296
3 investeringen in je woning die zich ook weer uitbetalen

Je investeert wat in je leven: een nieuwe telefoon, een nieuwe auto, een huis… in veel gevallen is het zo dat die investeringen zich uitbetalen in het gemak van het feit dat je ze kunt gebruiken, maar niet in de financiële zin. Toch zijn er ook een aantal investeringen die je kunt maken die zichzelf in de financiële zin terugbetalen, vooral in je eigen woning. We bespreken een aantal van die investeringen.

Isolatie

Het isoleren van je woning lijkt zo’n plezierloze ingreep. Je betaalt er best wel wat geld voor, en uiteindelijk zie je er niets van. Maar in de winter ga je wel merken dat je minder hoeft te stoken omdat er minder warmte aan de woning ontsnapt, en in de zomer hoef je de airco minder hard te laten loeien om het binnen koel te houden. Dat betaalt zich dus uit in een lager energieverbruik en een lagere energierekening.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn populair om een reden, en dat is echt niet alleen om ze duurzaam zijn. Want we blijven Nederlanders, en velen kiezen dan ook voor zonnepanelen omdat ze daar op de lange termijn zelf de financiële voordelen van plukken. Datzelfde kun jij doen. Het is aardige investering om je dak vol te leggen met zonnepanelen, maar als dat geldt niet beschikbaar hebt is het aanvragen van een persoonlijke lening om dit te realiseren wel echt te rechtvaardigen. Zonnepanelen betalen zich namelijk binnen gemiddeld acht jaar uit doordat je stroomrekening er flink door omlaag gaat. Zo pluk je er ieder maand weer de voordelen van, en die gaan door nadat je die investeringslening terugbetaald hebt.

Uitbouw

Twijfel over je die uitbouw omdat het zo’n grote investering is? Vooral als je zo veel mogelijk zelf kunt doen en het aanschaffen van de materialen zelf doet en niet aan een aannemer overlaat moet je het zeker doen. Zo kun je op een relatief goedkope manier een ingreep aan je huis doen die de waarde ervan flink doet stijgen. Aangezien het er met de huidige woningnood nog niet naar uitziet dat de druk binnenkort van de woningmarkt stijgt, zorg je er zo voor dat je je huis waarschijnlijk erg goed kunt verkopen wanneer je weer gaat verhuizen.

Investeren in je woning is dus vaak gewoon een goed idee. Niet alleen in het kleine onderheid, maar ook in de grotere zaken die wel veel geld kosten, maar ook serieus wat opbrengen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners