Een inbraak, je moet er toch niet aan denken. Niemand zit hierop te wachten maar helaas wordt er nog dagelijks bij veel te veel mensen ingebroken. Verbazingwekkend is het af en toe hoe gemakkelijk inbrekers zichzelf toegang tot de woning weten te verschaffen. Vaak omdat mensen, misschien onbewust, vergeten om goed af te sluiten of simpelweg, zonder dat ze het in de gaten hebben, een inbreker gewoon uitnodigen om in te komen breken! Bewustwording is er niet eentje die alleen geld voor energiezuinig wonen! Ook bij inbraakpreventie valt er nog ontzettend veel te winnen. Wij geven je 6 tips voor het beveilgen van je huis.

Zo nu en dan komen er van die vreselijke berichten voorbij. Een grote brand in een woning of een gebouw. Spullen zijn maar spullen maar als er menselijke slachtoffers zijn dan is dat toch wel heel erg triest. Zeker ook omdat we anno 2018 genoeg maatregelen kunnen nemen om een brand zoveel mogelijk te voorkomen en... wanneer dat niet meer lukt, in ieder geval zelf op tijd weg te kunnen komen.

Camerabeveiliging in en om je huis laat je niet alleen zien wat er op elk moment gebeurt, het zorgt er ook voor dat de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner wordt. Niet gek dus, dat steeds meer mensen er voor kiezen camera’s te installeren binnen en buiten hun huis. Een onveilig gevoel is heel vervelend, zeker wanneer het je huis betreft. Niets is vervelender dan thuiskomen en er achter komen dat een onbekende je huis binnen is gedrongen en je spullen mee heeft genomen. Los van het gemis van je spullen, geeft het feit dat er iemand in je huis was zonder je toestemming soms nog een hele tijd een vervelend gevoel.

Met camerabeveiliging heb je het gevoel dat je controle en inzicht heeft over wat er in en om je huis gebeurt.

Camerabeveiligingssysteem
Onze camera’s zijn onderdeel van een groter beveiligingssysteem. Wij geloven dat echte veiligheid uit meer bestaat dan alleen camera’s. Daarom werkt Heel Holland Veilig met een uniek systeem waarin huisautomatisering en beveiliging worden gecombineerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat je van een afstand je lichten thuis kunt bedienen met een app op je mobiel, zodat het voor inbrekers uitermate moeilijk wordt om in te schatten of je thuis bent. Daarnaast is het systeem aangesloten op een alarmcentrale. Je ontvangt pushberichten op je telefoon wanneer er iets gebeurt in en rond je huis. Er is zelfs de optie om live mee te kijken met de beelden van de beveiligingscamera, op het moment dat er iets gaande is. Ben je zelf niet in de gelegenheid om naar je huis te gaan en te kijken wat er aan de hand is? In dat geval staan onze surveillanten voor je klaar. Dankzij onze landelijke dekking zijn zij snel ter plaatse.

Betrouwbaar draadloos beveiligingssysteem
Het beveiligingssysteem is altijd online, door een dubbele verbinding via internet en een geïntegreerde SIM kaart. Mocht de Wi-Fi het niet doen, dan schakelt het systeem uit zichzelf over op de SIM kaart. Hetzelfde geldt voor stroom. Het kan natuurlijk eens voorkomen dat de stroom uitvalt. Wanneer dat in een hele wijk gebeurt, zien inbrekers soms hun kans schoon. Het beveiligingssysteem van Heel Holland Veilig is dan echter nog steeds werkzaam. In het systeem zit een accu ingebouwd, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer de stroom uitvalt. Deze accu kan tot 48 uur het beveiligingssysteem van stroom voorzien. Zo worden er nog steeds meldingen doorgestuurd naar de alarmcentrale, en gaat er nog steeds een alarm af wanneer een inbreker probeert binnen te komen.

Wat nu?
Ben je benieuwd hoe dit alarmsysteem kan aansluiten op je specifieke behoeften? Wanneer je het formulier hieronder invult, belt een medewerkster van onze klantenservice je om vrijblijvend een afspraak te maken met één van onze beveiligingsadviseurs. Deze adviseur komt bij je thuis om samen met jou je situatie te bekijken. Vervolgens schrijft de adviseur een adviesrapport. Het is aan jou of je daar vervolgens iets mee doet. Besluit je een alarmsysteem te installeren in je huis, dan kun je de order doorgeven. Je wordt dan gebeld om een afspraak te maken voor de installatie.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker wanneer je gaat verbouwen. Zo voorkom je onnodige stress. En met de onderstaande tips verloopt jouw verbouwing een stuk soepeler.

