Een huis met eengezond klimaat is voor een aanzienlijk deel afhankelijk van goede ventilatie. Als je een huis goed ventileert,betekent dat een goede afvoer van de‘gebruikte’ lucht en een aanvoer van nieuwe, frisse lucht.

Weet je van de hitte niet meer hoe je moet zitten, in eigen huis of op kantoor? Slaap je slecht tijdens tropennachten? Dan is het hoog tijd voor een ventilator. Door de lucht die langs je stroomt verlaagt de gevoelstemperatuur en heb je veel minder last van de warmte. Maar welke ventilator moet je kiezen? Wij helpen je op weg.

Hoewel we allemaal weten dat het ventileren van een (woon)ruimte erg belangrijk is, doen we dat in de praktijk niet voldoende. Wist u bijvoorbeeld dat ventilatieroosters ook in de winter gewoon open moeten staan? De luchtkwaliteit in huis heeft veel invloed op de gezondheid. Hoe gezond is het in uw huis?

Het is al een paar weken flink tropisch in Nederland. Het watertekort wordt steeds zichtbaarder en wij mensen worden ook flink sloom van die hoge temperaturen. Alles gaat wat langzamer dan normaal en het liefst houden we in de middag ook maar even een siesta net als de Spanjaarden. Gelukkig kunnen we aan de temperatuur binnen wel iets doen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een ventilator. Wij lichten een aantal ventilatie oplossingen voor je uit.

Een koel briesje tijdens de hete dagen in de zomer is altijd meegenomen. Maar omdat een ventilator meestal een vaste plek inneemt in de ruimte, is het natuurlijk ook fijn als de ventilator mooi oogt en past bij je interieur. Je hebt gelukkig genoeg keuze als het gaat om design ventilators. 

Jouw ventilator als middelpunt van je inrichting. Een ventilator is geen onbekend voorwerp in de meeste huishoudens. Meestal is het in de zomermaanden een van de vaste onderdelen die de kamers moeten gaan verkoelen. Ze staan daarbij vaak erg in het zicht, met niet altijd de meest mooie designs. Dit kan voor velen zelfs als storend worden ervaren. Maar je hoeft helemaal niet vast te zitten aan die oude, lelijke en vaak witte ventilators. Ga voor een prachtige design ventilator! Lees hieronder wat er voor mogelijkheden zijn voor in jouw huis. Ook zijn er voor bedrijven genoeg opties om de lucht beter te laten circuleren voor een betere gezondheid van de werknemers.

De woning in de zomermaanden ventileren is vaak een fluitje van een cent. We zetten veel vaker onze ramen lekker open, hangen de was buiten en ook de deuren naar de tuin of het balkon staan veelvuldig open. In het najaar en in de winter is het een stuk lastiger om de woning lekker te ventileren. Het is een stuk vochtiger buiten, vaak veel te koud om alle ramen en deuren open te zetten en ook alle kookluchtjes blijven veel meer hangen in huis.

Ruim 70% van onze tijd verblijven we in huis. Dit onderstreept het belang van een fris en gezond binnenklimaat. Als we ons huis niet voldoende ventileren, ontstaat een slecht binnenklimaat en een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Goed ventileren = 24 uur ventileren. Alleen weet een kwart van de Nederlanders nog niet precies hoe ze dit het beste kunnen doen. Jaga, autoriteit op dit gebied, vertelt het je!

Iedere dag vervuilen we de lucht in onze woning. Deze luchtvervuiling ontstaat bijvoorbeeld door te koken of te roken maar ook het vocht wat we produceren, zelf of door het gebruik van de douche is vervuiling van de lucht. En leven in vervuilde lucht is ongezond voor mens en dier.