1200
Besparen op verzekeringen
Gepubliceerd: 23-06-2016

Veel mensen die een inboedelverzekering willen afsluiten zullen tijdens het applicatieproces de term Politiekeurmerk Veilig Wonen tegen kunnen komen. Wanneer een woning dit keurmerk heeft kan je namelijk korting op het afsluiten van verzekeringen krijgen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan aan een woning toegekend worden wanneer deze aan bepaalde eisen op het gebied van inbraakpreventie en algemene veiligheid voldoet. Het voordeel van het keurmerk is niet alleen een korting op verzekeringen. Ook heb je als huiseigenaar de zekerheid dat je in een veilige woning woont waarin je waardevolle spullen en natuurlijk gezinsleden goed beschermd zijn tegen woninginbraken en andere gevaren. 

 

Waar moet een woning aan voldoen?
De eisen waaraan een woning moet voldoen om het Politiekeurmerk Veilig Wonen toegekend te krijgen zijn zeer divers. Deze hebben onder andere betrekking op de mate van inbraakbeveiliging van de woning, maar ook brandveiligheid is een belangrijk punt voor het veilig wonen keurmerk. Zo moeten bijvoorbeeld alle ramen en deuren van de woning voorzien zijn van hang- en sluitwerk met een SKG keurmerk. Bij alle deuren die toegang tot het huis geven moet buitenverlichting zijn aangebracht. Vanuit de hal moet zicht zijn op wie er voor de deur staat. Ook moet op iedere etage van de woning een rookmelder zijn geïnstalleerd.

Wie kent het keurmerk toe?
Hoewel de naam van het onafhankelijke keurmerk anders doet vermoeden krijg je het Politiekeurmerk Veilig Wonen niet door de politie toegekend. Voorheen werden de controles wel door de politie uitgevoerd. Tegenwoordig zijn er echter speciaal aangewezen PKVW- bedrijven die woningen op de eisen van het keurmerk controleren. Dit kan een slotenmaker zijn of een ander beveiligingsbedrijf. Zij worden opgeleid om de controles uit te voeren en zijn daarna gemachtigd om het keurmerk toe te kennen aan woningen die goedgekeurd worden na de controle.

Korting verzekering inboedel
De inboedelverzekering verzekert de spullen in een woning tegen allerlei gevaren. Dit kan bijvoorbeeld zijn een woningbrand, maar ook in geval van een inbraak zal een inboedelverzekering uitkeren. Voor een verzekeraar is het daarom een veilige gedachte wanneer zij weten dat een huiseigenaar de beveiliging van een woning serieus neemt. Een goed beveiligde woning is namelijk vele malen minder het doelwit van inbrekers. Bovendien stelt het Politiekeurmerk Veilig Wonen ook eisen aangaande de brandveiligheid in een woning. Door rookmelders kunnen woningbranden in een vroeg stadium ontdekt worden waardoor de schade vaak meevalt. Om deze reden geven veel verzekeraars kortingen op het afsluiten van een inboedelverzekering wanneer een woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft verdiend.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide