1275
lening voor renovatie

Is je huis aan renovatie toe? Het renoveren van je woning is duur, maar tegelijkertijd een hele goede investering. Juist nu is het interessant om na te denken of je deze stap wilt maken. Waarom? Heel simpel: het is aantrekkelijker dan ooit om te investeren in je woning. Dit komt door de lage rentes waardoor je gemakkelijker geld kunt lenen. Wanneer je namelijk niet gespaard hebt voor een grote investering zoals een renovatie zorgt de lagere maximale hypotheek ervoor dat je andere stappen moet ondernemen om aan extra geld te komen. Dat betekent een lening afsluiten voor renovatie van je woning. Lees hier meer over de afbouw van de maximale hypotheek en waarom je juist nu je woning kunt en moet vernieuwen.

 

Je huis renoveren in 2018
Marktonderzoeksbureau GfK (Growth from Knowledge) doet elk jaar onder andere onderzoek naar het leengedrag van de Nederlandse consument. Uit hun laatste onderzoek blijkt dat consumenten steeds vaker bereid zijn om een lening af te sluiten. Hieruit blijkt ook dat maar liefst 16% van de consumenten in 2018 een renovatie gepland heeft voor hun woning. Volgens het bureau lenen mensen uiteraard als gevolg van de lage rentes, maar ook om psychologische redenen. Wat leuk is om te weten is dat men bijvoorbeeld geld leent om hun leefstijl in stand te houden of te verbeteren (zoals bij een renovatie het geval is) en om toekomstverwachtingen te kunnen realiseren. Daarnaast leent men meer omdat de maximale hypotheek wederom verlaagd is ten opzichte van de jaren ervoor.

Inperking maximale hypotheek
Net als ieder jaar worden de regels en normen omtrent de maximale hypotheek onder de loep genomen. Voor 2018 is de maximale hypotheek die je kunt aanvragen op basis van de waarde van jouw woning een stuk lager dan de jaren ervoor. Je kunt namelijk ‘slechts’ 100% van de woningwaarde krijgen als hypotheek, wat betekent dat er geen geld overblijft voor het inrichten of het renoveren van een huis. Toch kan een renovatie wel weer goede gevolgen hebben voor de uiteindelijke waarde van jouw woning, waardoor je een andere manier moet zien te vinden om aan financiering te komen voor de renovatie. Een lening afsluiten voor een renovatie is hierbij zeker het overwegen waard, wanneer je niet over voldoende spaargeld beschikt. Op die manier kun je profiteren van de voordelen van een nieuwbouwwoning terwijl het gewoon een opgeknapte ‘oude’ woning is!

Verhoging woonplezier én woonwaarde

Het renoveren van je woning is niet alleen een goede persoonlijke investering, maar ook een verstandige beslissing mocht je je huis uiteindelijk nog eens willen verkopen. Natuurlijk is het een prettig idee dat je over een paar weken in een compleet nieuwe keuken kunt koken en dat je veel meer licht op je slaapkamer krijgt door het plaatsen van een dakkapel. Maximaal plezier hebben aan de woning waar je je dagelijkse leven doorbrengt is natuurlijk wel van groot belang. Het opknappen van bepaalde ruimtes of juist het gehele huis brengt ook andere voordelen met zich mee: de waarde van de woning gaat direct een stuk omhoog. Dat is vooral interessant wanneer je je huis in de toekomst zou willen verkopen. Ook voor jezelf is het een fijn idee om in een huis van waarde te leven. 

Lening afsluiten voor renovatie

Voordat je een lening afsluit voor een renovatie is het aan te raden om je in te lezen over verschillende leningen die worden aangeboden door geldverstrekkers. Wat interessant is om te zien is dat Nederlanders dus steeds vaker een zogeheten consumptieve lening afsluiten. Een consumptief krediet wil zeggen dat er een leendoel is waarbij er sprake is van een consumptieve besteding. Het renoveren van je woning valt hier ook onder. Van alle verschillende leningen die er bestaan kun je het beste kiezen voor een:

  • Persoonlijke lening.
  • Doorlopend krediet.

Beide soorten leningen hebben voordelen en nadelen. Wanneer je op zoek bent naar flexibiliteit met een variabele rente dan kies je voor doorlopend krediet. Hierbij is geen vaste looptijd vastgesteld waardoor je vrij bent in het terugbetalen ervan. Een nadeel kan zijn dat er ook geen vaste rente is vastgesteld waardoor het zo kan gebeuren dat de rente het volgende kwartaal een stuk hoger ligt. Bij een persoonlijke lening ligt de rente én de looptijd wel vast. Hierbij krijg je in één keer het bedrag gestort waarna je het kunt gebruiken voor de renovatie. Een ander voordeel van een persoonlijke lening bij een renovatie is dat de rente van deze lening aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting, wat bij een doorlopend krediet niet het geval is.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners