1575
Welke steiger heb je nodig voor je verbouwing?

Heb je bouw of verbouwplannen en moet je een klus op kleine of wat grotere hoogte uitvoeren dan is het van belang dat je dit veilig kunt doen. In de bouw is het gebruik van een steiger al jaren verplicht. Je moet er immers niet aan denken dat een aannemer van een lader afvalt en zicht verwond. Maar ook voor klussen in en rondom het huis is een steiger geen overbodige luxe. Maar welke steiger gebruik je nou voor welke klus.

 

Soorten steigers
Er zijn verschillende soorten steigers zoals rolsteigers, kamersteigers, gevelsteigers en daksteigers . Welke steiger je het best kunt gebruiken is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld wat de ruimte is die je hebt, de vorm van het gebouw, de duur van de werkzaamheden maar ook met hoeveel personen tergelijkertijd je op een steiger wilt werken.

1 - Rolstijger
Een rolstijger dankt zijn naam aan het feit dat je hem kunt rollen. Hij is voorzien van wieltjes. Doordat de wielen voorzien zijn van een spindel kan de rolsteiger horizontaal vlak gesteld worden. Hierdoor kan je een rolsteiger ook op een niet vlakke ondergrond gebruiken. Een rolsteiger is voornamelijk ontwikkeld voor buitengebruik maar zou ook binnen gebruikt kunnen worden als je aan alle voorschriften voldoet qua veiligheid en opbouw. Een rolsteiger wordt vaak buiten gebruikt voor buitenschilderwerken of werkzaamheden aan het dakgoot of gevel.

2 - Kamersteiger
Een kamersteiger is van origine ontwikkeld voor gebruik binnenshuis. De vloer is binnen vaak vlak. Dit is van belang voor een kamersteiger omdat deze vaak voorzien is van zwenkwielen die niet afzonderlijk te stellen zijn en dus niet op een niet vlakke ondergrond gebruikt kunnen worden. Een kamersteiger wordt vaak gebruikt voor binnen schilderwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld het witten van een plafond.

3 - Gevelsteiger
Een gevelsteiger wordt over het algemeen gebruikt voor de grotere renovatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld aan een kantoorgebouw of appartementencomplex. Het is niet echt een steiger voor particulier gebruik en voor klusjes in en om het huis.

4 - Daksteiger
Een daksteiger is een steiger die op het dak kan worden opgebouwd. Bijvoorbeeld wanneer je een schoorsteen wilt gaan plaatsen of vervangen of een dakkapel wilt gaan schilderen.

Voor klussen in en om het huis zullen een daksteiger of een rolsteiger het meest geschikt zijn. Heb je een steiger nodig dan kan je er eentje kopen, wellicht samen met wat buurtgenoten zodat iedereen er gebruik van kan maken. Uiteraard is het ook mogelijk om een steiger te huren. Bijvoorbeeld op Steigervoorweinig.nl. Zij verkopen en verhuren diverse soorten steigers voor grote en kleinere projecten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners