Een lekkage in je huis kan voor rampzalige situaties zorgen! Ril je al bij gedachte aan schimmel op je muren, vloeren of meubels? Moet je dure tapijten weggooien omdat die door vocht zijn aangetast? Als jij vermoedt dat er ergens een lek is ontstaan, moet je geen moment aarzelen om dit op te sporen. Hiervoor hebben we een paar tips! Nog steeds moeite met het vinden van een lek? Dan weten we ook met wie jij contact moet opnemen!

Het is bijna het praatje op elk verjaardagsfeestje: hoe mensen zijn opgelicht door ondernemers die actief zijn in een spoedmarkt. Ongediertebestrijders bijvoorbeeld, rioolontstoppers, glaszetters en slotenmakers. Ineens heb je ze nodig. Je zoekt wat op internet en pakt er één die in de top-3 bij Google staat. Hij komt, fikst je probleem niet, maar presenteert je wel een waanzinnig hoge rekening.

In je garage staan vaak kostbare spullen opgeslagen. Gereedschap, een scooter, dure sportattributen of je auto. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat inbrekers hier zonder moeite bij kunnen komen. Vooral in de vakantieperiode is het verstandig om extra maatregelen te nemen. Met de 5 onderstaande tips maak je jouw garage weer helemaal veilig en inbraakproof!

Brand, we moeten er niet aan denken. Zeker niet als je er persoonlijk mee te maken krijgt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een omgevallen kaars, de vlam in de pan of een smeulende sigaret, een brandje is zo ontstaan en kan binnen korte tijd uitgroeien tot een levensbedreigende situatie. Met de nieuwe en unieke Blusvaas® ofwel de Firevase® (een uitvinding van Samsung Fire & Marine) kun je jezelf (en anderen) een hoop ellende besparen. Want… altijd heb je een blusapparaat bij de hand in de vorm van een decoratieve bloemenvaas. Of dat nu thuis, in de caravan of op de boot is…

In de afgelopen maanden, met veel thuiswerkende mensen, zijn er veel minder inbraken gepleegd. De politie spreekt over tientallen procenten minder. Inbrekers willen namelijk niet het risico lopen betrapt te worden. Maar als we straks weer minder thuis hoeven te werken, hebben inbrekers misschien wel extra aandrang om op pad te gaan. De ervaring leert dat ze dan de goed beveiligde huizen overslaan.

Help, je hebt last van ongedierte! Je krijgt steeds meer bezoek van enge beestjes in je woning. Van muizen tot de oervervelende eikenprocessierups: je wilt zo snel mogelijk van ongedierte in en om het huis af zijn. Maar wat kun je nu doen tegen deze ongewenste gasten? We zetten voor je op een rijtje hoe je sterk kunt staan tegen ongedierte. Zo ben je in no time van de beestjes af!

Rookmelders zijn echte levensredders. Het is namelijk zo dat bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook. Want terwijl jij lekker op één oor ligt, merkt je neus niets van wat er gaande is. Je wordt dus niet wakker van de rooklucht. Het enige waar je dan nog van op aan kunt zijn je oren. Doordat deze het geluid van de rookmelder kunnen oppikken, heb jij tenminste een kans om je huis veilig te verlaten. Dus wees je er altijd van bewust dat dit zonder rookmelder heel anders was afgelopen.

Een van de grootste nachtmerries voor iedereen is die van een brand in huis. Je wil er niet aan denken maar het is raadzaam om dit toch te doen, zodat je maatregelen kan nemen om dit doemscenario te voorkomen. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen en methodes beschikbaar die ervoor zorgen dat je brandveilig kan wonen.