Het is nog hartje zomer, hoewel de zon zich nog niet heel veel heeft laten zien beginnen de winkels al langzaamaan met de wintercollecties. Wij willen er nog even niet aan denken maar nog een paar weken en de vakantie is weer voorbij en we gaan weer richting het koude seizoen. Natuurlijk willen we er in de winter lekker warmpjes bij zitten en het milieu niet al te veel belasten. Wist je dat je je woning heel milieuvriendelijk kunt verwarmen met een pelletkachel? 

Zo nu en dan krijgen we de kriebels en willen we wel weer eens wat anders in ons interieur. Zo nu en dan krijgen we de kriebels en willen we wel weer eens wat anders in ons interieur.  Maar om nu elke keer een nieuwe tafel, bank of stoelen aan te gaan schaffen zou natuurlijk  een beetje te gek worden. Niet alleen voor al het werk dat het met zich mee brengt maar ook voor onze portomonnee. Gelukkig kunnen we ook op een wat voordeligere manier wat aanpassingen in ons interieur doen zodat het interieur toch weer een hele andere sfeer uitademt. Wij hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Iedereen wil tegenwoordig een keuken die niet alleen praktisch, maar ook mooi is. Deze ruimte is het centrale punt van het hele huis, dus het is ook niet vreemd dat de keuken aansluit bij de rest van je interieur. Vroeger was de authentieke boerenkeuken de norm. Met houten kastjes en tegels als achterwand straalden deze keukens vooral warmte en gezelligheid uit. Maar smaken veranderen, en daarom is het tegenwoordig steeds populairder om een moderne keuken te laten installeren. Het strakke uiterlijk is bovendien ook een stuk eenvoudiger om te onderhouden, want moderne materialen zijn vaak beter schoon te krijgen dan hout. Ook de tegels van de achterwand worden tegenwoordig vervangen door kunststof. Hierdoor blijft de aook een stuk gemakkelijker.

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor in je interieur maar heb je geen zin om urenlang de woonboulevards af te struinen? Tegenwoordig shop je je gehele interieur heel gemakkelijk online bij elkaar. Geen parkeerproblemen of drukke winkels maar gewoon relaxed vanuit je gemakkelijke stoel.

Interieur en serviesgoed lijken in principe niets met elkaar te maken te hebben. Je hebt nu eenmaal je huis ingericht in een bepaalde stijl en je koopt gewoon een servies wat je mooi vindt. Wat is daar nu het probleem van? Toch gaat het hierbij weleens mis. Bijvoorbeeld wanneer je een prachtig modern interieur hebt, terwijl je ineens aankomt met een flitsend retro servies. Of wanneer je je huis in landelijke stijl hebt ingericht, waarna je het modernste minimalistische servies koopt dat je kunt vinden. Servies en interieur moeten dus samengaan. Hoe vind je nu een servies dat past in je interieur? 

Het is altijd iets om even goed bij na te denken; het uitzoeken van een nieuw tuinmeubel. Behoorlijk wat mensen hebben reeds een uitgesproken voorkeur als het aankomt op interieur. Deze voorkeur wordt natuurlijk voortgezet in de keuze voor een nieuw aan te schaffen tuinmeubel. Niet alleen oogt een tuin in dezelfde stijl als het interieur van het huis rustiger, het maakt van het interieur en de aangrenzende buitenruimte een strak geheel. Een tuinmeubelspecialist is op de hoogte van tijdloze ontwerpen waarmee je nog jaren vooruit kan. Schroom daarom niet om een expert te vragen naar de diversiteit aan mogelijkheden.

Domotica is helemaal hip! Domoti- wat? Toegegeven, de term moet nog eventjes landen maar waarschijnlijk ben je wel bekend met de toepassingen. Domotica houdt in dat tot voorheen ‘domme’ huishoudelijke apparatuur ‘slim’ gemaakt wordt: oftewel, je creëert een smarthome. Enige dat je nodig hebt naast de apparatuur, is een interessante smartphone. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos: je kunt deze apparaten controleren op werking, op afstand instellen en soms zelfs compleet herprogrammeren. Onder domotica vallen onder meer koelkasten, lichten, thermostaten en soms zelfs complete huizen. Zo heftig hoef je het niet direct te maken, maar met een interessante smartphone en wat andere slimme apparaten kom je al een heel eind. In dit artikel bekijken we wat je allemaal wel niet in en om je huis kunt regelen met enkel je telefoon als afstandsbediening.

Met de komst van lekker weer kunnen we ons nauwelijks bedwingen om buiten te zitten. Niks mis mee, frisse lucht is gezond. En vooral in ons kikkerlandje, waar het weer ieder moment kan omslaan, kan je beter zo veel zon mee pakken als mogelijk is. Voor mensen die veel uit huis zijn voor bijvoorbeeld werk, wordt een buitenruimte voornamelijk gebruikt op de warmste dagen van het jaar en dan ook nog eens alleen in het weekend. Niet zo heel vaak dus. Dan is het niet zo gek dat er niet altijd tuinmeubelen voorhanden zijn. Om toch een fijne plek te hebben en te houden, valt het aan te raden je tuinmeubelen uit te zoeken op duurzaamheid.

Het weer in Nederland zorgt er niet voor dat je iedere dag van het jaar kunt genieten van je zwembad in de tuin. De ideale oplossing hiervoor is om een zwembadoverkapping te plaatsen over het zwembad. Deze is er in meerdere varianten en voor ieder budget.
De vraag of een zwembadoverkapping echt noodzakelijk is of pure luxe, valt of staat met hoe je je zwembad wilt gebruiken gedurende het hele jaar.

Het zwembad schoonhouden
Het is prettig om meteen een duik te kunnen nemen in je zwembad als je dat wilt en niet eerst alle blaadjes, insecten en ander vuil uit het zwembad te moeten vissen. De pomp van het zwembad zorgt al voor relatief schoon zwemwater, maar kan niet alles ondervangen. Je zult altijd wel iets in het water vinden, daar is niet aan te ontkomen.

Wat is de juiste keuze?
Door een afdekfolie te gebruiken die over het zwembad bevestigd wordt als er geen gebruik van wordt gemaakt, ondervang je dit probleem voor een groot deel. Een voordeel van een afdekzeil is dat het de goedkoopste oplossing is. Makkelijk te plaatsen en geen groot bouwwerk in de tuin. 
Van tijd tot tijd moet het zeil wel goed schoongemaakt worden om alg vorming te voorkomen.

Door een permanente zwembadafdekking over je zwembad heen te plaatsen, krijg je andere opties qua zwembadgebruik. Een groot voordeel is dat als de overkapping hoog genoeg is, je deze niet hoeft te verwijderen en gewoon het hele jaar door kunt zwemmen in je eigen zwembad. Zeker als je ook nog een zwembadverwarming laat plaatsen om het water op te warmen. Je kunt er voor kiezen de overkapping zelf te maken en te plaatsen of om deze aan te schaffen en te laten installeren door een gerenommeerd bedrijf.
Er zijn een aantal variaties en verschillende materialen beschikbaar. Laat je goed informeren van te voren. Wat te denken van een afdekkap die in elkaar geschoven kan worden als een soort harmonica, zodat een deel van het zwembad wel overdekt blijft en een deel niet. Als dat geen luxe is?!

Afhankelijk van waar je voorkeur en gebruiksgemak dus naar uit gaat, kies je de beste afdekking voor je zwembad.