840
Belastingdienst, aangifte

Heeft u een eigen woning dan betaalt u jaarlijks verschillende belastingen en heffingen. Denk maar eens aan de gemeentelijke heffingen zoals rioolheffing en afvalstoffenheffing of de onroerendezaakbelasting.

Aan de Belastingdienst betaalt u jaarlijks inkomstenbelasting. Voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 kunt u vanaf 1 maart aangifte doen.

Wanneer u uw belastingaangifte 2016 bekijkt zult u zien dat de Belastingdienst uw aangifte al voor een groot deel voor u heeft ingevuld. Desondanks is het van groot belang dat u goed controleert of de gegevens kloppen. Uw situatie kan immers gewijzigd zijn zoals een wijziging in uw gezinssamenstelling. Daarnaast zijn er wellicht gegevens die de belasting niet van u kan weten. Deze moet u dan zelf nog aanvullen op uw belastingaangifte. Denk hierbij aan kosten die u heeft gemaakt voor bijvoorbeeld de zorg of eventuele reiskosten. 

Heeft u in 2016 een woning gekocht?
Naast het betalen van belasting heeft u als eigenwoningbezitter ook recht op kosten die aftrekbaar zijn. Bijvoorbeeld sommige kosten die u maakt voor de verkoop of aankoop van uw eigen woning, de hypotheekrente of de eenmalige financieringskosten van de woning.

De Belastingdienst heeft uw aangifte dit jaar niet alleen completer ingevuld dan ooit maar heeft ook een handige Aangiftechecklist 2016 online geplaatst. Met deze Aangiftechecklist kunt u gemakkelijk bepalen of de kosten die u heeft gemaakt aftrekbaar zijn.

Heeft u geen nieuwe woning gekocht maar wel een lening afgesloten voor een verbouwing of het onderhoud van uw woning? Ook dan mag u sommige kosten als aftrekpost opnemen in uw belastingaangifte zoals de rente van uw lening.

Kijk goed of uw aangifte volledig is voordat u hem verstuurt naar de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vind u veel tips voor het invullen van uw aangifte.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Belastingdienst.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners