823
Het nut van hypotheekadvies

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Vooral het afsluiten van een hypotheek kan veel vragen en onzekerheid oproepen: hoeveel kan ik lenen, waar kan dat, en wat voor soort hypotheek moet ik dan kiezen? Lastige vragen, en dat is precies waarom hypotheekadvies in het leven is geroepen. In dit artikel vind je meer informatie over wat een hypotheekadviseur voor je kan betekenen.

 

Stap 1: oriëntatie
Al bij de eerste stap in het proces van een huis kopen is een hypotheekadviseur voor de meeste mensen van toegevoegde waarde. In de beginfase inventariseert de adviseur welke wensen je hebt en kijkt dan goed naar je financiële situatie. Op basis daarvan krijg je antwoord op vragen zoals:

  • Hoeveel kan ik lenen?
  • Wat is verstandig om te lenen in mijn situatie?
  • Welk hypotheekbedrag past bij de woonlasten die ik per maand maximaal wil betalen?
  • Welke hypotheekvormen zijn mogelijk?
  • Welk bedrag van de hypotheek moet verplicht worden afgelost? 

Stap 2: het kiezen van een hypotheek
Een hypotheekadviseur neemt ook de taak op zich om offertes aan te vragen bij hypotheekverstrekkers. Sinds 2013 werken hypotheekadviseurs niet langer op provisie: zowel adviseurs als banken mogen geen beloning meer ontvangen voor het afsluiten van een hypotheek. Een hypotheekadviseur is anno 2019 daarom onafhankelijk en gaat voor jou op zoek naar de meest voordelige hypotheek. 

Dit alles gebeurt in overleg met jou, waarbij je advies krijgt over bijvoorbeeld de vraag voor welke periode je het beste de rente vast kunt zetten. Tevens wordt er gekeken naar belangrijke verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zodat je in de woning kunt blijven wonen na het overlijden van je partner, bij arbeidsongeschiktheid, of na de pensioenleeftijd! 

Sta jij ook te popelen om een nieuw huis te kopen, maar weet je niet precies wat je mogelijkheden zijn? Kijk dan gauw op www.hornfd.nl voor hypotheekadvies en laat je stap voor stap meenemen door het hele proces!

Stap 3: het afsluiten van een hypotheek
Ook het daadwerkelijk afsluiten van een hypotheek wordt voor je geregeld wanneer je een hypotheekadviseur in de hand neemt. Daar komt veel bij kijken: controleren van de hypotheekofferte, bankgarantie regelen, verzekeringen vastleggen, hypotheekstukken in orde maken… Afhankelijk van jouw situatie en wensen neemt de hypotheekadviseur nog meer taken op zich, zoals het in orde maken van een overbruggingshypotheek en hulp bij het aankopen van het huis in de vorm van taxatierapporten en zelfs onderhandeling bij de aankoop. 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners