933
Hoe zorg ik voor een veilige werkomgeving?

We klussen wat af in en om het huis en een ongeluk zit in een klein hoekje. Belangrijk dus om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om ongelukjes tijdens het klussen te voorkomen.

 

1. Gebruik een stevige trap
Niets is zo gevaarlijk als de hoogte in gaan op een wiebelige trap, of nog erger, een stoel op wieltjes of een wankel krukje. Voor je het weet verlies je je evenwicht en lig je beneden, met een hersenschudding of erger. Zorg altijd voor een stevige trap. Bij de bouwmarkt zijn diverse multifunctionele trappen verkrijgbaar die je gemakkelijk opbergt en die handig in gebruik zijn.

2.Zorg voor een egale en droge ondergrond
Een uitglijder is zo gemaakt, let er dus op dat de grond waarop je staat goed droog is. Je moet er niet aan denken om met een draaiende boor op de grond te beladen. Ook is het van belang dat de grond egaal is zodat je met een trapje goed stevig staat.

3. Gebruik goede werkschoenen
Een stevige werkschoen is onmisbaar bij vrijwel elke klus. Er zijn werkschoenen verkrijgbaar met een stalen neus die je tenen fijn beschermen als er een zwaar stuk steen op terecht komt. Zorg ook dat de schoenen antislip zijn zodat je niet wegglijd. Eventueel kan je ook klussen op klompen. Deze kan je gemakkelijk en snel uitdoen en geven je voeten ook een goede bescherming. 

4. Draag een veiligheidshelm
Natuurlijk hoeft je geen veiligheidshelm op als je gaat schilderen maar voor werk wat boven je hoofdt wordt uitgevoerd is het aan te raden een veiligheidshelm op te zetten. Je moet er niet aan denken dat je een hamer op je hoofd krijgt als je iets op het plafond aan het vasttimmeren bent.

5. Draag werkhandschoenen
Net als veiligheidsschoenen zijn ook werkhandschoenen geen overbodige luxe. Het meeste werk voer je immers uit met je handen en je loopt een groot risico om deze te beschadigen. Bijvoorbeeld door er per ongeluk met een hamer op te tikken of als er een pot verf omgaat. Er zijn veel verschillende soorten werkhandschoenen verkrijgbaar. Kijk goed welke handschoenen het meest geschikt zijn voor jouw klus.

6. Een goede werkbroek
Een goede werkbroek is superhandig! Niet alleen omdat deze van een stevige stof zijn gemaakt en je benen fijn beschermen maar ook omdat ze vaak voorzien zijn van allerlei extra zakken en bijvoorbeeld een hamerlus.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners