De techniek staat voor niets tegenwoordig. Ons leven wordt al op veel manieren makkelijker gemaakt door alle technische ontwikkelingen die er plaatsvinden. Tegenwoordig kun je van je huis een zogenaamd smart home maken, waardoor je met je telefoon van alles kunt bedienen thuis. We zetten een aantal apparaten op een rijtje die een goede toevoeging aan jouw smart home kunnen zijn.

Gardena komt met een software-update voor alle SILENO robotmaaiers. Dat betekent een gratis uitbreiding met slimme functies. Qua intelligentie, praktijk en veiligheid presteren de robotmaaiers van Gardena daarmee nog beter. De smart-modellen behoren tot het smart system waarmee de tuin automatisch gemaaid en besproeid wordt.

Reguleer vieze geurtjes op je toilet met de Geberit Home-app. Stank op het toilet is een grote ergernis voor velen. Onlangs introduceerde Geberit hiervoor de vernieuwde DuoFresh Module. Deze verwijdert de lucht direct uit de toiletpot, waardoor vieze luchtjes passé zijn.

Fabrikanten krijgen het tegenwoordig voor elkaar om vrijwel elk apparaat in de keuken te voorzien van enige vorm van connectie met je smartphone. De zogenaamde ‘smart’ apparatuur is voor veel mensen handig en wordt steeds meer gebruikt. Zo wordt tegenwoordig steeds vaker de thermostaat op afstand bestuurd, wordt er op afstand koffie gezet of wordt er gebruikt gemaakt van een Google Home. In dit artikel waarschuwen je voor mogelijke beveiligingsrisico’s.

Een domoticasysteem is een woord wat je laatst wellicht vaker tegenkomt. Een ingewikkeld woord dat staat voor huis (domus) en informatica (tica) en dit betekent dat je technologie en diensten in je huis met elkaar verbindt. Zo kan je je huis inrichten met slimme lampen, speakers, media en een tal van andere elektronische apparaten. Via een domoticasysteem kan je allerlei functies laten besturen in het huis. Van ventileren tot verwarmen en verlichten. Een stukje extra comfort waarmee je de moderne gemakken van nu in huis haalt. Welke technieken kan ook jij in je huis installeren? Lees het hieronder in dit artikel.

Steeds meer mensen investeren in smarthome producten. De smarthome producten zorgen ervoor dat je woning van alle gemakken voorzien is. Het prettige in het investeren in dit soort slimme producten is dat het in etappes kan. Je hoeft niet in één keer je hele smarthome in te richten. Je begint bijvoorbeeld met de lampen. Slimme verlichting kunnen inschakelen op bepaalde tijden maar ook eenvoudig met je smartphone bediend worden als je languit op de bank ligt.

Vind jij duurzaamheid belangrijk maar staat ‘het  jezelf  gemakkelijk maken’ net een stukje hoger op jouw bucketlist?  Check dan vooral deze superhandige slimme producten eens. Ze helpen jou een handje op weg met duurzaam leven maar zijn intussen stiekem hartstikke leuk, handig en hip! Wedden dat jij straks niet meer zonder kunt!

De smartphone is nauwelijks meer weg te denken uit ons leven. Zeker nu je in huis gebruik kunt maken van spraakgestuurde assistenten zoals Google Home en Siri. Dus ook bij de inrichting van je woonkamer is het tegenwoordig interessant om rekening te houden met je smartphone en gerelateerde functies!

Thuiskomen in een huis waar bijna alles automatisch gaat. Je loopt de woonkamer in en de sfeerverlichting gaat aan, je drukt op de knop en de rolluiken sluiten en je zegt ‘ok Google’ en krijgt de weersverwachting voordat je de muziek aanzet. Wie wilt dat nu niet? Er zijn maar genoeg Nederlanders die allerlei toffe gadgets in huis hebben om van hun thuis, een smart home te maken. Nu kun je natuurlijk ontzettend veel leuks vinden op de websites van Coolblue of Megagadgets, maar om het je wat makkelijker te maken hebben we de meest toffe smart home gadgets voor je op een rijtje gezet!