2600
Goed verzekeren geeft woongenot
Gepubliceerd: 26-09-2014

Het begint allemaal met de jacht op dat ene perfecte huis. Niets mooiers dan wanneer je die eindelijk gevonden hebt en bezig kunt om er echt je eigen paleisje van te maken. Met een mooie vloer, leuk behang, een heerlijke keuken en een comfortabele badkamer. Wanneer alles klaar is rest je niets anders dan tevreden om je heen te kijken en te genieten van een heerlijke woonomgeving. Of toch niet?

Want wat als er brand uitbreekt of er lekkage ontstaat? Of je plotseling je baan verliest en de hypotheek niet op kunt brengen? Scenario’s waar je liever niet aan wilt denken, maar die ook niet helemaal uit te sluiten zijn. Gelukkig zijn er verschillende verzekeringen, waarmee je een stuk geruster plezier kunt hebben van je eigen huis. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje.

1. de inboedelverzekering
Is er ingebroken of is er schade door brand of lekkage? De waarde van alle roerende zaken in je woning wordt in zo’n geval gedekt door je inboedelverzekering. Besteed wel zorgvuldig aandacht aan wat er wel of niet is gedekt en breid je verzekering eventueel uit. Zo is schade bij storm lang niet altijd standaard gedekt en vallen fietsen in de schuur wel onder de basisdekking, maar een motor bijvoorbeeld weer niet.

2. de opstalverzekering
Brand, storm en inbraak zorgen natuurlijk niet alleen voor schade aan uw bezittingen, maar ook aan het huis zelf. Om de kosten van reparatie in zo’n geval te kunnen betalen is er de opstalverzekering. Vaak kun je hierin ook een aanvullende verzekering voor het glaswerk van je woning opnemen, wanneer dat bijvoorbeeld sneuvelt door een per ongeluk dichtslaande deur.

3. de overlijdensrisicoverzekering
Met deze verzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden altijd iets terug kunnen zien voor het huis, wanneer je onverwacht mocht komen te overlijden. Verwar deze verzekering niet met je uitvaartverzekering, want die is alleen bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken. Bij het afsluiten van een hypotheek is het overigens vaak verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

4. de kapitaalverzekering
Waar een overlijdensrisicoverzekering alleen uitkeert in het geval van een overlijden, vindt er bij een kapitaalverzekering altijd uitbetaling plaats. Dit gebeurt aan het einde van de looptijd, zodat je bijvoorbeeld het resterende deel van je hypotheek op dat moment kunt aflossen. Vaak is het trouwens ook mogelijk om een kapitaalverzekering te combineren met een overlijdensrisicoverzekering.

5. de aansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering heeft niet direct betrekking op je woning natuurlijk, maar voorkomt wel dat je door de onvermijdelijke risico’s van het leven ineens voor onverwachte kosten komt te staan. Eigenlijk is het een verzekering die iedereen nu eenmaal moet hebben. Veroorzaak je bijvoorbeeld een auto-ongeluk of laat je de geleende laptop van je werkgever thuis vallen? Dan zijn zulke kosten vaak gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering. Dat leeft toch net even wat prettiger!

 

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide