935
Welke trappen zijn er allemaal?

Een mooie trap, dat wil natuurlijk iedereen. Er zijn ontzettend veel verschillende trappen te krijgen en te kopen. Je kunt een trap bijvoorbeeld in ronde vormen kopen, in rechte vormen maar ook met verschillende spijlen en soms zelfs zonder spijlen en leuning! Welke trappen zijn er nu allemaal en wat kun je allemaal kiezen? Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden! 

Soorten trappen

Bij het kiezen van een trap kunnen bepaalde voorwaarde nodig zijn. Dit hangt af van de ruimte die je in huis hebt, of hoe groot het trapgat is. Verder zijn er enorm veel keuzes in trappen en kun je veel verschillende soorten trappen kopen. Lees hieronder welke soorten trappen er allemaal zijn om een keuze te maken voor jezelf! 

Open trap

Een open trap is een trap die ruimte tussen de treden heeft. Normaal gesproken zit hier dan een stootbord tussen. Doordat er geen stootbord tussen de treden zit, geeft dit een ruimtelijker uitzicht en creëer je meer licht in huis.

Bovenkwart trap

Bij deze trappen zit de bocht bovenaan de trap. Heb je te maken met een onderkwart trap, dan zit de bocht of draai juist aan de onderkant. 

Bordestrap

Deze trap geeft je ruimte om te kunnen passeren wanneer dit nodig is. Daarnaast geeft het een extra rustmoment. Dit komt doordat er een plateau tussen de trede geplaatst is.

Spiltrap

De spiltrap is uniek omdat de trap 180 graden naar rechts of naar links draait. De trap wordt ook wel halfslag trap genoemd omdat deze dus een halve slag draait. Deze trap is een goede keuze voor kleine ruimtes.

Steektrap

Een steektrap is een rechte trap die vaak veel ruimte in beslag neemt. Dit zou een mooie en goede keuze zijn voor wanneer je een grote hal hebt en je een trap wilt hebben die veel opvalt.

Dichte trap

Een dichte trap spreekt al voor zich. Deze trap heeft dus wél een stootbord tussen de treden. De trap is daarom ook erg aanwezig en kan deze vrij massief ogen. Je kunt hier wel veel mee doen. Je kunt bijvoorbeeld contrast aan de treden geven. Dan kun je dus het stootbord een lichte kleur geven zoals bijvoorbeeld wit en de treden een zwarte of houten kleur.

Dit zijn de soort trappen die er ongeveer zijn, maar je kunt ook kiezen voor een trap zonder leuning en spijlen. Dit noem je dan een zwevende trap. Bij deze trap zie je alleen de trede die of in het trapspil of de muur bevestigd zitten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners