539
Geld lenen: zo doe je het veilig en betrouwbaar

Ben jij bezig om je huis tot een waar paleisje om te toveren en ben je van plan een paar investeringen te doen? Ga je binnenkort verhuizen en schrik je nu al van de kosten? Wonen kan best duur zijn – soms heb je nú geld nodig, terwijl je spaarpotje net leeg is. Je kunt natuurlijk bij vrienden en familie aankloppen, maar gelukkig kun je tegenwoordig ook op een veilige en betrouwbare manier geld lenen.

 

Ben je benieuwd hoe dat precies zit, waar je dan geld kunt lenen en aan welke voorwaarden je moet denken? Geld lenen kost uiteraard geld! In dit artikel vertellen we je hoe je op een veilige manier geld kunt lenen, zonder dat je eventuele ruzie en kopzorgen krijgt. Wel zo fijn!

Leen liever ‘officieel’ geld

Geld lenen, het is en blijft een lastig onderwerp. Geld is een onderwerp waar mensen over het algemeen liever niet over praten – helemaal als het je aan geld ontbreekt. Het kan verleidelijk zijn om naar vrienden en familie te gaan als je geld nodig hebt. Een oud gezegde van een Frans dichter luidt: Als een vriend je vraagt om geld te lenen, denk dan na welke van de twee je wil verliezen. Heel poëtisch, natuurlijk, maar er zit echt wel een kern van waarheid in. Geld lenen van vrienden of familie kan goed mislopen. Want wat nou als je vriend opeens ontslagen wordt, en het geld meteen terug wilt omdat hij anders zijn huur niet kan betalen? Of als je oudtante overlijdt, en je nichtjes andere voorwaarden rondom je lening in hun hoofd hadden? Je wilt natuurlijk geen ruzie krijgen om geld… Bij een lening is het in veel gevallen toch beter om via een officiële manier een bedrag af te spreken. Ga voor een kredietverstrekker, waar je van tevoren voorwaarden mee afspreekt die vast blijven staan. Zo weet je zeker dat je vriendschappen en familiebanden niet worden verpest door financiële situaties.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet

Gelukkig kun je tegenwoordig op een veilige manier geld lenen bij kredietverstrekkers. Je hebt hierin twee opties: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het grote verschil in deze leningen is vooral de looptijd en rente: bij een persoonlijke lening staan deze vast, bij een doorlopend krediet is dit variabel. Kortom; bij een persoonlijke lening leen je in één keer het hele bedrag, bij een doorlopend krediet kun je zelf bepalen wanneer je hoeveel geld opneemt. Een persoonlijke lening is bijvoorbeeld fijn om een auto te koop of om je huis mee te verbouwen, de andere lening is zeer geschikt voor als je voor een wat langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt. Kijk dus, voordat je gaat lenen, welke lening het beste bij je past. Zet je leendoelen op papier en bekijk of je liever voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gaat.

Vergelijk, vergelijk, vergelijk!

De volgende stap in het proces van het veilig en betrouwbaar lenen: vergelijken! Er zijn ontzettend veel kredietverstrekkers, dus er is er ook één die bij jou en je wensen past. Gelukkig kun je vrij gemakkelijk leningen met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld op de website Geld.nl. Zo kom je bij de beste voorwaarden voor jouw lening terecht en kom je dus makkelijk en snel bij een betrouwbare kredietverstrekker uit. Let wel op: geld lenen kost natuurlijk geld. Ben je eruit wat je lening betreft? Dan kan je verbouwing (of je andere doel) beginnen!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners