979
Ophangsystemen
Gepubliceerd: 16-03-2017 Laatste update: 02-06-2023

Vroeg wakker, maandenlang in het puin, de hele dag lawaai. Er lijkt maar geen vooruitgang in te komen. Juist ja, we zijn bezig met de verbouwing van ons huis. Na maandenlang stress en douchen bij oma is het dan toch bijna zo ver. Het einde is in zicht. Nog een likje verf hier en daar, dan is het zover. We willen natuurlijk niets liever dan eindelijk ons huisje lekker inrichten.

Click Rail
Toch zagen we het al gebeuren.. Hoe gaan we die mooie net gestucte –en geschilderde wanden mooi houden? We wilden absoluut geen lelijke boorgaten in de muur. Toen kwamen we in aanraking met de Click Rail. Dit is een ophangsysteem dat (aan de wand) tegen het plafond bevestigd wordt. Zo lijkt het niet meer dan een plint die boven langs de muur loopt. Het werkt heel simpel, je hangt het schilderij op aan een haak die je bevestigt aan de draad en voilà. Je hebt trouwens nog wel keuze uit verschillende systemen. Wij hebben gekozen voor de Click Rail omdat deze helemaal tegen het plafond bevestigd kan worden, verder is het alleen de draad die zichtbaar is. Maar wanneer je kiest voor een perlon (transparante) draad is ook deze bijna niet te zien. Je kunt ook kiezen voor een staaldraad waarbij het koord wel zichtbaar is voor een meer industriële look.

Schilderij verplaatsen
Wat heel fijn is, is dat je alles wat je op hangt te alle tijde kan verplaatsen. Zowel van boven naar beneden als van links naar rechts. Als je een schilderij of canvas beu bent op een bepaalde plek kun je die dus heel makkelijk switchen. Je bent zodoende altijd vrij om je schilderijen maar ook je meubels te verplaatsen. Wanneer ik namelijk mijn bank op een andere plek wil, verplaats ik gewoon mijn schilderijen naar de overkant. Zo zitten we dus niet vast aan een schilderij op een vaste plek én de muren blijven mooi. Echt een super uitkomst voor ons nieuwe huisje!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide