407
Beveilig jouw huis nog beter met spy camera’s

Het beveiligen van je huis kan je doen op verschillende manieren. Natuurlijk is het belangrijk om je ramen en deuren te sluiten wanneer je het huis verlaat. Daarnaast kan je een lichtje aan laten staan of een kopje koffie op tafel zetten om de indruk te wekken dat er nog iemand in het huis aanwezig is. Een andere manier om je huis te beveiligen is door gebruik te maken van spycamera’s.  Wil je weten hoe, lees dan dit artikel. 

Wat is een spy camera

Een spy camera, ook wel spy cam genoemd, is een kleine camera die zo onopvallend mogelijk is. Ep die manier kan je ergens een camera plaatsen zonder dat anderen dit doorhebben. Spy camera’s zitten vaak verwerkt in alledaagse voorwerpen. Zo zijn er bijvoorbeeld camera’s verwerkt in een luchtverfrisser, een bril, een pen of een notitieboekje. Je kan het zo gek nog niet verzinnen, of er is wel een camera van gemaakt.

Waarom gebruik je een spy camera?

Een spy camera kan je gebruiken om mensen onopvallend te filmen. We kennen dit wel van spannende televisieprogramma’s, waarin de presentator een oplichter wil opsporen of een verklaring wil krijgen van een crimineel. Soms is een spy camera ook in het dagelijks leven nodig om je veiliger te voelen of omdat je iets op beeld wil hebben. Bijvoorbeeld omdat je bewijs wil hebben van een uitspraak of een gebeurtenis. Door een spy camera te gebruiken weet een persoon niet dat hij of zij gefilmd wordt en kan je spontaner en authentieker beeld en geluid opnemen.

Beveiligingscamera’s voor binnen en buiten

Beveiligingscamera’s zijn eigenlijk onder te verdelen in twee soorten. Allereerst zijn er de spy camera’s die we hierboven besproken hebben. Dit zijn kleine, onopvallende camera’s die verwerkt zijn in andere objecten. Deze camera’s gebruik je voornamelijk binnen of tijdens een beweging, bijvoorbeeld een wandeling. 

Aan de andere kant zijn er ook beveiligingscamera’s voor buiten. Deze hang je bijvoorbeeld op naast de voordeur of bij de achterdeur. Ook bij een raampje waar eventueel een inbreker naar binnen kan gaan, kan je een camera ophangen. Klik hier om de verschillende camera’s te zien. 

Door buiten een camera op te hangen, die niet heel onopvallend is, bereik je twee dingen. Allereerst schrikt dit eventuele inbrekers af. Besluit de inbreker om toch zijn gang te gaan, dan heb je dit op camera. Je kan met dit bewijsmateriaal naar de politie stappen. Zij hebben dan meer informatie over de dader en kunnen deze persoon sneller opsporen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners