Een verzekering is van grote waarde op de momenten dat je deze financiële ondersteuning goed kunt gebruiken. Dit is zeker het geval bij verzekeringen die gerelateerd zijn aan je huis of je bezittingen zoals een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In sommige gevallen is het immers niet helemaal duidelijk welke verzekering eventuele schade dekt.

Geld: wij Nederlanders hebben het er liever niet al te veel over. Onzin, eigenlijk, want iedereen geeft geld uit en juist gesprekken over financiën kunnen ons een boel wijzer maken. Want als je geld wilt lenen – of dat nu in de vorm van een hypotheek is of een ander leendoel – of juist wilt sparen, waar doe je nu het beste aan? Er zijn zoveel aanbieders, met elk weer een andere rente... Gelukkig kun je op internet een schat aan informatie vinden, en kun je met alle recente kennis het maximale uit je geld te halen. We vertellen je er meer over in dit artikel.

Samenzijn en samenwonen waren nog nooit zo actueel. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en moeten vooral thuisblijven. Sommige partners zijn nog nooit zoveel samen geweest. 

Het bijhouden van je huishoudboekje is tijd die je liever ergens anders aan zou besteden. Er is immers weinig leuks aan registreren van al je uitgaven, helemaal niet als je onder de streep tot de conclusie moet komen dat het tijd wordt om zuiniger te leven.

Droom jij van die nieuwe badkamer of heb jij een bank gezien die je moét hebben? Als je bankrekening op het moment niet toereikend is, zit er maar één ding op: sparen. Komt het woord sparen niet in jouw woordenboek voor of ben je gewoonweg benieuwd naar hoe je nog beter geld opzij kunt zetten? Wij vertellen je hoe je in een handomdraai kunt sparen voor al je interieurdoelen. Zeg maar hallo tegen die upgrade in je huis!

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar geworden van een woning. Het moment waar je zo lang naar uitkeek is eindelijk realiteit geworden. Eenmaal de volwaardige eigenaar van een woning geworden, zal je je goed moeten laten informeren over de verzekeringen. Dus, welke woonverzekering sluit je af als je de eigenaar van een woning bent. Hier helpen wij je een handje mee. Als jij de huisbaas bent geworden, zal je rekening moeten houden met drie soorten verzekeringen.

Je hebt een nieuw huis gekocht en maakt je klaar om al jouw bezittingen te verhuizen van de oude naar de nieuwe woning. Hierbij komt veel kijken. Je moet alles natuurlijk organiseren, zo ook de opstalverzekering. Een nieuwe woning betekent namelijk dat jouw opstalverzekering goedkoper of duurder wordt.

Elke maand wordt het weer van je rekening afgeschreven: de premie voor je zorgverzekering. Het afsluiten van een (basis)zorgverzekering is verplicht voor elke Nederlander, maar het is wel zo fijn als deze verzekering ook aansluit op je zorgwensen. Gelukkig kun je bij tientallen verschillende verzekeraars terecht voor een zorgverzekering: de keuze is reuze. Op zoek naar een zorgdekking die perfect bij jou én je budget past, of ben je benieuwd of je geld kan besparen op je premie? Dan is het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen een goed idee.