Ben jij een zelfstandige zonder personeel, ofwel een ZZP'er en wil je een eigen woning kopen dan zal je al snel merken dat je tegen een aantal struikelblokken aanloopt omdat er voor ZZP-ers strenge regels gelden voor het verkrijgen van een hypotheek. Zeker wanneer je nog niet zo lang bezig bent kan het knap lastig zijn om een hypotheek te regelen. Toch zijn er mogelijkheden.

Houd jij ook zo van een lekker opgeruimd huis en krijg je de kriebels van allerlei rondslingerende spullen? Dan is een opbergkast de ideale oplossing om jouw woonkamer er netjes uit te laten zien.

Als doe-het-zelver ga je het liefst zelf aan de slag. Misschien vind je het heerlijk om te klussen in huis of wil je kosten besparen. Maar sommige klusjes kun je beter overlaten aan de échte specialist. Een vloerverwarming leggen is daar een perfect voorbeeld van. In dit artikel lees je waarom je voor vloerverwarming liever een specialist inschakelt.

Tijdrovende klus
Vloerverwarming aanleggen doe je niet zomaar in één vrije avond. Het kost flink wat tijd, zeker als je er geen ervaring mee hebt. In de meeste gevallen moet je de vloer eerst bewerken voordat je daadwerkelijk vloerverwarming kunt gaan leggen. Al die tijd kun je de vloer niet gebruiken en dat is natuurlijk erg onhandig. Laat je een vloerverwarming leggen door een specialist? Met zijn kennis, kunde en ervaring is dit klusje zo geklaard! 

Veel kennis nodig
Als je geen ervaring hebt met vloerverwarmingen leggen ontbreekt het aan de juiste kennis. Er komt veel bij kijken en je komt voor vele keuzes te staan. Er zijn bijvoorbeeld verschillende technieken, zoals infrezen, noppenplaten, draadmatten of tackerplaten. Wat is geschikt voor jouw woning? In welk patroon ga je de verwarming leggen? Op welke afstand plaats je de buizen van elkaar? Een specialist kan deze vragen vanuit zijn ervaring beantwoorden en komt altijd met een goed advies.

Intensief lichamelijk werk
Naast de juiste kennis en een beetje handigheid heb je ook nog een goede conditie nodig. Een vloerverwarming leggen is lichamelijk zwaar werk en kost dus niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Heb je dit er wel voor over?

Goedkoop is duurkoop
Twijfel je of je handig genoeg bent om je eigen vloerverwarming te leggen? Ons advies: begin er dan niet aan! Zodra je een verkeerde inschatting maakt of het verkeerd aanpakt heb je alsnog een specialist nodig om de problemen op te lossen. Dit kost soms zelfs meer tijd en geld dan direct vanaf het begin een specialist inschakelen. En dat na al die moeite, enorm zonde!

Toch zelf aan de slag?
Wil je het toch zelf proberen? Begin er alleen aan als je de volste vertrouwen hebt dat je dit kunt. Tip: maak vooraf een schets van je plannen. Laat deze beoordelen door een expert, zodat je zeker weet dat je het goed aanpakt. Mocht je een inschattingsfoutje hebben gemaakt dan zijn de gevolgen beperkt omdat een vloerverwarming specialist kan bijsturen voordat je daadwerkelijk begint.

Ontdek wat er schuil gaat achter de façades van de Amsterdamse grachtenpanden. Amsterdam Loft is een stijlvolle themacollectie met een rauw randje. Industrieel doch warm met een stoere touch. Hoge plafonds met grote balken in een authentiek pand, met een no-nonsense look & feel. Een huis dat is gemaakt op het stadsleven. Skateboard aan de muur, custom made racefiets in de hoek en een waanzinnig gave plattegrond ingelijst aan de muur met eenedgy effect.

Ga jij binnenkort verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Laat je dan inspireren door de selectie vloeren die interieurexpert en tv-presentator Michielde Zeeuw van RTL Woonmagazine heeft gemaakt voor Desso Tarkett. Inhakend op de vier belangrijkste woonstijlen van nu; New Classic, Modern Minimal,Natural Living en Industrial Living, presenteert Michiel vijf laminaat en tien Premium Vinyl vloeren in de ‘Michiels Favorites’ collectie. Hier zit zeker een vloerbij die past bij jouw persoonlijke woonstijl!