We worden allemaal een dagje ouder. Waar het vroeger heel gewoon was dat we bij het bereiken van onze seniorenstatus vaak in een verzorgingshuis onze laatste jaren doorbrachten is dat tegenwoordig heel anders. We worden niet alleen veel fitter en sterker oud, we leven ook langer. En hoe fijn is het dan om zo lang mogelijk in ons vertrouwde huis te blijven wonen. Gelukkig is dit voor steeds meer mensen weggelegd en kunnen we zelf heel wat maatregelen nemen om dit te bewerkstelligen.

Ouder worden we allemaal en bij het klimmen van de leeftijd krijgen we steeds meer te maken met allerlei lichamelijke ongemakken. We verplaatsen ons wat minder gemakkelijk en ook worden we wat kwetsbaarder. Toch willen we het liefst zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen. Gelukkig zijn er allerlei aanpassingen die we kunnen doen om ons huis geschikt te maken voor onze oude dag. Wij geven een paar tips.

We klussen wat af in en om het huis en een ongeluk zit in een klein hoekje. Belangrijk dus om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om ongelukjes tijdens het klussen te voorkomen.

Als ongediertebestrijder kom je van alles tegen. Wij komen zowel bij bedrijven als bij mensen huis. De ene keer worden wij direct ingeschakeld bij een probleem met ongedierte. De andere keer bleek de bedachte oplossing om zelf het ongedierte te bestrijden niet zo’n succesverhaal. Waarom zelf ongedierte bestrijden niet altijd lukt, leggen wij je hier uit.

Jaarlijks vinden er nog steeds veel te veel woninginbraken plaats. Ondanks dat we onze huizen steeds beter beveiligen maken we het inbrekers eigenlijk ook een stuk gemakkelijker. We posten namelijk heel wat af op social media, waar en met wie we ons bevinden. Duidelijk voor een inbreker dat jij niet thuis bent als jij een vrolijke foto post vanaf een zonnig terras op het Leidseplein. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om een inbraak zoveel mogelijk te voorkomen. Zoals het plaatsen van een camera.

Heb je bouw of verbouwplannen en moet je een klus op kleine of wat grotere hoogte uitvoeren dan is het van belang dat je dit veilig kunt doen. In de bouw is het gebruik van een steiger al jaren verplicht. Je moet er immers niet aan denken dat een aannemer van een lader afvalt en zicht verwond. Maar ook voor klussen in en rondom het huis is een steiger geen overbodige luxe. Maar welke steiger gebruik je nou voor welke klus.

De zomervakantie is aangebroken en dat is voor de inbreker een aantrekkelijke tijd om weer zijn slag te slaan. Steeds meer mensen zetten alle mogelijkheden in om een inbraak in hun woning te voorkomen. Op Internet zijn genoeg tips te vinden om uw huis bewoonbaar te laten lijken. Ook een whatsapp-alertgroep in de buurt of wijk is bijvoorbeeld een populair hulpmiddel geworden op het gebied van inbraakpreventie. Is het dan nog wel nodig om te investeren in een beveiligingssysteem zoals camerabewaking?

Met de huidige zomerse dagen slaat bij velen de twijfel toe. Gaan we wel weg van huis of wordt het dit jaar ‘Balkonia’ of ‘Auszuhause’? Niet alleen het prachtige weer blaast die overwegingen nieuw leven in, ook de vrees voor inbraken speelt wellicht een rol. Vooral bij degenen die al eens een inbraak(poging) meemaakten. Volgens Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW), hakt het er flink in als je terugkomt van vakantie en ziet dat je hele huis overhoop is gehaald: “Jaarlijks overkomt dit ongeveer 15.000 vakantiegangers. Ook al treft zo’n 75% van de inbraakslachtoffers snel maatregelen met betere sloten of plaatsing van een alarminstallatie, bij het naderen van de vakantie slaat de twijfel toch weer toe. Hebben ze wel voldoende gedaan? Wel of toch maar niet gaan?” Met de negen tips in dit bericht maak je het de inbreker al heel wat moeilijker en ga je een stuk geruster op vakantie.

Het is weer de tijd van het jaar om allerlei klusjes in en om het huis te gaan doen. In elke straat waar je loopt zie je wel iemand bezig met de tuin, het schilderen van de woning of het vervangen van het dak. Ook populair is dit voorjaar het plaatsen van zonnepanelen. Heb jij ook nog een klus in het verschiet en moet deze plaatsvinden op grotere hoogte dan hebben wij een aantal tips voor je.

