Het is wellicht niet je meest favoriete onderwerp, maar wel een hele belangrijke: de hypotheekrente. Vrijwel iedereen met een eigen huis heeft er mee te maken. Je wil natuurlijk zo min mogelijk aan rente betalen, maar wel onbezorgd kunnen genieten van je eigen woning. De oplossing: gaan voor een zo laag mogelijke hypotheekrente! En een hypotheek afsluiten of oversluiten, daar is dit een ideaal moment voor. Niet echt thuis in dit gebied? Wij vertellen je in dit artikel graag hoe je de laagste hypotheekrente kunt vinden.

Als je een woning wilt gaan kopen zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Het kan best lastig zijn om alles helder te krijgen. Om je op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke factoren voor je op een rijtje gezet, deze kunnen altijd terugkomen bij het afsluiten van een hypotheek. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hypotheek.

Heb jij je droomhuis al gevonden, of wil je weten naar wat voor soort huizen je kunt gaan zoeken? Negen op de tien Nederlanders schakelt een hypotheekadviseur in bij het kopen van een huis. Maar wat doet een hypotheekadviseur eigenlijk, en hoe vind je er een?

Steeds meer mensen lossen maandelijks via het maandbedrag af op hun hypotheek. Hierdoor zijn er ook steeds meer mensen die een overwaarde op hun eigen woning hebben. Dit is al een heel verschil met een aantal jaar geleden toen vooral de aflosvrije hypotheken zeer geliefd waren. Het aflossen op de hypotheek is zeer gunstig voor de eigenaar van de woning.

Met de historisch lage hypotheekrentes van de laatste jaren hoor je menig huiseigenaar zuchten; ‘hadden we onze rente maar niet voor twintig jaar vastgezet…’ Maar je zit niet per definitie vast aan deze lange rentevaste periode, want je kunt een hypotheek ook oversluiten. Hoewel je rekening moet houden met een boeterente en kosten voor de notaris, kan dit jou als huiseigenaar toch veel geld schelen! Ook geïnteresseerd in lagere vaste lasten? Zó werkt het oversluiten van een hypotheek:

Ben je van plan een huis te kopen? De juiste hypotheek kiezen is altijd weer een hele klus. In dit artikel helpen we je op weg om meer kennis te vergaren over hypotheken anno 2019, zodat je de beste keuze voor jouw wensen en situatie kunt maken!

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Vooral het afsluiten van een hypotheek kan veel vragen en onzekerheid oproepen: hoeveel kan ik lenen, waar kan dat, en wat voor soort hypotheek moet ik dan kiezen? Lastige vragen, en dat is precies waarom hypotheekadvies in het leven is geroepen. In dit artikel vind je meer informatie over wat een hypotheekadviseur voor je kan betekenen.

Je wilt graag een huis kopen, maar je weet niet precies wat hier allemaal bij komt kijken en waar je op moet letten. Aangezien het kopen van een huis een grote uitgave is, wil je dat dit allemaal in goede banen wordt geleid en dat het in een keer goed gaat. Een passende hypotheekadviseur kan jou hierbij helpen!

Bij het oversluiten van een hypotheek geeft een aanbieder vaak aan hoeveel je zal besparen. Echter wordt hierbij geen rekening gehouden met de eventuele kosten voor de oversluiting. De hypotheek oversluitkosten berekenen is dan ook allesbehalve eenvoudig. Het gaat immers om verschillende kostenposten die lang niet altijd duidelijk zijn. Welke kosten er verbonden zijn aan het oversluiten van de hypotheek? Wij geven het voor jou weer.