Fabrikanten krijgen het tegenwoordig voor elkaar om vrijwel elk apparaat in de keuken te voorzien van enige vorm van connectie met je smartphone. De zogenaamde ‘smart’ apparatuur is voor veel mensen handig en wordt steeds meer gebruikt. Zo wordt tegenwoordig steeds vaker de thermostaat op afstand bestuurd, wordt er op afstand koffie gezet of wordt er gebruikt gemaakt van een Google Home. In dit artikel waarschuwen je voor mogelijke beveiligingsrisico’s.

Een domoticasysteem is een woord wat je laatst wellicht vaker tegenkomt. Een ingewikkeld woord dat staat voor huis (domus) en informatica (tica) en dit betekent dat je technologie en diensten in je huis met elkaar verbindt. Zo kan je je huis inrichten met slimme lampen, speakers, media en een tal van andere elektronische apparaten. Via een domoticasysteem kan je allerlei functies laten besturen in het huis. Van ventileren tot verwarmen en verlichten. Een stukje extra comfort waarmee je de moderne gemakken van nu in huis haalt. Welke technieken kan ook jij in je huis installeren? Lees het hieronder in dit artikel.

Steeds meer mensen investeren in smarthome producten. De smarthome producten zorgen ervoor dat je woning van alle gemakken voorzien is. Het prettige in het investeren in dit soort slimme producten is dat het in etappes kan. Je hoeft niet in één keer je hele smarthome in te richten. Je begint bijvoorbeeld met de lampen. Slimme verlichting kunnen inschakelen op bepaalde tijden maar ook eenvoudig met je smartphone bediend worden als je languit op de bank ligt.

Vind jij duurzaamheid belangrijk maar staat ‘het  jezelf  gemakkelijk maken’ net een stukje hoger op jouw bucketlist?  Check dan vooral deze superhandige slimme producten eens. Ze helpen jou een handje op weg met duurzaam leven maar zijn intussen stiekem hartstikke leuk, handig en hip! Wedden dat jij straks niet meer zonder kunt!

De smartphone is nauwelijks meer weg te denken uit ons leven. Zeker nu je in huis gebruik kunt maken van spraakgestuurde assistenten zoals Google Home en Siri. Dus ook bij de inrichting van je woonkamer is het tegenwoordig interessant om rekening te houden met je smartphone en gerelateerde functies!

Thuiskomen in een huis waar bijna alles automatisch gaat. Je loopt de woonkamer in en de sfeerverlichting gaat aan, je drukt op de knop en de rolluiken sluiten en je zegt ‘ok Google’ en krijgt de weersverwachting voordat je de muziek aanzet. Wie wilt dat nu niet? Er zijn maar genoeg Nederlanders die allerlei toffe gadgets in huis hebben om van hun thuis, een smart home te maken. Nu kun je natuurlijk ontzettend veel leuks vinden op de websites van Coolblue of Megagadgets, maar om het je wat makkelijker te maken hebben we de meest toffe smart home gadgets voor je op een rijtje gezet!

Domotica? Wat is dat, vraag je je wellicht af? In de afgelopen jaren is deze term steeds bekender geworden in Nederland. De term betekent letterlijk: ‘technologie van het huis’. Met de introductie van de slimme koelkast, de slimme thermostaat en andere slimme apparaten is het steeds makkelijker geworden om apparaten op afstand te besturen en om het huis veilig en toegankelijk te maken. Vooral voor mensen met lichamelijke klachten is demotica vaak een goede oplossing om langer thuis te wonen. In deze blog leest u meer over de technologie van domotica en hoe u dit ook in uw woning kunt integreren! 

De aanschaf van een slimme deurbel, ook wel WiFi deurbel of video deurbel genoemd, is een snel opkomende trend. De deurbellen van Ring waren al een tijdje erg populair, maar met de komst van de Nest Hello is de markt voor deze producten echt ontploft. Wat zijn echter de voordelen van zo’n deurbel en heeft het ook nadelen? Smart home specialist 50five zette er van beide drie op een rijtje.

GARDENA presenteerde in 2016 een wereldprimeur: het smart system voor de tuin. Via dit innovatief systeem stuur je met één app op je smartphone of tablet een robotmaaier en tuinbesproeiing aan. Je kunt echter ook waterpompen aansluiten of zien wat het laadniveau is van accu’s in het tuingereedschap. GARDENA breidt het smart system nu verder uit met een robotmaaier voor kleine gazons, een besproeiingscomputer met zes watergeefkanalen en een stekkerdoos voor bijvoorbeeld tuinverlichting. Bovendien kun je toezichtcamera’s aansluiten.