Driekwart doet voorzichtig of helemaal de deur niet open als er ’s avonds wordt aangebeld. Veiligheid heeft niet altijd alleen met goede sloten of alarmsystemen te maken. Zo kan verlichting bij de voor- of achterdeur ervoor zorgen dat een inbreker wegblijft en liever ergens in het donker zijn slag slaat. Diezelfde verlichting kan ook zorgen voor een gevoel van veiligheid als er ’s avonds wordt aangebeld. Ruim de helft is voorzichtig en doet alleen de deur open als men in dat kunstlicht door een ruit of deurspion of videocamera (ongeveer 10% heeft zo’n beveiliging) de bezoeker kan herkennen of als het bezoek vooraf is aangekondigd. Staan er vreemden aan de deur dan wordt er veelal niet opengedaan. Een vijfde doet als het donker is, veelal uit onzekerheid of angst, de deur niet meer open. Mannen doen over het algemeen gemakkelijker hun voordeur open dan vrouwen.

Slimmere verlichting
“Omdat het zo duidelijk een gevoel van veiligheid geeft, zien we dat een zeer ruime meerderheid (85%) verlichting aan de buitenzijde van zijn of haar woning toepast” zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken. “Ruim tweederde daarvan gebruikt slimme verlichting die werkt op een bewegingssensor (36%), lichtsensor (20%) of timer (11%). Verlichting die gebruik maakt van een app op het mobieltje en waarvan de lampen via wifi worden aan- en uitgeschakeld, moet duidelijk nog aan een opmars beginnen (1,3% heeft dit). Een kwart doet de buitenlampen gewoon handmatig met een schakelaar aan en uit.

Spullen mee naar de slaapkamer
Er wordt vaak gewaarschuwd om kostbare spullen, vooral ook ’s nachts, niet in het zicht te leggen. Toch laat ongeveer 1 op de 3 mensen hun sleutels en autosleutels liggen waar ze zijn neergelegd toen men thuis kwam. Vrouwen nemen hun handtas in veel gevallen (45%) ook niet mee naar de slaapkamer. Voorzichtiger is men met zijn of haar mobieltje, die gaat het vaakst (53%) mee naar de slaapkamer, maar of dat uit veiligheidsoverwegingen is, of dat men hem nog wel eens gebruikt in de slaapkamer, bijvoorbeeld als wekker, is niet bekend. Daarnaast worden horloges en sieraden vaak wel mee naar de slaapkamer genomen of in een kluis of andere veilige plek uit het zicht geplaatst.

Controleer zelf je eigen huis
Ondanks de dalende inbraakcijfers (vorig jaar 50.000) is het volgens Staal nog steeds nodig om aandacht te blijven besteden aan inbraakpreventie. “Gelukkig zien meer en meer mensen in dat het verstandig is om af en toe een onderdeel van je huis op inbraakgevoeligheid te controleren. Haal er meteen een PKVW-expert bij of begin met de InbraakPreventieCheck op de website van de stichting (www.inbraakmislukt.nl). Daarmee kun je zelf ook op eenvoudige wijze zowel je voor- en achterdeur als je ramen checken. Zie je aan de hand van de foto’s dat je zelf een slecht slot hebt, dan helpt de check je op weg hoe je de veiligheid kunt verbeteren. Wil je een goede kluis, een elektronisch alarmsysteem plaatsen of verlichting buitenshuis, ook dan helpt de InbraakPreventieChecck je met tips op weg.

Over de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken
De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken is een publiek private samenwerking met als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie. Om zo bij te dragen aan de doelstelling van het ministerie van Veiligheid en Justitie het aantal inbra­ken en inbraakpogingen substantieel te verlagen. Werd in 2012 nog 91.000 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan in 2017 was dit gedaald naar 50.000. De stichting voert tweemaal per jaar campagne, in mei en november. Partners in de stichting zijn de bedrijven Assa Abloy, Nauta Veilig, SecuProducts en Zo Veilig in nauwe samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Verbond van Verzekeraars.

Langzaamaan naderen we de zomer. Velen van ons hebben de vakantie al geboekt en knijpen er een paar weekjes tussenuit op zoek naar de zon of avontuur. Wie in deze periode ook op zoek gaat naar avontuur is het inbrekersgilde. Zij vinden het uitstekend als je een poosje van huis bent want dit nodigt hen uit om misschien eens een bezoekje te brengen aan jouw woning. Daarom is het van groot belang dat je zorgt voor een veilige woning zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan van de zomer. Wij geven je een paar tips om je woning zo goed mogelijk te beveiligen.

