Het is waarschijnlijk niet direct het eerste waar je aan denkt als je een huis gaat inrichten of verbouwen: de trap. Voor veel mensen is de trap vooral functioneel en slaan zij deze over bij het (her)inrichten van het interieur. Maar wist je dat een mooie trap ontzettend veel bijdraagt aan de sfeer in je huis? Met een goede traprenovatie krijg je juist die kers op de interieurtaart. In dit artikel vertellen we je alles over wat traprenovatie voor je interieur kan doen.

Thuis is waar jij je op je gemak voelt. Dat komt misschien door de groene buurt, de gezellige buren of omdat je jouw woning helemaal naar smaak en wens hebt ingericht. Dat fijne
thuis-gevoel is vaak erg sterk en wil je natuurlijk niet zomaar inruilen. Ook niet wanneer het huis minder toegankelijk wordt, omdat jouw behoeften veranderen. Wanneer bijvoorbeeld het traplopen niet meer zo makkelijk gaat als vroeger en ‘even iets pakken boven’ te lastig wordt, begint de zoektocht naar een oplossing.

Het komt steeds vaker voor dat mensen op leeftijd langer en langer in de eigen woning blijven wonen. Dat is niet altijd aan de persoon zelf, maar gelukkig kan het juist hartstikke fijn zijn om langer thuis te blijven wonen. Toch kan eerste hulp bij langer thuis wonen best gewenst zijn: daarom vertellen we in dit artikel alles over de voordelen van langer thuis wonen, handige hulpmiddelen en wat een oudere zelf kan doen om gezond te blijven.

Wist je dat er voor het plaatsen van een luxe lift in huis maar weinig ruimte nodig is? En dat een lift ook redelijk eenvoudig in bestaande woningen kan worden geplaatst? De nieuwe H200 huislift van thyssenkrupp Home Solutions is een prachtige huislift die geschikt is voor zowel nieuwbouw- als renovatiewoningen. Italiaans design, energiezuinig door hydraulische aandrijving, al te plaatsen op iets meer dan 1 m2 en bovendien compleet naar wens aanpasbaar, zodat de lift stijlvol aansluit bij de rest van je interieur. 

Voor iedere trap is er een traprenovatie mogelijk. Er komt een moment dat een trap vernieuwd moet worden. Er zitten deuken of scheuren in het hout, de verflaag is lelijk of je trap is onveilig geworden. Misschien kijk je wel naar de oude tapijt- en lijmresten van de vorige eigenaars. Wat de reden ook is: de oplossing is een traprenovatie die past op jouw soort trap. Laat deze professioneel uitvoeren en geniet weer voor jaren van een prachtige en veilige trap.

 “Een ongeluk zit in een klein hoekje”. We horen het zo vaak, en toch denken we dat het ons niet zal overkomen. Totdat iemand in je omgeving werkelijk van de trap valt en je beseft dat een ongeluk écht in een klein hoekje zit. Want niet alleen kinderen of ouderen vallen van de trap! Onoplettendheid en haast zijn de grootste boosdoeners op een trap met gladde treden. Zó verbeter je de veiligheid op de trap:

Een trap moet vooral praktisch zijn, maar toch heeft de trap ook zeker invloed op de uitstraling en sfeer van je woning. Is je trap ernstig versleten en beschadigd? Dan heeft dit een negatieve invloed op de uitstraling van je huis. Gelukkig kun je hier iets aan doen door jouw trap te (laten) renoveren.

Een huis verbouwen kan al een zware klus zijn, maar om het ook nog vriendelijk te maken voor mensen die slecht te been zijn is nog een stap erboven op. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren.