2018 is het jaar van de gedurfde raamdecoraties. Opvallende grafische dessins, rustieke gradiëntenen wilde tropicals vormen vandaag de dag als de knapste bekleding voor je raam. De focus ligt niet enkel meer op functionaliteit. Dat bewijzen de onderstaande nieuwe collecties. Het mag gezien worden. Show, don’ttell! Je raamdecoratie wordt een substantieel verlengstuk van je interieur. En dat zien we graag. Welke trend wil jij zo snel mogelijk in huis halen; Natural Transparency, Grafisch Spel, TropicalVibes of PrettyPrivacy?

 

Trend 1: Natural Transparency
Van binnenstebuiten naar buitenstebinnen. We signaleren steeds meer dat het buitenlevenplek inneemt in ons interieur. Het is dan ook niet gek dat de wat transparantere raamdecoratie helemaal van deze tijd is. Met een natuurlijke look, borduursels á la mode, slepende gordijnstoffenen een scheutje Latin folklore.

 Trendcompass_raambekleding_CASAMANCE_Winona1-(1).png

Foto: Winona collectie van www.casamance.com

Sun’s out
De nieuwe collectie Endless Summer van ZincTextile zorgt in één klap voor een zomers gevoel in huis. De kamerhoge, transparante inbetweens en soepel vallende linnen gordijnen, passen perfect bij de lange dagen. De lichte gordijnstoffen dansen op ieder zomerbriesje en zorgen direct voor een zen gevoel. Of het nu gaat om de dessins met geborduurde ringen, de ‘perzikhuid’-afwerking van ultra geraffineerde garens of subtiele glinsterende lurex-details; dit is de nieuwe natuurlijke look van morgen.

Stylingtip: creëer gemakkelijk zelf een natuurlijke sfeer door bijvoorbeeld de roedes een houtlook te geven.

Trendcompass_raambekleding_Romo_ZT_SHEERS_Z556_03_058.png

Trendcompass_raambekleding_Romo_ZT_SHEERS_Z556_03_DETAILS_003.png
Foto’s: Endless Summer collectie van ZincTextile–www.zinctextile.combywww.theromogroup.com 

Trend 2: Grafisch Spel
Grafische dessins en geometrische patronen blijven nog even in het straatbeeld. Wat we zien is een ‘vernatuurlijking’ van dit grafische spel. Er wordt plaats vrijgemaakt voor een meer natuurlijk kleurenpalet, waarin de kleuren minder fel zijn en naturellen juist opkomen. Zoals hieronder, een aquakleurig streepdessin op een naturelle basis. Of een pastelkleurig blokpatroon binnen een klassieke woonsfeer.

Trendcompass_raambekleding_Zimmer-Rohde_Geo_694_1.png

Trendcompass_trendcompass_raambekleding_Zimmer-Rohde__Cosmopolitan_484.png

Foto’s: Collectie Destinationsvan www.Zimmer- Rohde.com 

Primitief patroon
Naast de ‘vernatuurlijking’ van het kleurenpalet maken etnische prints een rentree. Kaitos van Eijffinger is hier een perfect voorbeeld van. Kaitos is een matte weefstof met een ingeweven geometrisch patroon in contrasterende satijnglans. Beschikbaar in vier kleurstellingen. De comeback van de etnische patronen zijn vaak geïnspireerd op Afrikaanse en rauwe, primitieve patronen die op ambachtelijke wijze worden vervaardigd. Knap spul, wat ons betreft.

Trendcompass_raambekleding_Eijffinger_Kaitos_A.png

Foto: Kaitos–www.eijffinger.com 

Trend 3: TropicalVibes
De indoor jungle blijft nog even pronken in ons interieur. En dit jaar mag het allemaal nog een tikje wilder. Groen blijft de hoofdkleur, maar verschillende bruintinten zijn in opkomst. Het is kleurrijker, intenser, wilder en bovenal knusser!

Stylingtip voor diegenen met groene vingers: combineer eens een zwaar, diepgroen gordijn met een tropisch dessin op de achtergrond voor meer diepte en contrast.

Trendcompass_raambekleding_CASAMANCE_TALAMANCA.png

Trendcompass_raambekleding_Eijffinger_Infinity.png
Foto: 1: Talamanca 3–www.Casamance.com / Foto 2: Infinity –www.eijffinger.com 

Wild thing
Naast de opkomende bruintinten, zien we steeds meer een uitbreiding van de indoor flora en fauna. Meer planten, meer bloemen en meer dieren. Wat zorgt voor een bonte mix en match van kleuren en patronen in je indoor oerwoud. En juist door het toevoegen van allerlei nieuwe elementen, wordt het een ware ontdekkingsreis langs Moeder Natuur. Waar je iedere keer weer iets nieuws in ontdekt. Een absolute eyecatcher in huis.

Trendcompass_raambekleing_Zimmer-Rohde_Paradiso_-638.png

Foto: Paradiso 638 van www.Zimmer - Rohde.com 

Trend 4: Pretty Privacy
Met het profiel op straat en het sociale leven dat 24/7 binnen handbereik is, kan het fijn zijn om je zo nu en dan af te sluiten van alle reuring om ons heen. Wil je geen zware stoffen of kleuren gebruiken? Gradiënten zijn dan de perfecte oplossing. Deze vorm van raamdecoratie zorgt op een subtiele manier voor privacy, laat lichtval binnen en geeft bovendien een ruimtelijk gevoel aan je interieur. Ga eens voor azuurblauw of zalmroze voor een fleurig resultaat.

Trendcompass_raambekleding_Bece_Dupli_50097_50096_25mm_02.png

Trendcompass_raambekleding_Bece_Dupli_50097_50096_25mm_01.png

Foto’s: Uit de collectie bece® plissé- en dupligordijnen, www.bece.nl

B&C Raamdecoratie introduceert de nieuwe collectie bece® plissé- en dupligordijnen. Plissé- en dupligordijnen zijn erg geschikt voor ramen met een bijzondere vorm. Food forthought: door de unieke honingraatstructuur werken dupligordijnen energiebesparend. 

Ruitenspel
En bekijk het eens ondersteboven. Probeer de gradiënten eens vanaf de grond af naar boven toe te werken. Of bevestig deze op verschillende plekken van het raamkozijn. Speel met vlakken en hoogtes. Zo creëer je gemakkelijk zelf een (a)symmetrisch stijlelement in huis. Precies zoals we aangaven; raamdecoratie als verlengstuk van je interieur. Mooi.

 Trendcompass_raambekleding_Bece_PL_40014_20mm_kleurverloopgroen_02.png

Trendcompass_raambekleding_Bece_PL_40014_20mm_kleurverloopgroen_01.png

Foto’s: Uit de collectie bece® plissé- en dupligordijnen, www.bece.nl

Bron: Trendcompass

Ook leuk om te lezen