Al een aantal jaren neemt het aantal woninginbraken en overvallen af. Volgens het CBS blijkt uit politiecijfers dat er vorig jaar ruim 49.000 aangiften waren van een woninginbraak, ruim 6000 minder dan het jaar daarvoor. Het werkelijke aantal inbraken ligt wel iets hoger. Dit komt omdat niet elke verzekering een aangifte vereist. Als u afgelopen tijd slachtoffer bent geworden van een inbraak bestaat de kans dat inbrekers binnen een jaar weer hun slag bij u komen slaan. De impact van een herhaalinbraak is groot want u voelt zich dan niet meer veilig in uw eigen huis. Daarom is het tijd voor actie. Met een alarmsysteem voorkomt u dat u nogmaals te maken krijgt met inbrekers. 

Midden in de nacht denk je een inbreker in je huis te horen. Wat doe je dan? De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken deed hier onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat mensen onnodig het gevaar van een confrontatie met de inbreker opzoeken. 

Grotere kans op elektrocutie of brand in bijna helft woningen. Klok een uur vooruit? Test de aardlekschakelaar! Liefst 43 procent van de Nederlanders controleert nooit of de aardlekschakelaar nog goed werkt. Dit blijkt uit recent onderzoek van Bouwkennis. Zij riskeren een elektrische schok die zelfs dodelijk kan zijn. Ook de kans op brand neemt toe als de aardlekschakelaar niet goed functioneert. Daarom is het advies om liefst elke maand, maar minimaal twee keer per jaar, te controleren of de aardlekschakelaar nog goed werkt. De overgang van winter- naar zomertijd en andersom is hiervoor het perfecte moment. “Bij het testen van de aardlekschakelaar valt de stroom uit, maar bij de overgang van zomer- naar wintertijd en vice versa moeten veel klokken toch opnieuw ingesteld worden”, aldus Harro de Langen van meterkastcheck.nl

De woning in de zomermaanden ventileren is vaak een fluitje van een cent. We zetten veel vaker onze ramen lekker open, hangen de was buiten en ook de deuren naar de tuin of het balkon staan veelvuldig open. In het najaar en in de winter is het een stuk lastiger om de woning lekker te ventileren. Het is een stuk vochtiger buiten, vaak veel te koud om alle ramen en deuren open te zetten en ook alle kookluchtjes blijven veel meer hangen in huis.

We hebben er allemaal wel eens van gehoord, legionella. Het is in Nederland vooral onder de aandacht geomen in 1999. Tijdens de Westfriese Flora in Bovenkarspel zijn ruim 200 mensen ziek geworden en zelfs 32 mensen zijn overleden aan de gevolgen van Legionella, ook wel de veteranenziekte genoemd. Op deze consumentenbeurs waren bubbelbaden tengoongesteld. Een van deze bubbelbaden was gevuld met een brandslang die al heel lang niet gebruikt was. In het stilstaande water in deze brandslang had zich de legionella bacterie ontwikkeld. Omdat de verkoper van de bubbelbaden geen chloor in het water had gedaan had de bacterie vrij spel.

Begint jouw baby’tje te kruipen of zelfs al te lopen? Dan wordt het tijd om nog eens kritisch naar je huis te kijken. Je kindje gaat vanaf nu op ontdekkingsreis en hij kan daarbij tegen flink wat gevaarlijke situaties aanlopen. Hoe kan je als ouder ongelukken in huis voorkomen? Oudermatch.nl heeft voor jou een checklist opgesteld voor een kindvriendelijk thuis.

Heerlijk, kinderen die lekker ravotten in huis. Dat is natuurlijk het allerleukste om te doen. En kinderen blijven natuurlijk kinderen, die hoeven gelukkig nog helemaal nergens over na te denken. Die wil je ongedwongen hun gang kunnen gaan. Daarom is het van levensbelang om te zorgen voor een veilige omgeving. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet voor een kidsproof huis. 

Er is niets zo akelig dan een inbraak in je eigen huis. Er is iemand bij jou binnen geweest en heeft door jouw spullen gegraaid. Je eigen woning moet juist veilig en comfortabel voelen. Na een inbraak ben je dat gevoel voor een lange tijd kwijt. Ben je daarom bewust van de eenvoudige manieren om in te breken en hoe je deze tegen kunt gaan.