De smartphone is nauwelijks meer weg te denken uit ons leven. Zeker nu je in huis gebruik kunt maken van spraakgestuurde assistenten zoals Google Home en Siri. Dus ook bij de inrichting van je woonkamer is het tegenwoordig interessant om rekening te houden met je smartphone en gerelateerde functies!

Thuiskomen in een huis waar bijna alles automatisch gaat. Je loopt de woonkamer in en de sfeerverlichting gaat aan, je drukt op de knop en de rolluiken sluiten en je zegt ‘ok Google’ en krijgt de weersverwachting voordat je de muziek aanzet. Wie wilt dat nu niet? Er zijn maar genoeg Nederlanders die allerlei toffe gadgets in huis hebben om van hun thuis, een smart home te maken. Nu kun je natuurlijk ontzettend veel leuks vinden op de websites van Coolblue of Megagadgets, maar om het je wat makkelijker te maken hebben we de meest toffe smart home gadgets voor je op een rijtje gezet!

Domotica? Wat is dat, vraag je je wellicht af? In de afgelopen jaren is deze term steeds bekender geworden in Nederland. De term betekent letterlijk: ‘technologie van het huis’. Met de introductie van de slimme koelkast, de slimme thermostaat en andere slimme apparaten is het steeds makkelijker geworden om apparaten op afstand te besturen en om het huis veilig en toegankelijk te maken. Vooral voor mensen met lichamelijke klachten is demotica vaak een goede oplossing om langer thuis te wonen. In deze blog leest u meer over de technologie van domotica en hoe u dit ook in uw woning kunt integreren! 

De aanschaf van een slimme deurbel, ook wel WiFi deurbel of video deurbel genoemd, is een snel opkomende trend. De deurbellen van Ring waren al een tijdje erg populair, maar met de komst van de Nest Hello is de markt voor deze producten echt ontploft. Wat zijn echter de voordelen van zo’n deurbel en heeft het ook nadelen? Smart home specialist 50five zette er van beide drie op een rijtje.

GARDENA presenteerde in 2016 een wereldprimeur: het smart system voor de tuin. Via dit innovatief systeem stuur je met één app op je smartphone of tablet een robotmaaier en tuinbesproeiing aan. Je kunt echter ook waterpompen aansluiten of zien wat het laadniveau is van accu’s in het tuingereedschap. GARDENA breidt het smart system nu verder uit met een robotmaaier voor kleine gazons, een besproeiingscomputer met zes watergeefkanalen en een stekkerdoos voor bijvoorbeeld tuinverlichting. Bovendien kun je toezichtcamera’s aansluiten. 

We internetten wat af met zijn allen, onderweg, op het werk en natuurlijk thuis. Je kan je haast niet meer voorstellen dat je een paar jaar geleden alleen maar internet had op je vaste computer verbonden met een kabel. De draadloze revolutie heeft zijn slag geslagen en door de komst van WiFi kunnen we nu overal waar we maar willen dag en nacht online doorbrengen.

Apparatuur in huis wordt steeds slimmer, op basis van eenvoudige detectie of geavanceerde programmatuur kunnen apparaten veel taken van de bewoners overnemen. Sommige apparaten werken autonoom, die installeer je en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar. Voor specifieke functies zoals licht of geluid wil je meer controle, maar van een lade vol afstandsbedieningen wordt je niet vrolijk natuurlijk. Hoe kun je die slimme apparaten in huis van afstand bedienen, en wat heb je daar eigenlijk voor nodig? Dat zoeken we uit op deze pagina!

De ontwikkeling van smartphones gaat snel. Zo snel, dat we bijna jaarlijks met nieuwe, baanbrekende eigenschappen te maken krijgen. Met de nieuwste smartphones is het bijvoorbeeld mogelijk om je toestel draadloos op te laden. Leg de smartphone simpelweg op een platform dat hiervoor geschikt is en de smartphone begint op te laden.

Het najaar is weer aangebroken! De tijd van het jaar waarin we regelmatig worden getrakteerd op een flinke herfststorm of heel af en toe op een mooie zonnige dag waarbij de thermometer boven de 20 graden uitschiet. De meeste tijd brengen we weer binnen door. We stylen ons interieur in herfstsfeer met gezellige kaarsen en een lekkere warme plaid zodat we met heerlijk warme voetjes, onderuitgezakt op de bank, ons favoriete tijdschrift kunnen lezen.