Deurbel

Worden pakketjes bij jou ook standaard bezorgd als je niet thuis bent? Of is het je maar al te vaak overkomen dat je te laat bij de voordeur was omdat je in de tuin bezig was? Met de slimme deurbel kan je de pakketbezorger laten weten dat je er zo aankomt of vragen het pakketje op een bepaalde plek neer te zetten. Ook kan je via de camera je woning in de gaten houden als je niet thuis bent. Wel zo veilig!

Dit artikel is geschreven door Solano Wonen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide