Je krijgt er al de kriebels van als je er aan denkt: vocht in je woning. Dat kan namelijk heel vervelend zijn, want vocht in huis kan grote gevolgen hebben. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe jij vocht uit je woning kunt houden, zodat jij lekker droog kunt wonen.

We maken ons er allemaal wel eens zorgen over: inbrekers. Zeler nu het weer vroeger donker wordt. Wat als vannacht, op een avondje uit of tijdens je vakantie onbekende mannen je huis binnendringen en de boel overhoop halen op zoek naar waardevolle spullen? Het geeft niet alleen veel gedoe, maar je gevoel van veiligheid en privacy lijkt daarna ook een tijd lang ver te zoeken…

Help, in je badkamer lekt water, maar niet uit een douche of kraan. Het vocht komt ergens uit de muren of door de vloeren. Dat is lastig te zien, zeker als de badkamer al helemaal blank staat. Wat moet je doen? Hoe los je dit probleem op als je twee linkerhanden hebt of als je juist helemaal geen tijd hebt om te doe-het-zelven? Geen paniek. In drie hoofdstappen kom je snel tot een oplossing.

Een lekkage in je huis kan voor rampzalige situaties zorgen! Ril je al bij gedachte aan schimmel op je muren, vloeren of meubels? Moet je dure tapijten weggooien omdat die door vocht zijn aangetast? Als jij vermoedt dat er ergens een lek is ontstaan, moet je geen moment aarzelen om dit op te sporen. Hiervoor hebben we een paar tips! Nog steeds moeite met het vinden van een lek? Dan weten we ook met wie jij contact moet opnemen!

Het is bijna het praatje op elk verjaardagsfeestje: hoe mensen zijn opgelicht door ondernemers die actief zijn in een spoedmarkt. Ongediertebestrijders bijvoorbeeld, rioolontstoppers, glaszetters en slotenmakers. Ineens heb je ze nodig. Je zoekt wat op internet en pakt er één die in de top-3 bij Google staat. Hij komt, fikst je probleem niet, maar presenteert je wel een waanzinnig hoge rekening.

In je garage staan vaak kostbare spullen opgeslagen. Gereedschap, een scooter, dure sportattributen of je auto. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat inbrekers hier zonder moeite bij kunnen komen. Vooral in de vakantieperiode is het verstandig om extra maatregelen te nemen. Met de 5 onderstaande tips maak je jouw garage weer helemaal veilig en inbraakproof!

Brand, we moeten er niet aan denken. Zeker niet als je er persoonlijk mee te maken krijgt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een omgevallen kaars, de vlam in de pan of een smeulende sigaret, een brandje is zo ontstaan en kan binnen korte tijd uitgroeien tot een levensbedreigende situatie. Met de nieuwe en unieke Blusvaas® ofwel de Firevase® (een uitvinding van Samsung Fire & Marine) kun je jezelf (en anderen) een hoop ellende besparen. Want… altijd heb je een blusapparaat bij de hand in de vorm van een decoratieve bloemenvaas. Of dat nu thuis, in de caravan of op de boot is…

In de afgelopen maanden, met veel thuiswerkende mensen, zijn er veel minder inbraken gepleegd. De politie spreekt over tientallen procenten minder. Inbrekers willen namelijk niet het risico lopen betrapt te worden. Maar als we straks weer minder thuis hoeven te werken, hebben inbrekers misschien wel extra aandrang om op pad te gaan. De ervaring leert dat ze dan de goed beveiligde huizen overslaan.