494
Op makkelijke manieren besparen op energie

De energierekening is iets waar je je misschien elke maand opnieuw over verbaast. Hoe gebruik je toch zo veel zonder dat je het door hebt? Energiekosten kunnen zich makkelijk snel opstapelen en voordat je het weet verbruik je veel meer dan je denkt. Misschien gaat het ook niet per se om het geld dat je betaalt, maar om het idee. Het liefst gebruik je natuurlijk zo weinig mogelijk energie. Maar hoe kun je besparen, en wat zijn veranderingen die je kunt maken?

Het zijn de kleine dingen

Waarschijnlijk zit het besparen op energie hem bij jou vooral in het maken van kleine, simpele veranderingen. Het uitzetten van een lamp in ruimtes waar je niet bent of het verwijderen van stekkers als je een apparaat niet gebruikt scheelt misschien niet veel, maar wanneer je een maand lang zulke kleine dingetjes bijhoudt merk je toch een flink verschil. Hoe klein het ook lijkt, als een apparaat 24/7 aanstaat kost dat toch een stuk meer stroom dan wanneer je het niet gebruikt.

Probeer er dus een gewoonte van te maken om alleen gebruik te maken van de stroom die je ook echt gebruikt. Denk dus ook aan het gebruiken van je waterkoker – vul hem alleen met het water dat je van plan bent te gebruiken, zodat je ook daar geen onnodige energiekosten voor maakt. Ga alles eens langs en sta stil bij waar je wel of niet energie voor gebruikt.

Het kan groener

Maak je eigenlijk al gebruik van groene stroom, en dan ook écht groene stroom? Veel energiemaatschappijen in Nederland bieden namelijk geen echt groene stroom aan, maar eerder een combinatie van groene en grijze stroom. Doe eens onderzoek en zorg dat je bij een maatschappij zit die echt groene stroom aanbiedt.

Ook kun je kijken naar het installeren van zonnepanelen. Dit is zeker een wat prijzigere optie, maar kun je wel prima doen als het doel is om groenere keuzes te maken. Bovendien haal je de winst er later weer uit. Het is een investering en zal enige tijd kosten tot je het eruit gehaald hebt, maar op een gegeven moment begin je winst te maken en tegen die tijd ben je de grote kosten van de zonnepanelen allang weer vergeten. Dat is lekker geld verdienen dus. Dit kan bijna op ieder huis, en anders zijn er altijd andere opties. Zoek online eens op bijvoorbeeld zonnepanelen Tilburg of zonnepanelen Eindhoven en kijk naar de opties bij jou in de buurt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners