Je hebt een nieuw huis gekocht en maakt je klaar om al jouw bezittingen te verhuizen van de oude naar de nieuwe woning. Hierbij komt veel kijken. Je moet alles natuurlijk organiseren, zo ook de opstalverzekering. Een nieuwe woning betekent namelijk dat jouw opstalverzekering goedkoper of duurder wordt.

Elke maand wordt het weer van je rekening afgeschreven: de premie voor je zorgverzekering. Het afsluiten van een (basis)zorgverzekering is verplicht voor elke Nederlander, maar het is wel zo fijn als deze verzekering ook aansluit op je zorgwensen. Gelukkig kun je bij tientallen verschillende verzekeraars terecht voor een zorgverzekering: de keuze is reuze. Op zoek naar een zorgdekking die perfect bij jou én je budget past, of ben je benieuwd of je geld kan besparen op je premie? Dan is het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen een goed idee.

Online inkopen doen is een van de meest effectieve manier om dat te doen. Daarbij kan je vooral denken aan de tijd en geld dat bespaart wordt. Los van dat je niet uit huis hoef te gaan, hoef je ook geen geld uit te geven voor benzine of voor het openbaar vervoer. Lekker in je stoel of woonkamer je item bestellen gaat via online inkopen veel sneller en gemakkelijker. 

Yes, je bod voor dat prachtige droomhuis is geaccepteerd! Maar waarschijnlijk beschik je niet over voldoende eigen geld om zonder lening van je droomhuis te kunnen genieten. Hoe kom je aan een geschikte hypotheek? En waar moet je op letten? 

Ga jij samenwonen en weet je nog niet wat je met je oude woning wil doen? Of heb je een tweede woning die je wil verhuren om zo een spaarpotje te maken voor je pensioen? Hoewel je misschien bij vastgoedinvesteerders aan grote bedrijven denkt, kun je dit ook als particulier worden. En het mooie is dat investeren in vastgoed een relatief veilige en rendabele investering kan zijn. Beter dan spaargeld bijvoorbeeld, doordat dat momenteel haast geen rente oplevert en door de inflatie alleen maar minder waard wordt. Benieuwd hoe je ook kunt investeren in vastgoed, zonder dat je er veel tijd en energie in hoeft te steken? Hieronder lees je er meer over.

Als je gaat verhuizen denk je veel na over de inrichting en aankleding van de nieuwe woning. Ook ben je bezig met veel dingen regelen, zoals het uitzoeken van een verhuisbedrijf, de verhuizing melden bij de provider en het uitzoeken van alle spullen. Een verhuizing kost meestal veel tijd. Door alle drukte denk je soms niet aan dingen die minder voor de hand liggen. 

Met de juiste woonverzekeringen voorkom je dat je voor grote, onvoorziene kosten staat na bijvoorbeeld een brand, inbraak of heftige storm. Zo dekt een opstalverzekering schade aan je huisen zijn met een inboedelverzekering je “losse” bezittingen verzekerd. 

Een woonverzekering is niet bij wet verplicht. Toch heeft bijna elke huiseigenaar een opstal-, aansprakelijkheid-, en/of inboedelverzekering; en met goede reden! Je woning kan namelijk op verschillende manieren een risico lopen – van overstroming tot brand en van inbraak tot glasschade. Met een goede verzekering kom je niet voor onverwachte, grote uitgaven te staan in tijden van tegenslag. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste woonverzekeringen op een rij!

De Waardering Onroerende Zaken (WOZ) van je woning heeft indirect een grote invloed op je portemonnee. De hoogte van de WOZ- waarde bepaalt namelijk hoeveel belasting je moet betalen: inkomstenbelasting, waterschapsbelasting, en meer van die hoge kostenposten. Vermoed je dat de WOZ-waarde van je woning te hoog is ingeschat? Bezwaar maken kan een hele slimme zet zijn!