1058
Aansprakelijkheidsverzekering; niet verplicht, wel aangeraden

Veel Nederlanders vragen zich af of een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Het antwoord: nee, dat is het niet. Toch is het wel aangeraden om zo’n verzekering af te sluiten.

 

Je mag het dus helemaal zelf bepalen, maar als je ervoor kiest om een exemplaar te nemen dan kun je de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Zo kun je de verzekering kiezen die het beste past bij jouw wensen en budget.

Als je de spullen beschadigd van iemand anders dan moet je de kosten terugbetalen. Als je een vaas omstoot dan zal dit bedrag normaalgesproken nog enigszins meevallen, maar als je op een laptop gaat zitten waardoor het scherm breekt dan zal de prijs toch al oplopen. Toch zal dit waarschijnlijk nog een niet al te groot effect hebben op je bankrekening. Bij andere ongelukken zal dit niet het geval zijn, dan krijg je echt last van hoge kosten. Een voorbeeld hiervan is als een waterleiding in jouw huis springt waardoor de buren lekkage hebben.

Bij deze voorbeelden hebben we het alleen nog maar over materiële schade gehad, maar je kunt ook schade veroorzaken aan anderen. Tijdens het klussen stoot je per ongeluk een ladder om waarna deze op je buurman valt. Pijnlijk voor hem, dat is een ding dat zeker is. Mogelijk levert het zelfs een gebroken schouder op voor je arme buurman. Dan moet jij alle ziekenhuiskosten en verzorging betalen. Misschien denk je dat deze kosten nog wel meevallen. Nou, zeker niet. Een ritje in de ambulance kost je alleen al honderden euro’s. 

Om je portemonnee te redden raadt dus iedereen aan om toch een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Hopelijk zul je deze verzekering nooit nodig hebben om materiële of letselschade te dekken, maar mocht je het toch wel nodig hebben dan weet je tenminste zeker dat de verzekeraar dit voor je betaalt. Zowel de kleine ongelukjes als de grote schadeposten zullen gedekt worden door middel van de aansprakelijkheidsverzekering. Jij hebt dus iets waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken, al is het veroorzaken van schade aan personen alsnog zeker geen leuke ervaring. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners