2210
Zo ziet het huishoudboekje van de toekomst eruit

Het bijhouden van je huishoudboekje is tijd die je liever ergens anders aan zou besteden. Er is immers weinig leuks aan registreren van al je uitgaven, helemaal niet als je onder de streep tot de conclusie moet komen dat het tijd wordt om zuiniger te leven.

 

Nu wordt het leven er sowieso niet goedkoper op. Spaarrentes helpen ook niet, want loonde het vroeger nog om je geld weg te zetten op een spaarrekening, nu trek je er nauwelijks nog rente over. Tegelijkertijd is eigen vermogen alleen maar belangrijker geworden, zeker wanneer je van plan bent om je te gaan roeren op de huizenmarkt. Meer dan het aankoopbedrag van de woning krijg je immers niet meer aan hypotheek, en in deze tijd van zzp’ers is het voor velen ronduit moeilijk geworden om nog een fatsoenlijke hypotheek te kunnen krijgen. Kan er dan niet op z’n minst voor gezorgd worden dat het bijhouden van zo’n huishoudboekje in de toekomst daadwerkelijk een makkie wordt?

Koppeling

Om je persoonlijke financiën op een snelle en eenvoudige manier in beeld te kunnen brengen, zou een koppeling tussen administratieve software en je bankrekening nodig zijn. Dat laatste heeft de financiële sector lang afgehouden. Inmiddels is de deur echter open gezet hiervoor. Om een koppeling als deze te mogen maken, is een zogenaamde PSD2-licentie noodzakelijk. Ontwikkelaars van software die een directe koppeling met bankrekeningen van hun gebruikers willen kunnen maken, moeten aan regels voldoen om deze licentie te kunnen bemachtigen. Hebben ze zo’n licentie bemachtigd, dan moet de bank meewerken.

Inzicht op je mobiel

Inmiddels denk je wellicht: als ik mobiel kan bankieren met mijn smartphone, waarom kan ik dan niet op een vergelijkbare manier ook inzicht krijgen in mijn persoonlijke inkomsten en uitgaven? Dat kan inmiddels dankzij de eerder genoemde licentie wél. Verschillende ondernemingen hebben bespaar-apps ontwikkelt, en verschillende ondernemingen hebben ook zo’n licentie weten te bemachtigen. Ze gaan echter niet allemaal even ver met het je uit handen nemen van besparende handelingen. De handigste app om je hier in bij te staan is Dyme.

Besparen met Dyme

Dyme is een jong Nederlands bedrijf dat een app heeft ontwikkeld om je op een simpele en overzichtelijke manier inzicht te geven in je inkomsten en uitgaven. Hiervoor gebruiken zij een algoritme, dat uit jouw bankafschriften kan bepalen wat bijvoorbeeld je vaste uitgaven zijn. Het is natuurlijk fijn om dit in beeld te hebben, maar je wilt er ook op kunnen handelen als blijkt dat je betaalt voor iets wat je eigenlijk niet zo hard nodig hebt. Ook hier helpt Dyme je mee. Je kunt via de app deze contracten opzeggen, en dan zorgt Dyme hiervoor. Ook geeft Dyme aan wanneer jij meer dan gemiddeld betaalt voor je vaste lasten. Je kunt dan met behulp van Dyme overstappen naar een goedkoper alternatief. Zo kan het bijhouden van je huishoudboekje in de toekomst inderdaad een makkie worden!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners