Een trapleuning is natuurlijk in de eerste plaats functioneel. Het biedt houvast en ondersteuning, zodat je veilig de trap op en af kunt lopen. Maar waarom zou je de trapleuning niet óók tot een decoratief onderdeel van je interieur maken? Een mooie, passende trapleuning geeft je interieur extra stijl.

 

Trapleuning op maat
Een trapleuning op maat kan echt het verschil maken: deze staat chiquer en functioneert beter dan een standaard trapleuning die net niet helemaal past. Bovendien zie je de ambacht en kwaliteit terug in een trapleuning die door een specialist met de hand op maat is gemaakt. Kijk maar eens op www.teusonline.nl voor inspiratie!

Materiaal
Zeker bij een trapleuning op maat heb je keuze uit talloze materialen en vormen van verwerking. Staal bijvoorbeeld kan voorzien worden van een mooie poedercoating, terwijl je hout in verschillende tinten kunt lakken. Hout vraagt wel om onderhoud, maar zorgt ook voor karakter en sfeer. Blauwstaal ofwel smeedijzer is duurzaam en krasvrij, en staat bovendien erg stijlvol. Ook kunststof en aluminium worden vaak gebruikt als trapleuning.

Let ook op het materiaal van de trap voor een mooi geheel! Misschien is juist de mix van een houten trap met een harde ijzeren trapleuning precies wat je zoekt.

Stijl
Elk materiaal heeft een andere uitstraling en gaat daardoor samen met bepaalde woonstijlen; maar ook de vorm van de trapleuning beïnvloedt de stijl ervan. Zo kun je kiezen voor een traditionele ronde stokleuning van hout, voor een mooie match met je jaren ’60 woning. Een zogenaamde ‘sleutelgat’ trapleuning, met vanaf de zijkant gezien de vorm van een sleutelgat, past juist goed in een jaren ’30 huis. Trapleuningen van blauwstaal geven een stijlvolle look en passen in zowel een modern als industrieel interieur.

Extra’s
Behalve de vorm en het materiaal van de trapleuning zijn er nog meer details om op te letten. Zo voegen sierlijke leuningdragers ook veel toe aan je interieur. En zelfs met de schroeven kun je het trappenhuis net een andere uitstraling geven.

Wil je nog een stapje verder gaan met de decoratie van je hal en trappenhuis? Dan kun je kiezen voor LED-verlichting in je trapleuning! Een bijzondere vorm van sfeerverlichting die meteen voor veel stijl in je interieur zorgt.

Ook leuk om te lezen