2289
6 handige apparaten voor je smart home
Gepubliceerd: 26-05-2020 Laatste update: 07-05-2022

De techniek staat voor niets tegenwoordig. Ons leven wordt al op veel manieren makkelijker gemaakt door alle technische ontwikkelingen die er plaatsvinden. Tegenwoordig kun je van je huis een zogenaamd smart home maken, waardoor je met je telefoon van alles kunt bedienen thuis. We zetten een aantal apparaten op een rijtje die een goede toevoeging aan jouw smart home kunnen zijn.

OnePlus 8

Bij een smart home die je met je telefoon naar je hand kunt zetten, hoort natuurlijk ook een fijn telefoontoestel dat soepel werkt, zodat je zonder haperen al je slimme apparaten kunt bedienen. Eén zo’n smartphone die daarin voorziet, is de OnePlus 8. Het is een high-end toestel van deze bij ons nog redelijk onbekende fabrikant met een uitstekende reputatie. De OnePlus 8 heeft een groot 6,55 inch Amoled-scherm met een hoge resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Hij is uitgerust met een razendsnelle Snapdragon-processor. Apps openen razendsnel en van wachttijd is geen sprake. Er zit een grote accu van 4300 mAh in die je door snelladen binnen een half uur volledig opgeladen kunt hebben. Met een volle accu komt je makkelijk een dag door, wat natuurlijk wel fijn is als je hele huis afhankelijk is van bediening vanaf jouw telefoon.

Ring 2 deurbel

Jaloers op die mensen die in een appartementencomplex wonen en zo’n schermpje hebben waarmee ze kunnen zien wie er beneden voor de deur staat? De Ring 2 deurbel is de oplossing om dit bij jou thuis ook te kunnen. Deze slimme deurbel is gekoppeld aan een app, waardoor je hem met de telefoon kan bedienen. Met de computer is ook mogelijk. Zodra er iemand op de bel drukt, kun jij zien wie er voor de deur staat. Met behulp van een camera met infrarood functie, kun je ook ’s avonds nog goed zien wie er aanbelt. Er zitten ook ingebouwde speakers en een microfoon in de Ring 2 deurbel, zodat je kunt communiceren met degene die voor de deur staat. Ook zit er een bewegingssensor in, waardoor je ook bij beweging voor jouw deur een seintje krijgt.

smart_hom_2.jpg

Google Chromecast

Bij een smart home hoort natuurlijk eigenlijk een smart tv, maar dat is geen kleine investering. Om je televisie functies van een smart tv te geven, kun je een Google Chromecast inpluggen. Deze kost maar zo’n vier tientjes en bied je de mogelijkheid om via je telefoon content van streamingsdiensten op je televisie te toveren. Dit kan in hoge resolutie zonder haperen, omdat de Chromecast 5 GHz ondersteunt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een vrije HDMI-ingang op je televisie, een stopcontact en goede wifi. En die vier tientjes, natuurlijk.

Nest thermostaat

Wil je besparen op je energierekening, dan biedt de Nest thermostaat uitkomst. Deze kan meer dan de helft van jouw verbruik bepalen. De thermostaat past zich volledig aan op de gebruiker, bijvoorbeeld door je favoriete temperatuur op te slaan. Ben je niet thuis, dan verlaagt hij zelfstandig de temperatuur. Ook weet de Nest thermostaat hoe lang het duurt om jouw huis weer op te warmen én hoe tochtig je huis is. Vanuit een app op je telefoon kun je de verwarming bedienen, en je kunt zelfs je boiler laten opwarmen of juist uitschakelen. Dit apparaatje bied je dus tal van mogelijkheden om bewuster met je energieverbruik om te gaan en te besparen op je energierekening. Het geld dat je overhoudt, kun je dan weer in een van de andere hier vernoemde smart home apparaten steken!

Philips Hue

Ook je verlichting kan slimmer. Met behulp van de Philips Hue en de noodzakelijke aanvulling Philips Hue Bridge kun je je verlichting op afstand bedienen. Niet alleen dat, je kunt ook verschillende kleuren of kleurscènes instellen. Met een druk op de knop kun je dus de sfeer in huis aanpassen aan de gelegenheid. Naast binnenverlichting is er ook slimme buitenverlichting die kan helpen om inbrekers af te schrikken.

Nest Protect

Jouw smart home kan niet alleen voor gemak en vermaak zorgen, maar ook voor jouw veiligheid en die van je gezin. De Nest Protect kan daarbij helpen. Het is een slimme rookmelder en koolmonoxidemelder die een signaal geeft bij snel brandend vuur en koolmonoxide, maar ook bij langzaam smeulen vier. De Nest Protect laat je precies weten wat er aan de hand is en waar het in huis aan de hand is. Met behulp van een app kun je de Nest Protect op afstand bedienen. Zo kun je hem uitschakelen met je telefoon wanneer hij afgaat. Ben je niet thuis en gaat hij af, dan laat hij via een bericht op je telefoon weten wat er gaande is bij jou in huis. Zo kun je ook van afstand tijdig de brandweer inschakelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide