Een van de grootste nachtmerries voor iedereen is die van een brand in huis. Je wil er niet aan denken maar het is raadzaam om dit toch te doen, zodat je maatregelen kan nemen om dit doemscenario te voorkomen. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen en methodes beschikbaar die ervoor zorgen dat je brandveilig kan wonen.

Wanneer je beperkt wordt in je mobiliteit komt een belangrijke vraag naar voren: kan ik in mijn eigen huis blijven wonen? Gelukkig zijn er steeds meer aanpassingen mogelijk waarmee zelfstandig wonen een optie blijft voor mensen met een lichamelijke beperking.

Om je huis goed te beveiligen, hoef je niet direct honderden euro’s uit te geven aan allerlei beveiligingsmaatregelen. Ook zelf kun je heel veel doen aan inbraakpreventie. En dat is vaak veel simpeler dan je denkt. Het zijn eigenlijk niet meer dan een paar gewoontes die je jezelf moet aanleren en wat dingen die je even moet checken. Daarnaast is goed hang- en sluitwerk natuurlijk ook onmisbaar. Het is niet voor niets dat het Politie Keurmerk Veilig Wonen daar zoveel aandacht aan besteed. Daarmee voorkom je zo’n 90 procent van alle inbraken. Wat je verder zelf kunt doen, lees je in deze praktische checklist.

In Nederland vinden ieder jaar duizenden inbraken in woningen plaats. Omdat je huis juist een plek moet zijn waar je je veilig en volledig thuis moet voelen, is het aan te raden om zelf je woning goed te beveiligen. Er is natuurlijk altijd een kans dat er ingebroken wordt; zelfs met de beste beveiliging ter wereld kruipt het spreekwoordelijke bloed waar het niet gaan kan. Als je dit proces echter zelf kunt vertragen, waardoor het minder interessant is om voor een inbreker naar binnen te gaan, waarom zou je dat dan niet doen? Daarom hebben we in dit artikel vijf eenvoudige én efficiënte tips voor je verzameld omtrent het goed beveiligen van je woning.

‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). “Hij gaat gewoon proberen of er wat te halen valt en let van tevoren heel goed op of er iemand thuis is of niet.” Kijk ook eens door de ogen van een inbreker naar het huis van bijvoorbeeld je buren die al wat eerder op vakantie zijn gegaan. Wat valt je dan op? Liggen er bijvoorbeeld stapels post en kranten zichtbaar op de deurmat? Of leggen jullie die zelf keurig voor hen gesorteerd in het zicht op tafel. Branden er ’s avonds helemaal geen, of maar 1 of 2 lampjes in de woonkamer en zijn de lamellen of gordijnen ook overdag potdicht? Staat er dagen achtereen geen auto op de oprit? Zijn alle plantjes in de voortuin weggekwijnd door gebrek aan water? Allemaal signalen waaraan je als ‘inbreker bij je buren’ kan herkennen dat ze op vakantie zijn. 

Als jij geniet van de Spaanse kust, de Franse Rivièra of de Veluwe, is het voor criminelen hét moment om in te breken. Met deze tips maak je het inbrekers een stuk lastiger. En vergeet je ook geen inboedelverzekering af te sluiten?

Elk jaar vinden in Nederland duizenden woningbranden plaats. Branden die meestal gewoon te voorkomen zijn. De meeste branden beginnen in de keuken en de schoorsteen, maar ook de woonkamer en slaapkamer zijn plekken in je huis waar veel brandhaarden ontstaan. Wat moet je doen bij een woningbrand en vooral, hoe voorkom je woningbrand?

Een rolsteiger aanschaffen? Dit is een waardevolle investering die veel geld kost. Maar als u de aanschaf eenmaal afzet ten opzichte van huren, dan kan u nog wel eens beter uitkomen. Niet alleen heeft u dan uw eigen steiger, maar heeft u tevens alle vrijheid om deze te gebruiken wanneer u dit nodig acht. Echter, wat kost een dergelijke stellage nu eigenlijk? En wat koopt u voor dit geld? Er is bijvoorbeeld al onderscheid in professioneel en particulier steigermateriaal. In deze blog gaan we u verder helpen hoe een dergelijk proces in zijn gang gaat en waar u om moet denken.

Vanuit recente cijfers van het CBS is bekend dat er perjaar ongeveer 60.000 inbraken in Nederland plaatsvinden. Zo'n 80 procent van deze inbraken, worden gepleegd door zogeheten gelegenheidsinbrekers. Deze categorie slaat het liefst toe in huizen die niet tot nauwelijks beveiligd zijn. Uit onderzoek blijkt dat deze inbrekers woningen voorzien van een beveiligingscamera vaak direct overslaan. Het plaatsen van een beveiligingscamera brengt dan ook diverse voordelen met zich mee.