1830
Minder mobiel? Dat kun je binnenshuis vaak prima oplossen
Gepubliceerd: 13-10-2020

Als je wat minder mobiel bent, of dit nu tijdelijk is of blijvend, dan kun je tegen heel wat ongemakken aanlopen. Dat geldt zowel buitenshuis als binnen. Gelukkig is er ook voor bijna ieder probleem wel een oplossing te bedenken.

 

Van A naar B als het niet zo makkelijk gaat

Iedereen die zich niet zo makkelijk kan bewegen als gewild en gehoopt, weet dat dit iedere dag opnieuw voor kleine en grote ongemakken kan zorgen. Je staat er als alles soepel gaat niet bij stil, maar simpele zaken als wat boodschappen doen, het vuilnis naar de container brengen of even de hond uitlaten zijn hele ondernemingen geworden.

inspiratiebrochures1.png

Is de beperkte mobiliteit van tijdelijke aard, dan vallen dit soort zaken vaak op te lossen door de taken even aan iemand anders over te laten. Niet leuk, je wil het liefst zelf dingen doen, maar vaak wel het makkelijkst en meestal geen probleem. Is er bijna altijd wel een huisgenoot, een familielid of een aardige buur die tijdelijk bij kan springen.

Ben je voor langere tijd of blijvend minder mobiel, dan is het beter om andere oplossingen te zoeken. Je wilt tenslotte graag dit soort dagelijkse dingen zelf kunnen blijven doen, ook als lopen of fietsen niet meer lukt. Een scootmobiel of een andere mobiliteitsoplossing kunnen in dat geval een uitkomst zijn.

Je binnen je eigen huis bewegen 

Niet alleen buiten loop je tegen problemen aan als bewegen moeilijk gaat. Ook binnen je eigen woning kan het voor heel wat uitdagingen zorgen. Een groot obstakel vormt vaak de trap. Bij een kortdurend probleem, denk aan een blessure of een korte revalidatie na een operatie, is de trap vaak al de plek waar het mis gaat: kom er maar eens op of af. Je kunt ervoor kiezen om je huis even zodanig in te richten dat je beneden kunt blijven, dus ook slapen. Ook kun je, als het iets langer duurt, eventueel een traplift huren, om je toch te kunnen blijven bewegen binnen je huis.

Is de verminderde mobiliteit blijvend, dan is verhuizen naar een gelijkvloerse woning ook iets om te overwegen. Niet iedereen vindt dit een prettige optie, en dat is logisch: als je huis goed bevalt, dan wil je er ook helemaal niet weg. Als de trap het enige obstakel vormt, dan is een traplift kopen vaak het enige dat je hoeft te doen om toch prettig in je eigen woning te kunnen blijven. Zijn er meer problemen, bijvoorbeeld in de badkamer, dan zijn hier vaak ook goede oplossingen voor te bedenken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide