620
Tips voor het renoveren van de trap

Een trap moet vooral praktisch zijn, maar toch heeft de trap ook zeker invloed op de uitstraling en sfeer van je woning. Is je trap ernstig versleten en beschadigd? Dan heeft dit een negatieve invloed op de uitstraling van je huis. Gelukkig kun je hier iets aan doen door jouw trap te (laten) renoveren.

 

Op deze pagina delen we enkele tips voor traprenovatie. Met deze tips laat je jouw trap in een mum van tijd stralen, zonder dat je hier veel geld aan uit moet geven. 

Investeer in nieuwe overzettreden
Je kunt je trap helemaal vervangen als je niet meer tevreden bent over de uitstraling van dit deel van je huis, maar dit kost wel veel geld. Wil je niet te veel geld uitgeven, maar wil je wel een mooie trap? Investeer dan in nieuwe overzettreden. Deze zet je gewoon over de oude treden van je trap heen. Het resultaat? Je trap ziet er als nieuw uit. En zien jouw nieuwe overzettreden er heel anders uit dan je oude traptreden, dan heeft je trap bovendien een hele andere uitstraling dan voorheen.

Bij het aanschaffen van overzettreden heb je de keuze uit:

  • Laminaat overzettreden.
  • Houten overzettreden.
  • Vinyl overzettreden.

Vergelijk deze overzettreden met elkaar en je komt er vanzelf achter welke variant het beste bij jou en jouw trap past.

Pak de trapleuning aan
Heb je nieuwe overzettreden, maar is je trapleuning ernstig versleten? Dan ziet je trap er nog steeds niet netjes uit. Vergeet daarom niet om je trapleuning aan te pakken. Je kunt deze opnieuw bekleden, maar een beetje opschuren en een likje verf doet ook al wonderen.

Geef de muur een kleurtje
Mag jouw trap best wat meer opvallen? Dan kun je iets met de muur achter de trap doen. Door deze een kleurtje te geven, laat je de trap namelijk meer stralen. En vind je een kleurtje iets te heftig? Laat de muur dan op een andere manier opvallen. Bijvoorbeeld met mooie kunst, leuke fotolijstjes met familiefoto's of ingelijste tekeningen van de kinderen. Wees creatief!

Tot slot: onderhoud je trap goed
Heb je jouw trap gerenoveerd? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Je verlengt de levensduur van je trap aanzienlijk als je deze goed onderhoudt. Daarom raden wij je aan om je trap regelmatig schoon te maken, zeker net na een renovatie. En zie je een kleine beschadiging? Negeer deze dan niet, maar pak de beschadiging direct aan. Hierdoor blijft je trap vele jaren stralen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners