1300
Persoonlijke lening is bezig aan een opmars

De persoonlijke lening is veruit de meest gekozen leningvorm. Waar de afgelopen jaren het Doorlopend krediet de voorkeur genoot zien we sinds 2016 een kentering ontstaan. In 2016 kozen voor het eerst meer mensen voor een Persoonlijke lening ten opzichte van het Doorlopende krediet. 53% van de leningen die in 2016 zijn afgesloten waren een persoonlijke lening.

 

Bij Becam, een van de grootste professionele kredietbemiddelaars in Nederland, zien ze dat beeld in 2017 en begin 2018 doortrekken. Naar aanleiding van een analyse over de kredietaanvragen in 2017. Bij maar liefst 70% van de aangevraagde offertes wordt gekozen voor een Persoonlijke lening boven het Doorlopend krediet (30%).

Doorlopend krediet flexibeler

Ondanks dat een doorlopend krediet meer flexibiliteit geeft als het gaat om het opnemen van reeds afgeloste bedragen tot aan de kredietlimiet hebben steeds meer consumenten de voorkeur voor de persoonlijke lening. De lage rentestanden op consumptief krediet helpen daarbij, deze zijn op een dusdanig laag niveau dat het aantrekkelijk is deze voor de gehele looptijd vast te zetten.

Persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste rente, een vaste looptijd en een vast vooraf afgesproken maandtermijn bestaande uit rente en aflossing. Daarnaast heeft de persoonlijke lening van tegenwoordig ook de mogelijkheid tot boetevrij aflossen. Dit was enkele jaren geleden nog niet het geval. Het verschil met het doorlopend krediet is daarmee tot een minimum teruggebracht.

Ben je geïnteresseerd in het lenen van geld of wil je meer informatie over je mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact op metBecam. Of kijk op de website becam.nl.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners