157
Verbouwen? Zo schakel je de juiste vakmannen in

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht of wil je graag iets verbouwen in de je huidige woning? Dan bestaat de kans dat je een goede vakman moet inschakelen voor bepaalde klussen tijdens de verbouwing. Je wil natuurlijk dat je de beste vakman inschakelt zodat je de zekerheid hebt dat de betreffende klussen goed worden uitgevoerd. Maar hoe schakel je dan een goede vakman in? Lees hieronder een aantal tips.

Je omgeving

Het is over het algemeen bekend dat de meeste mensen een goede vakman vinden door de mensen in hun omgeving. Denk aan je familie, vrienden of kennissen. Vraag daarom eerst rond bij je familieleden of vrienden of zij bijvoorbeeld een goede loodgieter Utrecht kennen die zij aanraden. Vaak is er wel iemand in je omgeving die een goede ervaring heeft gehad met een bepaalde vakman.

Je kan verder op het internet zoeken naar een goede vakman. Vaak kan je online vakmannen vinden die als freelancer werken, maar je kan ook iemand kiezen die bij een gespecialiseerd bedrijf werkt. Of misschien heb je ergens wel een busje van een vakman zien rondrijden en trok het je aandacht. Zoek dit dan eens op. Wellicht is het wel een match met wat je zoekt.

Verschillende klussen

Maak eerst een overzicht voor jezelf met de verschillende klussen die je moet uitbesteden aan een vakman. Misschien zijn er klussen die je ook zelf kan doen. Door een overzicht te maken, kan je waarschijnlijk bepaalde klussen koppelen aan een bepaalde vakman. Op internet kan je veel informatie vinden over de verschillende werkzaamheden van de vakmannen. Op deze manier kan je zoeken naar de geschikte vakman voor jouw klus.

Hier volgen een aantal voorbeelden van bepaalde klussen die gekoppeld zijn aan een vakman. Wil je verlichting aanleggen in je nieuwe woning? Dan kan je aankloppen bij een elektricien. Is je cv-ketel kapotgegaan of heb je een storing? Hiervoor kan je het beste een cv ketel monteur inschakelen. Heb je geen warm water meer in huis en lukt het je zelf niet om het op te lossen? Bel hiervoor een goede loodgieter die jou kan helpen met je probleem.

Keuze maken

Is het duidelijk voor jezelf welke vakman je nodig hebt? Dan moet je natuurlijk nog een keuze maken. Misschien heeft iemand je een vakman aanbevolen, maar blijkt hij toch te duur voor jouw budget. Dan moet je toch op zoek naar iemand anders. Vraag daarom bij meerdere vakmannen een offerte op. Op deze manier kan je een vakman kiezen die binnen jouw budget past.

Vergeet hiernaast niet te kijken of je ergens beoordelingen kan vinden van de vakman. Voordat je hem inschakelt, wil je zekerheid dat hij het werk goed kan uitvoeren. Een vakman inschakelen is niet gratis. Daarom wil je voorkomen dat er straks gebreken komen in de uitgevoerde klussen. Het is ook niet raar als je vraagt naar certificaten en diploma’s. Je kan dit gerust doen zodat je garantie hebt dat het goed gaat komen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners