Gepubliceerd: 10-08-2015 00:00
1253
Iedereen kan veilig wonen

Veilig wonen willen we allemaal wel, maar toch doen we over het algemeen weinig om dat ook echt te realiseren. Dat komt enerzijds doordat we geen idee hebben wat nu eigenlijk effectieve maatregelen zijn die we kunnen treffen om inbrekers buiten te houden of in ieder geval een veilig of veiliger gevoel te creëren, maar anderzijds ook vaak doordat we het idee hebben dat inbraakpreventie nutteloos is.

 

Waarom inbraakpreventie vaak nutteloos lijkt

Als er wordt ingebroken dan merk je dat snel genoeg. Je komt thuis na een weekendje Londen, je wordt wakker na heerlijk geslapen te hebben, of je wordt op vakantie opgebeld door de buren. Je neemt een kijkje in de woonkamer en al snel doe je van schrik je hand voor je mond: het is één grote puinhoop, een ravage. Ja, als er wordt ingebroken dan is dat eigenlijk altijd wel duidelijk.

Als er niet wordt ingebroken dan merk je dat niet. Je komt thuis na een stedentrip, wordt wakker of wordt niet gebeld door de buren. De woonkamer ziet er uit als altijd en je mist helemaal niks. Er lijkt niets aan de hand, maar je weet niet dat er misschien net die avond ervoor een inbreker bij je aan de deur heeft gestaan, overwegende of hij bij jou zal inbreken of een paar straten verder.

Wanneer je investeert in inbraakpreventie, merk je daar vaak weinig resultaat van. Het enige dat je hopelijk merkt is dat er niet wordt ingebroken, maar je hebt vaak geen flauw idee of dat wel het geval zou zijn als je niet in inbraakpreventie had geïnvesteerd. Maar om dan maar niet in inbraakpreventie te investeren…

Je kunt het beste de cijfers voor zich laten spreken. We kennen allemaal wel iemand in de buurt waar recentelijk is ingebroken of is geprobeerd om in te breken. Dat laat toch wel duidelijk zien dat de kans op inbraak levensgroot aanwezig is. Investeer daarom in goede, inbraak werende maatregelen.

Wat kun je doen?

Je kunt het beste investeren in goed hang- en sluitwerk, dat is bij minder goed beveiligde woningen vaak het meest effectief. Houd er rekening mee dat de beveiliging van je woning zo sterk is als de zwakste schakel, dus zorg ervoor dat je bijvoorbeeld ook de ramen niet vergeet; ook hierdoor kunnen inbrekers binnenkomen. Een lokale slotenmaker kan je uiteraard graag adviseren over de te nemen maatregelen om je woning beter tegen inbraken te beschermen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide