1291
Geef je trap een make-over: het kan goedkoper dan je denkt!
Gepubliceerd: 15-12-2020

De trap wordt vaak over het hoofd gezien bij make-over of opknapbeurt van de woning. Zonde, want juist omdat een trap zo intensief wordt gebruikt zul je zien dat er beschadigingen ontstaan in de loop der jaren. Daarnaast is het een behoorlijk in het oog springend onderdeel van je woning. In dit artikel ontdek je dat de traprenovatie prijs vaak lager uitvallen dan je misschien zou denken. Ook lees je hoe zo’n renovatie in zijn werk gaat en doe je de nodige inspiratie op. Grote kans dat ook jij je trap straks een make-over wilt geven.

 

Hoe gaat een traprenovatie in zijn werk?

Allereerst is het goed om te weten dat er verschil zit tussen een open traprenovatie of een traprenovatie dichte trap. De laatste kom je in de meeste woningen tegen. In een dichte trap zijn de treden verbonden door staande delen achter de treden: de stootborden. Dit type trap wordt gerenoveerd door het plaatsen van overzettreden, nieuwe stootborden en sluitlijsten. Deze overzettreden zijn meestal gemaakt van laminaat, met een kunststof kern die de treden extra slijtvast maakt.

inspiratiebrochures1.png

Dat betekent dat een traprenovatie niet altijd inhoudt dat de volledige trap vervangen dient te worden. Daardoor vallen de traprenovatie prijs  doorgaans lager uit dan men verwacht. Het renoveren van een trap klinkt als een ingrijpend en intensief karwei, maar kan op deze manier vaak al vrij laagdrempelig worden uitgevoerd.

Wel is het verstandig een professionele partij in te schakelen voor jouw traprenovatie. Dan weet je zeker dat het gebeurt op een manier waar je nog jaren van zult kunnen genieten. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de trap veilig blijft, omdat jij en je gezin er dagelijks vele keren overheen lopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met een professioneel gerenoveerde trap voorkom je onnodig leed door loslatende treden of uitstekende randjes.

Maak iets moois van de trap

Eigenlijk is de trap een beetje het visitekaartje van je woning. Een trap in de hal is immers het eerste wat mensen zien wanneer ze bij je binnen stappen. Bij sommige woningen loopt de trap (deels) door de woonkamer. Dan is het zo’n groot onderdeel van je interieur dat het extra belangrijk is dat hij er fraai uitziet.

Daarom is het belangrijk om stil te staan bij de stijl van de trap. We hebben het al gehad over dat een traprenovatie minder ingrijpend en kostbaar is dan je wellicht verwacht. Gelukkig heb je in zo’n renovatie doorgaans ook volop keuze voor de stijl en uitstraling die past bij jouw interieur.

Populair is bijvoorbeeld een strakke, moderne trap met ingebouwde verlichting in de treden. In een donkere hal zorgt dit voor sfeervol licht, wat het gebruik van de trap ook nog eens een stuk veiliger maakt. Een trap in de woonkamer verandert van een kille aanwezigheid in een bron van sfeerverlichting. Is modern niet helemaal aan jou besteed? Kies dan voor een make-over tot een klassieke trap, of kies een landelijke uitstraling. Wat jouw voorkeur ook heeft: er past een trap bij.

Je ziet het: een traprenovatie is veel meer dan de trap een likje verf geven, maar hoeft ook niet zo ingrijpend te zijn dat de complete trap moet worden vervangen. Zo maak je van één van de meest in het oog springende onderdelen van je woning weer een toevoeging om trots op te zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide