1092
Past jouw trap nog bij je?
Gepubliceerd: 09-11-2021 Laatste update: 08-07-2023

De trap, die krijg je min of meer cadeau als je een nieuwe woning betrekt. Hij zit al in het huis, je moet het er maar mee doen. We doen nog wel een beetje ons best om hem naar onze eigen smaak aan te passen, maar de grootste prioriteit gaat er meestal niet naar uit. Het is een trap, hij zit nu eenmaal in het huis, en we doen het er maar mee. Zonde, eigenlijk, want er is vaak veel meer mogelijk met een trap dan je zou denken.

Past hij bij je wensen?

Bonk, bonk, bonk. Iedereen met opgroeiende kinderen of pubers in huis zal het geluid herkennen. Zij stormen en bonken de trap op, en weten daarbij altijd volop kabaal te maken. ‘Doe eens wat zachter op de trap!’, hoor je jezelf weer roepen, maar je weet dat het tevergeefs is. Volgende keer dreunen ze er weer net zo hard op of af.

Dit probleem doet zich vooral voor bij harde trappen die, om de kinderen wat krediet te geven, ook wel erg lastig zachtjes te nemen zijn. Om die reden worden ze nogal eens bekleed met vloerbedekking, wat echter ook niet altijd even mooi is. Maar wist je dat je ook een harde trap van goede demping kan voorzien? Iets voor de experts, want het is niet iets dat je zelf even makkelijk doet, maar zeker het overwegen waard. Dat scheelt een hoop ergernis, gebonk en geschreeuw.

inspiratiebrochures1.png

Een trap moet niet glad zijn

Een eind maken aan het gebonk op de trap kan dus een goede reden zijn om te kiezen voor een traprenovatie. Totaal niet tevreden zijn met de looks van je trap is ook een hele goede. Is hij je een doorn in het oog, vind je hem simpelweg niet mooi of past hij niet bij je interieur? Ook dan kan renoveren echt het verschil maken. Laat je eens informeren over de mogelijkheden, er kan vaak veel meer dan je denkt.


Een andere goede reden om eens kritisch naar je trap te kijken, is wanneer je je er niet helemaal veilig bij voelt. Veel harde trappen zijn glad, wat zeker wanneer je wat ouder wordt, maar ook wanneer er jonge kinderen in je huis wonen, niet prettig is. We behelpen ons dan vaak met van die speciale strips, die uitglijden moeten voorkomen, maar mooi is het niet.

Gelukkig is er ook een antislip trap. Dat is een mooie trap, waarbij speciale overzettreden over je bestaande trap worden gemonteerd. Deze treden zijn voorzien van een toplaag die uitglijden voorkomen, en zo de trap een stuk veiliger maken. Zonder lelijke strip, in allerlei verschillende designs. Een perfecte oplossing in menig huishouden!

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide