Een traplift is een veilig hulpmiddel voor wanneer je wat moeilijker ter been wordt en zelf niet meer de trap naar boven kunt nemen. Moeilijk ter been raken hoeft niet alleen maar voor te komen bij ouderdom. Ook bij een ongeval, ziekte of overgewicht kan een traplift uitkomst bieden.

Woon je in een huis met meerdere verdiepingen dan heb je er eentje.... jawel, een trap! Een trap is een handig iets om je van boven naar beneden te verplaatsen maar verder wordt er niet echt vaak naar de trap omgekeken. Althans naar de vormgeving of het design ervan. Soms een verfje erop of een andere bekleding.. Maar wist je dat je van je trap een echte eyecatcher kunt maken in je gang of bij jou misschien zelfs in je woonkamer.

U woont heerlijk in uw eigen huis. De nabijheid van kennissen en buren geven u rust. Maar de trap wordt soms wat lastig om te lopen. Natuurlijk wilt u niet verhuizen, maar wat nu? Otolift biedt u de oplossing. Een Otolift traplift is binnen 3 uur geïnstalleerd, zodat u zonder enig probleem gebruik kunt blijven maken van uw trap en u probleemloos in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Is de trap geschilderd? Dan zal deze toch om de zoveel tijd een schilderbeurt nodig hebben. Iedere dag wordt de trap weer belast, waardoor deze beschadigt. Nadeel van het schilderen is dat dit een intensieve en tijdrovende klus is. Aan het eind van de dag is de verflaag nog niet voldoende droog en uitgehard om de trap weer in gebruik te nemen. Voordat een trap klaar is ben je zo enkele dagen verder. Voordeel van een geschilderde trap is dat deze wel makkelijk is af te nemen. Hup, even een doekje eroverheen en schoon is de trap! Dat bespaart je in ieder geval gedoe met een stofzuiger. Misschien heb je nog wel een gestoffeerde trap? Deze trap verdwijnt steeds meer uit de huidige woonstijlen. Alhoewel het behaaglijker is aan de voetjes, is een trap met tapijten bekleding minder makkelijk schoon te maken. Voor iedereen die het schilderen beu is of uitgekeken is op de gestoffeerde trap: “Kies voor een traprenovatie!” Door te kiezen voor een traprenovatie is het schilderen van de trap verleden tijd en ben je ook nog eens in één dag klaar! Wie wil nu niet een trap die lang meegaat en onderhoudsarm is? Een trap die bestand is tegen slijtage? Een bedrijf dat gespecialiseerd is in traprenovatie is Stairz.nl en zij vertellen graag over alle ins-en-outs van een onderhoudsarme en duurzame trap.

We worden allemaal een dagje ouder, of we dit nou leuk vinden of niet. Vaak gaat ouder worden gepaard met een wat mindere mobiliteit en kunnen er in en rondom het huis nogal wat belemmeringen optreden. Zo zal traplopen steeds moeilijker gaan en kan de badkamer ineens een gevaar gaan vormen. Gelukkig zijn er verschillende aanpassingen te doen die het bewegen in en om het huis een stuk gemakkelijker maken zodat we zo lang mogelijk in onze vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Nieuwe trapleuningen? Tips om uw keuze te bepalen Dat een trapleuning belangrijk is in een woning mag duidelijk zijn. Een val van de trap is namelijk één van de meest voorkomende ongelukken thuis. Maar hoe kies je dan passende trapleuningen? Én welke modellen & opties zijn er? Een trapleuning hoeft natuurlijk niet alleen maar veilig te zijn. Het kan ook een belangrijke stijlfunctie hebben, die zorgt voor een complete look in de woning. Lees snel verder om er achter te komen welke mogelijkheden er zijn.

De gemiddelde trap moet om de 12 tot 15 jaar gerenoveerd worden. Dit gebeurd echter zelden en de huidige trapbekleding blijft vaak een veel langere tijd op de trap liggen. Dit is een gemiste kans. Traprenovatie is namelijk erg betaalbaar en kan het gehele interieur van de woning een nieuwe uitstraling geven. Om de trap tot een ware blikvanger om te toveren zullen wij enkele trends en stijlen behandelen die op dit moment erg populair zijn.