Je ontkomt er toch niet aan: je energierekening. Het is één van de vaste lasten die bij wonen hoort, of je nu een huis huurt of eigenaar bent van een koophuis. Gelukkig zijn er allerlei manieren om te besparen op deze energierekening, en daarbij ook een beetje lief voor de aarde te zijn. Wat dacht je van zonne-energie? In dit artikel vertellen we je waarom het opwekken van zonne-energie een goed idee is. Benieuwd hoe jij door middel van zonne-energie kunt besparen? Lees gauw verder!

Steeds meer daken zijn versierd met zonnepanelen die de woning van groene energie voorzien. Deze vorm van energie opwekking heeft de laatste jaren zoveel positieve resultaten gegeven dat het aantal zonnedaken snel groeit. Het wordt bovendien steeds gemakkelijker om goede zonnepanelen aan te schaffen: Coolblue komt ze nu ook graag bij je installeren! Ken jij de voordelen van zonne-energie aan huis al?

Over zonnepanelen geldt de mythe dat ze gemakkelijk brand vatten, maar uit een onderzoek van TNO blijkt dit niet waar te zijn. Ze hebben dit onderzoek uitgevoerd in opdracht van RVO, oftewel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Er is goed nieuws voor mensen met zonnepanelen en mensen die ze willen laten plaatsen. De salderingsregeling is namelijk verlengd tot 2023. Maar wat is de regeling precies en wat heb je eraan?

In Nederland liggen ondertussen al meer dan 12 miljoen zonnepanelen op daken van huizen, winkels en andere gebouwen. Je komt zulke panelen die energie op wekken ook tegen in weilanden. De verwachting is dat het aantal zonnepanelen in ons land nog wel even zal stijgen. Dit is eigenlijk ook niet vreemd. Zonnepanelen zijn nou eenmaal erg voordelig voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

Hoeveel moet je betalen voor het plaatsen van zonnepanelen?

Alhoewel er al veel zonnepanelen zijn geplaatst in Nederland, heerst er nog wat onduidelijkheid onder de inwoners. Voornamelijk de prijzen van zonnepanelen zijn voor veel Nederlanders lastig te begrijpen. Dit komt onder meer doordat er veel aanbieders van zulke panelen zijn die stuk voor stuk andere prijzen gebruiken. Bij het plaatsen van zonnepanelen moet je in je hoofd houden dat de prijsopbouw bestaat uit twee delen. Allereerst de prijs van de panelen, wat ongeveer 75 procent van het totale plaatje is. De overige 25 procent zijn de kosten van het installeren.

Hoeveel moet je betalen voor zonnepanelen?

Er zijn een paar keuzes die de kostprijs van zonnepanelen beïnvloeden. Je moet onder meer kiezen wat voor type zonnepanelen jij wilt kopen. Er zijn drie types, waarvan dunne film de goedkoopste optie is. Hiervoor betaal je 400 euro per paneel. Het duurste type is de monokristallijn, wat 670 euro per paneel kost. Zulke panelen hebben een zeer hoog rendement en zijn uitstekend voor kleine daken. Je kunt tevens kiezen voor de polykristallijn, hiervoor betaal je 600 euro per paneel. Ze hebben een goed rendement en een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor ze uitstekend zijn grote daken.

Je moet bovendien kiezen tussen een plat of een hellend dak, wat voornamelijk het geval is bij nieuwbouw. Als jouw huis al af is dan valt er normaalgesproken niet zoveel meer te kiezen. Als je dus een nieuw huis bouwt en zonnepanelen wilt dan is het verstandig om na te denken over het dak. In Nederland kun je het hoogste rendement bereiken als de panelen geplaatst worden op een hellingsgraad van 30 tot 40 graden. Helaas hebben de meeste daken een helling van 45 graden in Nederland, waardoor ze minder geschikt zijn voor zonnepanelen. Als je kiest voor een plat dak dan moet je de installateur meer materialen gebruiken, hierdoor wordt de kostprijs hoger. De meerprijs per paneel zal dan liggen tussen de 10 en 50 euro.

Zonnepanelen: je ziet ze op steeds meer daken verschijnen. Dat is niet zo vreemd, want zonnepanelen zijn zowel goed voor je eigen portemonnee als voor het milieu! Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel heb je er nodig en waar plaats je ze? Hoeveel moet je investeren, en wat krijg je ervoor terug?

Op steeds meer daken prijken trots zonnepanelen, klaar om de woning van duurzame energie te voorzien. Hoewel het aanzicht even wennen was, is Nederland nu echt om: zonnepanelen blijken een goede én groene investering! Nog niet overtuigd? Hier vind je vijf belangrijke voordelen van zonnepanelen.

In enkele jaren tijd is zonne-energie razend populair geworden. Niet zo gek, want door zelf energie op te wekken bespaar je heel wat geld op de energie rekening. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu en gebruiken we minder fossiele brandstoffen. Wil jij zonne-energie gaan opwekken? Dit zijn je opties.

Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van zonnepanelen. Logisch. Want met zonnepanelen wek je niet alleen je eigen, schone stroom op. Je bespaart ook fors op je energierekening. Zonnepanelen worden ook niet voor niets de grootste revolutie sinds het internet genoemd! Overweeg jij ook om je dak op te fleuren met zonnepanelen? Zonne-expert Sungevity heeft 3 belangrijke checks op een rij gezet waarmee je rekening moet houden.