02-Desso_Michiels_Favorites.jpg
03-Desso_Michiels_Favorites.jpg
‘Long Boards’ Laminaat vloeren uit de Michiels Favorites collectie van dessotarkett.nl

Extra breed en lang laminaat
Passend bij de Natural Living woonstijl heeft Michiel de Zeeuw gekozen voor een laminaat uitde Long Boards collectie, gemaakt van extra lange en brede planken van 2 meter lang en 24cm breed. Dit laminaat is nauwelijks te onderscheiden van een authentieke eikenhoutenvloer zoals we die kennen uit luxe landhuizen. Combineer deze vloer in de slaapkamer meteen kleed op maat uit de Shades collectie van Desso Tarkett voor extra comfort en warmte.

Een verhuizing is vaak een hele onderneming. Of je nou een paar huizen verderop gaat wonen of naar de andere kant van het land. Alles zal moeten worden ingepakt en verhuisd moeten worden naar het nieuwe adres. Bij een verhuizing komt dan ook heel wat kijken. Met alleen het inpakken van de dozen en het verhuizen naar je nieuwe stek ben je er nog niet. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rijtje.Een verhuizing is vaak een hele onderneming. Of je nou een paar huizen verderop gaat wonen of naar de andere kant van het land. Alles zal moeten worden ingepakt en verhuisd moeten worden naar het nieuwe adres. Bij een verhuizing komt dan ook heel wat kijken. Met alleen het inpakken van de dozen en het verhuizen naar je nieuwe stek ben je er nog niet. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rijtje.

1. Bereid je goed en op tijd voor
Alles staat of valt met een goede voorbereiding. Ook een verhuizing of misschien moeten we zeggen, juist een verhuizing. Want er moet nogal wat geregeld worden voordat de verhuisdag is aangebroken. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig opzeggen van allerlei contracten zoals energie of internet en televisie. En natuurlijk ook om deze weer operationeel te hebben op het nieuwe adres zodra je de nieuwe woning betrekt. Denk ook aan het tijdig doorgeven van alle adreswijzigingen en het laten doorsturen van je post.

2. Plannen, plannen en nog eens plannen
Naast een goede voorbereiding is een strakke planning ook niet geheel onbelangrijk. Zodra de verhuisdatum bekend is kan je met een planning aan de slag. Probeer zoveel mogelijk in periode's in te plannen. Sommige dingen kan je al maanden voor de verhuisdatum regelen zoals de verzekeringen of het zoeken naar een nieuwe school voor de kids. Maar er zijn nou eenmaal zaken die je pas vlak voor de verhuizing kunt regelen bijvoorbeeld het inlichten van je huis of tandarts of slechts een paar dagen voor de grote dag. Ben je geen geboren planner dan kan je op internet genoeg lijstjes vinden die je helpen om je verhuizing zo goed mogelijk te plannen.

3. Inpakken .. en wegwezen
De meeste tijd van de verhuizing gaat zitten in het inpakken van dozen. Maar lang niet alles hoeft je in een doos te doen,  soms kan je je het een stuk gemakkelijker maken als je iets verder kijkt dan naar de doos. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de kleding die je op hangertjes hebt gewoon op de hangertjes te laten hangen? Je bind ze met een grote vuilniszak bij elkaar en je hangt ze zo weer op in je nieuwe kast. Of dan die zware boeken, niet te doen om die dozen steeds te tillen. Hier zou je kunnen denken aan een rolkoffertje. Je sjouwt de boeken lekker achter je aan en rijd ze zo de verhuiswagen in. Een andere  handige tip is het maken van een foto van de snoeren in je elektrische apparaten, bijvoorbeeld de tv of versterker. Weet jij na het verhuizen nog welk kabeltje waarin moest? Met een foto heb je dit probleem zo opgelost.

4. De verhuisdag en het vervoer
Wil je je het wat gemakkelijker maken en zelf niet de hele dag lopen te sjouwen met alle meubels en dozen dan doe je jezelf een groot plezier door een verhuisbedrijf in te schakelen. Of je nou een grote of een kleine verhuizing hebt, een verhuisbedrijf neemt al het zware en tijdrovende werk voor je uit handen. Wanneer jij ervoor zorgt dat de dozen goed gelabeld zijn en duidelijk vermeld in welke ruimte ze moeten komen te staan in jouw nieuwe huis hoeft je de dozen straks alleen nog maar uit te pakken. Daarnaast beschikt een verhuisbedrijf over al het nodige materiaal om de verhuizing zo soepel als mogelijk te laten verlopen. Denk alleen al maar eens aan een verhuislift die jouw spullen in no time naar de gewenste verdieping verplaatst. En jij? Jij drinkt gezellig een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje appeltaart en wacht rustig totdat de verhuizers klaar zijn.

5. Pak het kamer voor kamer aan
Ben je eenmaal samen met al je meubels en spulletjes op je nieuwe adres dan wil je zo snel mogelijk gaan genieten en lekker wonen. Helaas moet je nog even geduld hebben want eerst moeten alle spullen weer worden uitgepakt en alle meubels die vooraf gedemonteerd zijn moeten weer opnieuw in elkaar gezet worden. Probeer het kamer voor kamer aan te pakken. Zorg eerst dat je een plekje in huis creeert waar je lekker kunt leven en ga vervolgens stapsgewijs per kamer aan de slag. Zo houd je voor jezelf het overzicht en heb je altijd een plekje om bij te komen.

Ben je aan het nadenken over de aanschaf van zonnepanelen dan is dat een goede overweging. Zonnepanelen bieden veel voordelen, niet alleen voor uw portomonnee maar ook voor het milieu.

Veel mensen in Nederland betalen te veel voor hun internet, bellen en televisie pakket. Dit is echter goed te begrijpen. Waar moet je nou op letten als je zoekt naar een voordelig pakket met internet, bellen en televisie? In deze blog zal ik de belangrijkste dingen die jij moet weten op een rijtje zetten.

Bellen
Eén van de meest gehoorde klachten bij een alles in 1 pakket is de vaste telefoonaansluiting. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een mobiel en is een vaste telefoonaansluiting overbodig geworden. Echter wordt die er bij veel alles in één pakketten nog steeds bijgeleverd. Veel telecomaanbieders vragen daar maandelijks een vergoeding voor die na een aantal jaar behoorlijk kan oplopen. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Kijk daarom goed of je een vaste telefoonaansluiting nodig hebt.

Televisie
Als het op internet en tv vergelijken aankomt kun je tegenwoordig kiezen tussen digitale en interactieve tv om commerciële zenders op te ontvangen. Veel mensen nemen onterecht aan dat interactieve tv een betere kwaliteit verschaft dan digitale tv. Dit is niet zo. De kwaliteit is over het algemeen hetzelfde alleen de mogelijkheden bij interactieve tv zijn groter. Zo kan je met interactieve tv programma’s terugkijken, pauzeren, live terugspoelen. Ook heb je vaak interactieve televisie nodig als je extra zenderpakketten wil aanschaffen zoals Fox Sports Eredivisie. Aangezien interactieve televisie wel een stuk duurder is dan digitale televisie doe je er goed aan om te kijken naar wat voor soort televisiekijker je bent. Als je weinig tot niet kijkt is het voordeliger om digitale tv te nemen.

Internet
In principe is internet heel makkelijk te beoordelen. Hoe meer MB je wilt, hoe duurder het wordt. Gebruik je veel apparaten, dan heb je meer MB nodig. In principe kun je de volgende vuistregel gebruiken. Voor elk elektronisch apparaat dat met het internet is verbonden heb je 4 MB nodig. Dus als je twee interactieve televisies, twee laptops en een smartphone hebt. Dan heb je dus minimaal 20 MB nodig om het allemaal soepel te laten verlopen. Er is niks zo vervelend als langzaam internet. Daarnaast is enkel internet vergelijken ook verstandig om te doen.

Kortom, het is bij internet en tv belangrijk dat je kijkt naar je eigen behoeftes. Daarnaast zijn er nog wat handige algemene tips om ervoor te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan.

Kijk goed of je een eventuele korting hebt. Veel droompakketten proberen je te lokken met een goedkope actie. Je krijgt bij een jaarcontract het pakket de eerste drie maanden voor 25 euro, maar je bent na die periode 65 euro per maand kwijt. Daarnaast is het ook handig te kijken hoeveel tv aansluitingen je krijgt. Bij de meeste abonnementen krijg je er maar één en moet je voor één extra bijbetalen.

De trend van nu is groen, groener, groenst. Wilden we eerst een minimalistisch interieur, nu gaan we voor veel, heel veel groen! De natuur in huisstijl is hip. Wij geven jou een paar tips om van jouw huis een groene oase te maken. Zo creëer je je eigen Urban Jungle.