1405
Investeren in je huis loont
Gepubliceerd: 24-02-2022 Laatste update: 11-03-2022

Wij geven graag geld uit aan een mooi interieur bij ons op de redactie. Een nieuw likje verf, een mooie nieuwe bank of toch dat zachte bed. Het genot wat we eruit halen is vaak enorm. Dit zijn allemaal uitgaves die we doen omdat we er een goed gevoel voor terug krijgen. Toch zijn er ook investeringen in en om je huis, die zichzelf uiteindelijk ook weer uitbetalen. Klinkt als een flinke win-win situatie of niet? Wij zetten onze tips op een rijtje.

Bespaar maar raak

Wat er niet uit gaat, hoeft er ook niet in. Dat geldt zeker ook waar het gaat om het gebruik van energie in je huis. Je kunt enorm veel winst pakken op het beter isoleren van je huis. Je kunt namelijk nog zo duurzaam je huis verwarmen, zodra dit enorm tochtig is blijf je bezig.

Isoleer waar mogelijk de ramen, deuren, vloeren, kozijnen en glazen. Echt alle beetjes helpen. En al worden je kinderen gek van je, blijf het zeggen; Dóe die deur dicht! Met een investering in het afsluiten van je huis kun je al tot 30% van je energiekosten besparen. Dit heb je vervolgens binnen vijf jaar terugverdiend. Klinkt als een goede deal toch?

brochure-2025banner.png

Wek voordelig op

Alles goed afgesloten en geïsoleerd? Dan kunnen we door naar het volgende; Investeren in het duurzaam opwekken. We hebben alle opties uitgebreid aan bod laten komen, van het duurzaam opwekken van warmwater tot de installatie van zonnepanelen. Elk hoekje van een huis is tegenwoordig te verduurzamen. Maar vaak gaat dit wel om serieuze bedragen.

Geld wat niet iedereen zomaar op de bankrekening heeft staan. Daarom kan het lonen een speciale financiering hiervoor aan te vragen. Doe dit niet via een reguliere persoonlijke lening, maar geef aan welk doel je voor ogen hebt en je zult zien dat er bij banken en de overheid allerlei aantrekkelijke opties zijn. Wij leggen uit!

Duurzaamheidslening/depot

Zo zijn er banken die voorzien in een speciaal duurzaamheidsdepot en/of lening voor een verbouwing die voldoet aan de laatste eisen qua duurzaamheid. Hiermee betaal je niet of veel minder rente dan bij reguliere leningen.

Wanneer het gaat om investeringen in verduurzaming, is het soms zelfs mogelijk de hypotheek te verhogen bóven de getaxeerde waarde. Dit alles om te stimuleren dat jij de nodige maatregelen treft.

Zoek naar subsidie

Naast dat je voordelig kunt lenen is het ook vaak mogelijk om subsidie te krijgen vanuit de overheid. Vaak is het de gemeente die hiervoor aan zet is. Per gemeente kan dit verschillen.

Ook mag je investeringen in duurzame verbeteringen aan je huis opbrengen bij de belastingaftrek. Kortom, aan alle kanten levert het je financiële voordelen op zonder dat je ook nog maar een euro werkelijk hebt bespaart op je echte kosten.

Verdíen aan je investering

Wees dus niet huiverig om vreemd geld aan te trekken voor dergelijke investeringen. Wat ook interessant kan zijn bij bijvoorbeeld zonne-energie, is het terugleveren van energie aan het stroomnet. Je hebt namelijk niet altijd alles zelf nodig. Door het terug te leveren betaal de energieleverancier als het ware jouw geld. Zo bespaar je niet alleen, maar verdíen je er ook nog aan.

Kortom, heb jij nog meer redenen nodig om te gaan investeren in je duurzame woning?

GRATIS duurzaam wonen & leven guide

duurzaamcover1.png Laat jij ook geen kans voorbij gaan om ‘groen te doen’? Maar zie je door de bomen het bos soms niet meer? Dan is onze duurzaamheidsguide alles wat je zoekt! Wij hebben alle tips, tricks en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op een rijtje voor je gezet! 

Benieuwd naar deze 87 pagina’s tellende guide boordevol duurzame tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hij valt vandaag nog op je virtuele deurmat; In je mail dus!

Ja, stuur mij de gratis duurzaam wonen & leven guide