Het is al een paar weken flink tropisch in Nederland. Het watertekort wordt steeds zichtbaarder en wij mensen worden ook flink sloom van die hoge temperaturen. Alles gaat wat langzamer dan normaal en het liefst houden we in de middag ook maar even een siesta net als de Spanjaarden. Gelukkig kunnen we aan de temperatuur binnen wel iets doen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een ventilator. Wij lichten een aantal ventilatie oplossingen voor je uit.

Een koel briesje tijdens de hete dagen in de zomer is altijd meegenomen. Maar omdat een ventilator meestal een vaste plek inneemt in de ruimte, is het natuurlijk ook fijn als de ventilator mooi oogt en past bij je interieur. Je hebt gelukkig genoeg keuze als het gaat om design ventilators. 

Jouw ventilator als middelpunt van je inrichting. Een ventilator is geen onbekend voorwerp in de meeste huishoudens. Meestal is het in de zomermaanden een van de vaste onderdelen die de kamers moeten gaan verkoelen. Ze staan daarbij vaak erg in het zicht, met niet altijd de meest mooie designs. Dit kan voor velen zelfs als storend worden ervaren. Maar je hoeft helemaal niet vast te zitten aan die oude, lelijke en vaak witte ventilators. Ga voor een prachtige design ventilator! Lees hieronder wat er voor mogelijkheden zijn voor in jouw huis. Ook zijn er voor bedrijven genoeg opties om de lucht beter te laten circuleren voor een betere gezondheid van de werknemers.

De woning in de zomermaanden ventileren is vaak een fluitje van een cent. We zetten veel vaker onze ramen lekker open, hangen de was buiten en ook de deuren naar de tuin of het balkon staan veelvuldig open. In het najaar en in de winter is het een stuk lastiger om de woning lekker te ventileren. Het is een stuk vochtiger buiten, vaak veel te koud om alle ramen en deuren open te zetten en ook alle kookluchtjes blijven veel meer hangen in huis.

Ruim 70% van onze tijd verblijven we in huis. Dit onderstreept het belang van een fris en gezond binnenklimaat. Als we ons huis niet voldoende ventileren, ontstaat een slecht binnenklimaat en een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Goed ventileren = 24 uur ventileren. Alleen weet een kwart van de Nederlanders nog niet precies hoe ze dit het beste kunnen doen. Jaga, autoriteit op dit gebied, vertelt het je!

Iedere dag vervuilen we de lucht in onze woning. Deze luchtvervuiling ontstaat bijvoorbeeld door te koken of te roken maar ook het vocht wat we produceren, zelf of door het gebruik van de douche is vervuiling van de lucht. En leven in vervuilde lucht is ongezond voor mens en dier.

Elke dag vervuilen we de lucht in onze woning door kookluchtjes, het stoken van kaarsen, of door te roken in huis. Maar ook het douchen en daarmee de luchtvochtigheid te verhogen is een vorm van luchtvervuiling en dit kan vervelende gevolgen hebben!

Het ventileren van je woning gaat vandaag de dag niet vanzelf. De huizen van tegenwoordig zijn zeer goed geïsoleerd. Hiermee hebben we de energie rekening wel omlaag weten te krijgen. Hierdoor blijft het lang behaaglijk en kan de verwarming vaker uit of lager, maar kan vieze of warme lucht ook niet meer weg. Ook door de raamdecoratie van tegenwoordig, zoals lamellen, (houten) jaloezieën, shutters en rolgordijnen krijgen we weinig tot geen frisse lucht binnen. Deze raamdecoratie isoleert de warmte erg goed en zorgt dat de kou val van het raam niet meer naar binnen komt. Daarom is het erg belangrijk je huis goed te ventileren.

Vanaf 1 januari 2015 zijn huiseigenaren verplicht om bij de verkoop van hun huis een energielabel te overhandigen. Om een goed energielabel te krijgen, gaan veel mensen isoleren. Op zich niets mis mee, want isolatie zorgt voor energiebesparing. Maar het ventileren van het huis wordt vaak vergeten, waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Terwijl er een oplossing is: Jaga Oxygen in combinatie met Jaga Low-H2O radiatoren zorgt voor een labelsprong, minder energieverbruik en een gezond binnenklimaat.