Gepubliceerd: 06-10-2020 08:05
1113
Een lekkage in je badkamer oplossen in 3 stappen

Help, in je badkamer lekt water, maar niet uit een douche of kraan. Het vocht komt ergens uit de muren of door de vloeren. Dat is lastig te zien, zeker als de badkamer al helemaal blank staat. Wat moet je doen? Hoe los je dit probleem op als je twee linkerhanden hebt of als je juist helemaal geen tijd hebt om te doe-het-zelven? Geen paniek. In drie hoofdstappen kom je snel tot een oplossing.

Stap 1. Draai de hoofdkraan dicht en red je spullen

Draai de hoofdkraan dicht en het water in je badkamer stroomt niet verder. Dat scheelt weer extra schade en schimmel. Maar waar vind je de hoofdkraan? Zoek op één van de volgende plekken en je zult hem vinden:

  1. In je meterkast
  2. In de kelder
  3. In de meterput (bij je voor- of achterdeur)

De volgende stap in deze al belangrijke stap? Je redt zoveel mogelijk spullen van de ‘waterdood’. Handdoeken, kleding, matten of kleedjes zijn weer safe? Misschien staan er zelfs kunstvoorwerpen in je badkamer. Breng zoveel mogelijk in veiligheid en neem dan even de tijd om de schade goed op te nemen. Maak hier foto’s van, want die komen vast van pas als je verzekerd bent tegen waterschade (stap 3).

Stap 2. Schakel een lekkagespecialist in

Het is erg moeilijk om een lek met het blote oog op te sporen. Het water lijkt immers overal vandaan te komen. Vraag een lekkagespecialist om te komen kijken en je krijgt al snel meer duidelijkheid. de expert spoort (de oorzaak) van het lek op. Hiervoor gebruikt hij een apparaat met geluidsgolven. Of hij gebruikt een infrarood licht, waardoor warmteverschillen in muren of vloeren zichtbaar worden. In weer andere gevallen gebruikt hij een endoscoop: dit is een lange flexibele camera die met gemak door leidingen heen kan. 

Is de oorzaak van de lekkage in je badkamer duidelijk? het lek kan zijn veroorzaakt door slecht kit- en voegwerk. Het is ook mogelijk dat het lek is ontstaan door een fout gemonteerde leiding. De lekkagespecialist herstelt het lek graag voor je. Natuurlijk overlegt hij eerst met je wat er precies moet gebeuren. Vervolgens krijg je een offerte aangeboden. Stem je in met de offerte, dan gaat de expert zo snel mogelijk aan de slag. 

Hoe vervelend is een lekkage in je badkamer eigenlijk?

Geen actie = geen prettig verblijf in je badkamer. Zeker niet als het daar continu lekt. Op de muren brokkelt het stucwerk af. Op de natte muren en vloeren ontstaat schimmel en dat krijg je heel moeilijk weg. En al dat vocht… is ook nog eens erg slecht voor je gezondheid. Je luchtwegen kunnen geïnfecteerd raken door sporen van schimmel. Nee, ontspannen relaxen in je badkamer is er echt niet meer bij als het lekt in je badkamer. 

Stap 3. Regel een vergoeding via je verzekeraar

Heb je een opstalverzekering of inboedelverzekering? Schade door een lekkage wordt dan mogelijk vergoed. Check daarom eerst je polis en zorg ervoor dat je foto’s hebt (zie stap 1). Let op: verzekeringsmaatschappijen vergoeden meestal alleen de waterschade, maar niet de reparatie. Vraag dus voor de zekerheid na of je de factuur van je lekkage specialist ook mag indienen. Niet geschoten is immers altijd mis.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide