434
Een nieuwe woning: hoe kun je daar geld voor lenen?

Yes, je bod voor dat prachtige droomhuis is geaccepteerd! Maar waarschijnlijk beschik je niet over voldoende eigen geld om zonder lening van je droomhuis te kunnen genieten. Hoe kom je aan een geschikte hypotheek? En waar moet je op letten? 

 

De juiste keuze

Geld lenen is een grote stap. Daarom wil je graag de juiste keuze maken; een hypotheek nemen waar je over tien jaar nog steeds gelukkig mee bent. Hoe doe je dat? Door je goed te laten informeren over de mogelijkheden. Wij helpen je graag op weg. 

Leenvormen

Een belangrijk onderdeel om je in te verdiepen zijn de verschillende leenvormen. Elke vorm van lenen heeft andere voorwaarden en mogelijkheden, voordelen en nadelen. De ene leenvorm is niet per definitie beter dan de andere; het gaat erom dat de leenvorm bij jouw situatie past! Een greep uit de mogelijkheden: 

Persoonlijke lening

Geld lenen voor een hypotheek doe je meestal in de vorm van een persoonlijke lening. Je leent een vast bedrag per maand en betaalt daarvoor een vaste rente per maand. Dit is de beste leenvorm wanneer je eenmalig een groot bedrag wil lenen, zoals bij een hypotheek vaak het geval is. De rente en looptijd staan vast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Doorlopend krediet

Wil je zelf bepalen hoeveel geld je wanneer opneemt of aflost? Dan is doorlopend krediet voor jou een goede leenvorm. De rente is meestal lager dan bij een persoonlijke lening, maar wel variabel: deze kan dus ook hoger uitkomen dan verwacht. 

Minilening

Is de hypotheek al rond en woon je in je nieuwe huis, maar kom je geld tekort om de kapotte wasmachine te vervangen? Of heb je wat extra geld nodig voor woondecoratie voor je droomhuis?  Een minilening is dan ideaal. Deze gaat vaak tot €750. Het bedrag staat snel op je rekening en BKR toetsing is niet nodig. De rente is wel hoog in verhouding tot andere leningen, en een snelle aflossing is vaak vereist. 

Creditcard

Met een creditcard kun je tot aan een kredietlimiet flexibel geld lenen wanneer je dat wil. Eens per maand los je deze leningen af, of je bouwt krediet op tot aan de limiet. Rente is variabel.

Vergelijk aanbieders

Direct geld lenen kan bij verschillende aanbieders. Om de juiste lening te kunnen kiezen is het fijn om offertes met elkaar te vergelijken; zo vind je de beste kredietverstrekker met de beste voorwaarden in combinatie met de meest aantrekkelijke rente! 

Lening kostenkoper

Het kopen van een huis vereist dat je eigen geld inbrengt: tegenwoordig kun je met alleen een hypotheek niet volstaan. Wél is het natuurlijk mogelijk om apart geld te lenen om de kostenkoper te kunnen voldoen. Want 4-5 % van de koopsom is een flink bedrag, dat niet iedereen op de rekening heeft staan. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten omhoog gaan met een extra lening. Toch kan een extra lening voor de kosten van het kopen van een woning de ideale oplossing zijn voor jonge starters met een goede baan: zij hebben simpelweg nog geen tijd gehad om een spaarpotje op te bouwen!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners