2369
Originele ideeën voor de ruimte onder de trap
Gepubliceerd: 01-02-2021 Laatste update: 08-07-2023

Heb jij ook altijd meer spullen dan ruimte in je woning? Toch zijn er altijd plekken die de meeste mensen onbenut laten, terwijl je juist daar iets moois van kan maken. Laten we het vandaag eens hebben over de ruimte onder de trap. Wat dacht je van de volgende opties?

1. Bibliotheek

Afstand doen van boeken of die op zolder dumpen? Je kan ook onder de trap met wat simpele aanpassingen een bibliotheek maken. Dat ziet er leuk uit en je kan jouw boeken op een plaats showen die ze verdienen.

appertmenttherapy-trap01.png
Bron: Apartmenttherapy Pinterest

inspiratiebrochures1.png

2. Extra opslag voor keukenvoorraad

Misschien heb jij dit jaar er ook wel over nagedacht dat het best prettig zou zijn om wat extra voorraden te hebben voor de keuken. Dan wordt het even een kwestie van meten. Er past vast een leuke koelkast onder de trap. De rest van de ruimte gebruik je voor kastjes waarin spullen kunnen worden gebruikt die lang houdbaar zijn. Maak er wat moois van.

mydomaine.png
Bron: Mydomaine Pinterest 

3. Een werk of studieplek

Thuiswerken is helemaal in vandaag de dag en waarschijnlijk zal dit de trend wel blijven. Met een leuk bureau op de juiste hoogte en een ergonomische stoel maak je van de ruimte onder de trap een werkplek die er mag zijn. Mocht er geen ruimte genoeg zijn om te werken zonder het risico te lopen om constant je hoofd te stoten, kan je er ook een studieplek van maken voor iemand die nog in de groei is en genoeg ruimte heeft aan die plek onder de trap.

stylecurator.png
Bron: Stylecurator Pinterest 

4. Een bar

Stel je voor als je de gasten op een originele manier een drankje wilt serveren. Dat ga je toch even naar je bar die onder de trap zit. Misschien is er nog ruimte voor wat extra wijnopslag. Er zijn mooie kasten te koop waar de wijn op een perfecte manier wordt bewaard en waarbij ook het oog wordt gestreeld door de mooie lijnen.

onekindesign.png
Bron: Onekindesign Pinterest 

5. Een speelplek voor de kids

Hierbij kan jij je fantasie de vrije baan geven. Verras de kinderen met een ruimte die helemaal voor hen is bedoeld. Hier kunnen en mogen ze spelen met hun vriendjes terwijl jij altijd een oogje in het zeil kan houden. Denk eraan dan kinderen ook onderzoekend zijn. Zorg voor een goede afwerking en stevige materialen. Dan hoef je geen EHBO-post te bouwen.

housebeautiful.png
Bron: Housebeautiful Pinterest 

6. Een eigen plaats voor je huisdieren

Honden willen natuurlijk een eigen hok en het liefst binnenshuis waar het warm en droog is. Dus waarom niet onder de trap? Maar ook andere huisdieren zouden hier hun plek kunnen vinden. Denk maar eens aan een volière of een mooi aquarium.

shareably.png

 

Heb je geen ruimte onder de trap dan kan je misschien de trap zelf gebruiken als opbergruimte. Hieronder zie je hiervoor nog 2 leuke ideetjes! 

schoenen-kast-onder-de-trap_kopiëren.png
Bron: Pinterest

Wat dacht je ervan om van de traptredes opberglades te maken voor het opbergen van je schoenen bijvoorbeeld?

opbergruimteindetrapDWELLCOM_kopiëren.png
Bron: Dwell.com Pinterest

Of gebruik de vakken onder de trap als opbergruimte en schilder de trap in een kinky kleurtje zodat het geheel een blikvanger wordt in jouw interieur!

Lees ook


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide