We maken ons er allemaal wel eens zorgen over: inbrekers. Wat als vannacht, op een avondje uit of tijdens je vakantie onbekende mannen je huis binnendringen en de boel overhoop halen op zoek naar waardevolle spullen? Het geeft niet alleen veel gedoe, maar je gevoel van veiligheid en privacy lijkt daarna ook een tijd lang ver te zoeken…

Voor inbrekers is het heel makkelijk om een huis in te komen welke slechte beveiliging heeft tegen inbrekers. Je kunt zelf al een hoop dingen aan je huis verbeteren door kritisch naar je woning te kijken. Hieronder lees je de beste tips om je huis nog veiliger te maken.

Een inbraak, je moet er toch niet aan denken. Niemand zit hierop te wachten maar helaas wordt er nog dagelijks bij veel te veel mensen ingebroken. Verbazingwekkend is het af en toe hoe gemakkelijk inbrekers zichzelf toegang tot de woning weten te verschaffen. Vaak omdat mensen, misschien onbewust, vergeten om goed af te sluiten of simpelweg, zonder dat ze het in de gaten hebben, een inbreker gewoon uitnodigen om in te komen breken! Bewustwording is er niet eentje die alleen geld voor energiezuinig wonen! Ook bij inbraakpreventie valt er nog ontzettend veel te winnen. Wij geven je 6 tips voor het beveilgen van je huis.

Zo nu en dan komen er van die vreselijke berichten voorbij. Een grote brand in een woning of een gebouw. Spullen zijn maar spullen maar als er menselijke slachtoffers zijn dan is dat toch wel heel erg triest. Zeker ook omdat we anno 2018 genoeg maatregelen kunnen nemen om een brand zoveel mogelijk te voorkomen en... wanneer dat niet meer lukt, in ieder geval zelf op tijd weg te kunnen komen.

Camerabeveiliging in en om je huis laat je niet alleen zien wat er op elk moment gebeurt, het zorgt er ook voor dat de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner wordt. Niet gek dus, dat steeds meer mensen er voor kiezen camera’s te installeren binnen en buiten hun huis. Een onveilig gevoel is heel vervelend, zeker wanneer het je huis betreft. Niets is vervelender dan thuiskomen en er achter komen dat een onbekende je huis binnen is gedrongen en je spullen mee heeft genomen. Los van het gemis van je spullen, geeft het feit dat er iemand in je huis was zonder je toestemming soms nog een hele tijd een vervelend gevoel.

Met camerabeveiliging heb je het gevoel dat je controle en inzicht heeft over wat er in en om je huis gebeurt.

Camerabeveiligingssysteem
Onze camera’s zijn onderdeel van een groter beveiligingssysteem. Wij geloven dat echte veiligheid uit meer bestaat dan alleen camera’s. Daarom werkt Heel Holland Veilig met een uniek systeem waarin huisautomatisering en beveiliging worden gecombineerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat je van een afstand je lichten thuis kunt bedienen met een app op je mobiel, zodat het voor inbrekers uitermate moeilijk wordt om in te schatten of je thuis bent. Daarnaast is het systeem aangesloten op een alarmcentrale. Je ontvangt pushberichten op je telefoon wanneer er iets gebeurt in en rond je huis. Er is zelfs de optie om live mee te kijken met de beelden van de beveiligingscamera, op het moment dat er iets gaande is. Ben je zelf niet in de gelegenheid om naar je huis te gaan en te kijken wat er aan de hand is? In dat geval staan onze surveillanten voor je klaar. Dankzij onze landelijke dekking zijn zij snel ter plaatse.

Betrouwbaar draadloos beveiligingssysteem
Het beveiligingssysteem is altijd online, door een dubbele verbinding via internet en een geïntegreerde SIM kaart. Mocht de Wi-Fi het niet doen, dan schakelt het systeem uit zichzelf over op de SIM kaart. Hetzelfde geldt voor stroom. Het kan natuurlijk eens voorkomen dat de stroom uitvalt. Wanneer dat in een hele wijk gebeurt, zien inbrekers soms hun kans schoon. Het beveiligingssysteem van Heel Holland Veilig is dan echter nog steeds werkzaam. In het systeem zit een accu ingebouwd, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer de stroom uitvalt. Deze accu kan tot 48 uur het beveiligingssysteem van stroom voorzien. Zo worden er nog steeds meldingen doorgestuurd naar de alarmcentrale, en gaat er nog steeds een alarm af wanneer een inbreker probeert binnen te komen.

Wat nu?
Ben je benieuwd hoe dit alarmsysteem kan aansluiten op je specifieke behoeften? Wanneer je het formulier hieronder invult, belt een medewerkster van onze klantenservice je om vrijblijvend een afspraak te maken met één van onze beveiligingsadviseurs. Deze adviseur komt bij je thuis om samen met jou je situatie te bekijken. Vervolgens schrijft de adviseur een adviesrapport. Het is aan jou of je daar vervolgens iets mee doet. Besluit je een alarmsysteem te installeren in je huis, dan kun je de order doorgeven. Je wordt dan gebeld om een afspraak te maken voor de installatie.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker wanneer je gaat verbouwen. Zo voorkom je onnodige stress. En met de onderstaande tips verloopt jouw verbouwing een stuk soepeler.

We worden allemaal een dagje ouder. Waar het vroeger heel gewoon was dat we bij het bereiken van onze seniorenstatus vaak in een verzorgingshuis onze laatste jaren doorbrachten is dat tegenwoordig heel anders. We worden niet alleen veel fitter en sterker oud, we leven ook langer. En hoe fijn is het dan om zo lang mogelijk in ons vertrouwde huis te blijven wonen. Gelukkig is dit voor steeds meer mensen weggelegd en kunnen we zelf heel wat maatregelen nemen om dit te bewerkstelligen.

Ouder worden we allemaal en bij het klimmen van de leeftijd krijgen we steeds meer te maken met allerlei lichamelijke ongemakken. We verplaatsen ons wat minder gemakkelijk en ook worden we wat kwetsbaarder. Toch willen we het liefst zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen. Gelukkig zijn er allerlei aanpassingen die we kunnen doen om ons huis geschikt te maken voor onze oude dag. Wij geven een paar tips.

We klussen wat af in en om het huis en een ongeluk zit in een klein hoekje. Belangrijk dus om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om ongelukjes tijdens het klussen te voorkomen.