Online inkopen doen is een van de meest effectieve manier om dat te doen. Daarbij kan je vooral denken aan de tijd en geld dat bespaart wordt. Los van dat je niet uit huis hoef te gaan, hoef je ook geen geld uit te geven voor benzine of voor het openbaar vervoer. Lekker in je stoel of woonkamer je item bestellen gaat via online inkopen veel sneller en gemakkelijker. 

Yes, je bod voor dat prachtige droomhuis is geaccepteerd! Maar waarschijnlijk beschik je niet over voldoende eigen geld om zonder lening van je droomhuis te kunnen genieten. Hoe kom je aan een geschikte hypotheek? En waar moet je op letten? 

Ga jij samenwonen en weet je nog niet wat je met je oude woning wil doen? Of heb je een tweede woning die je wil verhuren om zo een spaarpotje te maken voor je pensioen? Hoewel je misschien bij vastgoedinvesteerders aan grote bedrijven denkt, kun je dit ook als particulier worden. En het mooie is dat investeren in vastgoed een relatief veilige en rendabele investering kan zijn. Beter dan spaargeld bijvoorbeeld, doordat dat momenteel haast geen rente oplevert en door de inflatie alleen maar minder waard wordt. Benieuwd hoe je ook kunt investeren in vastgoed, zonder dat je er veel tijd en energie in hoeft te steken? Hieronder lees je er meer over.

Als je gaat verhuizen denk je veel na over de inrichting en aankleding van de nieuwe woning. Ook ben je bezig met veel dingen regelen, zoals het uitzoeken van een verhuisbedrijf, de verhuizing melden bij de provider en het uitzoeken van alle spullen. Een verhuizing kost meestal veel tijd. Door alle drukte denk je soms niet aan dingen die minder voor de hand liggen. 

Met de juiste woonverzekeringen voorkom je dat je voor grote, onvoorziene kosten staat na bijvoorbeeld een brand, inbraak of heftige storm. Zo dekt een opstalverzekering schade aan je huisen zijn met een inboedelverzekering je “losse” bezittingen verzekerd. 

Een woonverzekering is niet bij wet verplicht. Toch heeft bijna elke huiseigenaar een opstal-, aansprakelijkheid-, en/of inboedelverzekering; en met goede reden! Je woning kan namelijk op verschillende manieren een risico lopen – van overstroming tot brand en van inbraak tot glasschade. Met een goede verzekering kom je niet voor onverwachte, grote uitgaven te staan in tijden van tegenslag. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste woonverzekeringen op een rij!

De Waardering Onroerende Zaken (WOZ) van je woning heeft indirect een grote invloed op je portemonnee. De hoogte van de WOZ- waarde bepaalt namelijk hoeveel belasting je moet betalen: inkomstenbelasting, waterschapsbelasting, en meer van die hoge kostenposten. Vermoed je dat de WOZ-waarde van je woning te hoog is ingeschat? Bezwaar maken kan een hele slimme zet zijn!

Het wonen in huis brengt veel administratie met zich mee, of je nu een huis huurt of woont. De verzekeringen die je nodig hebt om in een huis te wonen zijn een groot onderdeel van die administratie. Zo ben je bijvoorbeeld bij het aankopen van een huis verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, en heb je voor je woning vaak ook een inboedelverzekering.

Je woning en al je kostbare bezitten wil je natuurlijk niet kwijtraken, maar jammer genoeg kunnen we niet alle problemen uit de weg komen. Soms heb je gewoon pech en ontstaat er brand of wordt er in huis ingebroken en verlies je een paar spullen. Je huis gaat er dan ook aan en dan ligt het aan jou om alles weer recht te zetten. Je kunt zulke situaties misschien niet voorkomen, maar je kunt je wel voorbereiden. Je zou een inboedel of opstalverzekering kunnen afsluiten om ervoor te zorgen dat je niet helemaal van het begin hoeft te beginnen.