Het bijhouden van je huishoudboekje is tijd die je liever ergens anders aan zou besteden. Er is immers weinig leuks aan registreren van al je uitgaven, helemaal niet als je onder de streep tot de conclusie moet komen dat het tijd wordt om zuiniger te leven.

Droom jij van die nieuwe badkamer of heb jij een bank gezien die je moét hebben? Als je bankrekening op het moment niet toereikend is, zit er maar één ding op: sparen. Komt het woord sparen niet in jouw woordenboek voor of ben je gewoonweg benieuwd naar hoe je nog beter geld opzij kunt zetten? Wij vertellen je hoe je in een handomdraai kunt sparen voor al je interieurdoelen. Zeg maar hallo tegen die upgrade in je huis!

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar geworden van een woning. Het moment waar je zo lang naar uitkeek is eindelijk realiteit geworden. Eenmaal de volwaardige eigenaar van een woning geworden, zal je je goed moeten laten informeren over de verzekeringen. Dus, welke woonverzekering sluit je af als je de eigenaar van een woning bent. Hier helpen wij je een handje mee. Als jij de huisbaas bent geworden, zal je rekening moeten houden met drie soorten verzekeringen.

Je hebt een nieuw huis gekocht en maakt je klaar om al jouw bezittingen te verhuizen van de oude naar de nieuwe woning. Hierbij komt veel kijken. Je moet alles natuurlijk organiseren, zo ook de opstalverzekering. Een nieuwe woning betekent namelijk dat jouw opstalverzekering goedkoper of duurder wordt.

Elke maand wordt het weer van je rekening afgeschreven: de premie voor je zorgverzekering. Het afsluiten van een (basis)zorgverzekering is verplicht voor elke Nederlander, maar het is wel zo fijn als deze verzekering ook aansluit op je zorgwensen. Gelukkig kun je bij tientallen verschillende verzekeraars terecht voor een zorgverzekering: de keuze is reuze. Op zoek naar een zorgdekking die perfect bij jou én je budget past, of ben je benieuwd of je geld kan besparen op je premie? Dan is het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen een goed idee.

Online inkopen doen is een van de meest effectieve manier om dat te doen. Daarbij kan je vooral denken aan de tijd en geld dat bespaart wordt. Los van dat je niet uit huis hoef te gaan, hoef je ook geen geld uit te geven voor benzine of voor het openbaar vervoer. Lekker in je stoel of woonkamer je item bestellen gaat via online inkopen veel sneller en gemakkelijker. 

Yes, je bod voor dat prachtige droomhuis is geaccepteerd! Maar waarschijnlijk beschik je niet over voldoende eigen geld om zonder lening van je droomhuis te kunnen genieten. Hoe kom je aan een geschikte hypotheek? En waar moet je op letten? 

Ga jij samenwonen en weet je nog niet wat je met je oude woning wil doen? Of heb je een tweede woning die je wil verhuren om zo een spaarpotje te maken voor je pensioen? Hoewel je misschien bij vastgoedinvesteerders aan grote bedrijven denkt, kun je dit ook als particulier worden. En het mooie is dat investeren in vastgoed een relatief veilige en rendabele investering kan zijn. Beter dan spaargeld bijvoorbeeld, doordat dat momenteel haast geen rente oplevert en door de inflatie alleen maar minder waard wordt. Benieuwd hoe je ook kunt investeren in vastgoed, zonder dat je er veel tijd en energie in hoeft te steken? Hieronder lees je er meer over.