Met een goede woonverzekering tegen brand en stormschade slaap je rustiger. Of lig jij juist wakker van de hoge kosten? Dan is het tijd om te kijken hoe je kunt besparen op je woonverzekering. Met deze 3 tips slaap jij voortaan als een baby!

Bepaalde spullen kunnen heel belangrijk voor je zijn. Of het nu gaat om die prachtige, kostbare vaas of je verzameling boeken die je zo dierbaar is – je bezittingen heb je door de jaren heen verzameld en zijn van waarde voor je, of dat nu emotioneel of in euro’s is. Voor je spullen wil je dus goed zorgen. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten: het is ontzettend vervelend als je dure smartphone kapot valt op de badkamertegels, of als je wasmachine er opeens mee ophoudt. Gelukkig kun je daarvoor een inboedelverzekering afsluiten, zodat je zonder stress gebruik kunt maken van je spullen. We vertellen je in dit artikel alles over inboedelverzekeringen.

Je eerste huis gekocht: feest! Maar nu begint iedereen te praten over verzekeringen en verstandig zijn. Welke (woon)verzekeringen zijn er eigenlijk en waarom zou je hiervoor maandelijks een premie betalen?

Hoewel je blij bent dat je een dak boven je hoofd hebt, zou je toch willen besparen op de woonlasten. Je woonlasten verlagen kan gelukkig op verschillende manieren. Zo houd je meer geld over voor de leuke dingen. Waar valt er allemaal op te besparen?

We verzekeren ons wat af in ons kikkerlandje. Er zijn maar weinig landen waar zoveel verzekeringen zijn als in Nederland. Een aantal van deze verzekeringen zijn zelfs verplicht zoals de zorgverzekering of als je een auto hebt de autoverzekering. Een stukje bemoeienis van de overheid heeft hiervoor gezorgd en dat is maar goed ook want door de verplichte zorgverzekering hebben we allemaal recht op zorg en krijgen we deze ook wanneer deze nodig blijkt te zijn. En ook voor autoverzekeringen is het maar goed dat we verzekerd zijn als we een keer een botsing maken of een flinke schade rijden. De kosten zijn immers niet te overzien als we het zonder verzekering zouden moeten betalen.

Als je op jezelf woont of een gezin hebt met kinderen, zijn goede woonverzekeringen belangrijk. Schade kan zich op de meest onverwachte momenten voordoen en het is vervelend als je daardoor te maken krijgt met een hoge kostenpost. Dit voorkom je door het afsluiten van de juiste woonverzekeringen. Welke verzekeringen zijn op jou van toepassing en beschermen je tegen de nodige risico's?

Opstalverzekering onmisbaar voor een koopwoning
Heb je een huis gekocht, bijvoorbeeld een hoekwoning of villa? Dan is het van belang om je woning te verzekeren. Met een opstalverzekering verzeker je alles dat aard- en nagelvast zit aan het huis. Dit betekent dat je spullen in huis niet onder dekking vallen van een opstalverzekering. Hiervoor dien je een inboedelverzekering af te sluiten. Woon je in een appartement? Dan is de opstalverzekering hoogstwaarschijnlijk geregeld via de Vereniging van Eigenaren.

Verzeker je spullen in huis met een inboedelverzekering
Mensen hebben vaak meer spullen in huis dan ze denken. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou. Belangrijke spullen in huis zijn onmisbaar bij het inrichten van je huis. Denk bijvoorbeeld aan je bank, een keukentafel, maar ook je televisie en laptop. Bij water-, storm-, brand- of inbraakschade kan je inboedel ontvreemd of beschadigd raken. Een inboedelverzekering beschermt je tegen de kosten die dat met zich meebrengt.

Probleemloos je woonlasten blijven betalen
Natuurlijk denk je liever niet na over werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, maar toch kan het ook jou overkomen. Je kunt je hiervoor beschermen met de zogenaamde woonlastenverzekering. Dit betekent dat je je woonlasten gewoon kunt blijven betalen, ook als je werkloos wordt of arbeidsongeschikt raakt.

Vergelijk en bespaar op woonverzekeringen
Wil je zorgeloos genieten in het huis waar je woont? Kies dan voor een woonverzekeringen met een uitstekende dekking. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de toekomst in geval van schade. Vergelijk de diverse verzekeringen op premie, dekking en voorwaarden en kies voor de woonverzekeringen die het beste aansluiten op jouw woonsituatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Independer.nl

Bij OHRA heeft u niet alleen een zorgverzekering die bij u past, maar weet u ook altijd waar u aan toe bent. En verandert er iets in uw levensfase, gaat u bijvoorbeeld samenwonen of komt er gezinsuitbreiding? Dan kunt u uw aanvullende verzekering met de OHRA Meegroeiservice een keer per jaar aanpassen

Voordelen OHRA Zorgverzekering
Met een zorgverzekering van OHRA bent u goed verzekerd en voorkomt u verrassingen achteraf. Zo

ziet u precies wat u vergoed krijgt ;

regelt u uw administratie 24/7 online;

declareert u uw rekeningen digitaal.

En verandert er iets in uw levensfase, gaat u bijvoorbeeld samenwonen of komt er gezinsuitbreiding? Dan kunt u uw aanvullende verzekering met de OHRA Meegroeiservice een keer per jaar aanpassen. Een medische keuring is niet nodig. Uw nieuwe aanvullende verzekering gaat in op de eerste dag van de volgende kalendermaand nadat u de wijziging hebt aangevraagd. U kunt er ook voor kiezen de aanvullende verzekering later te laten ingaan.

Klik hier voor de OHRA Zorgverzekering