Een trapleuning is natuurlijk in de eerste plaats functioneel. Het biedt houvast en ondersteuning, zodat je veilig de trap op en af kunt lopen. Maar waarom zou je de trapleuning niet óók tot een decoratief onderdeel van je interieur maken? Een mooie, passende trapleuning geeft je interieur extra stijl.

Je geniet nog volop van het huis waarin je woont, maar weet dat er een moment komt waarop de trap een onoverkomelijk obstakel lijkt te zijn geworden. Door zwakke knieën of een pijnlijke heup; door duizelingen; door spierzwakte of door overgewicht… Verbouwen kan uitkomst bieden, met het sanitair en de slaapkamer voortaan op de begane grond. Maar er is ook een eenvoudigere oplossing: de traplift. In dit artikel lees je er meer over!

De trap is in veel woningen een verplicht element waarbij er gekeken wordt hoe deze zo min mogelijk de aandacht trekt. Vaak neemt deze ruimte in beslag die men graag voor de inrichting zou gebruiken. Met de 1m2 trap van EeStairs wordt de trap niet alleen een prachtige toevoeging van je huis, zoals de naam al verklapt, neemt hij slechts een enkele vierkante meter in beslag!

Het kan zijn dat je door een ongeluk, ziekte of ouderdom slecht ter been raakt. Je huis zit dan plotseling vol obstakels, die voorheen geen enkel probleem vormden. Heb je een fijn huis, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om te verhuizen naar een aangepaste woning, aanleunwoning of tehuis. Met de volgende tips kun je toch gewoon thuis blijven wonen.

Ook als je ouder wordt, minder mobiel en een beetje meer afhankelijk van anderen, wil je natuurlijk nog graag op je eigen plekje blijven wonen. Op een bepaald moment is het dan verstandig om je huis toekomstbestendig te maken: zo kun je er langer blijven wonen en voorkom je gevaarlijke situaties in eigen huis. Maar hoe doe je dat, je huis toekomstbestendig maken?

Met een traplift kunt u langer thuis blijven wonen, zonder dat een grote verbouwing nodig is om uw slaapkamer en sanitair naar beneden te verplaatsen. Een traplift kan uitkomst bieden als u na een ongeluk niet zelfstandig meer boven kunt komen, maar ook bij gewrichtsklachten als gevolg van het ouder worden of overgewicht bijvoorbeeld. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een traplift?

Een traplift is een veilig hulpmiddel voor wanneer je wat moeilijker ter been wordt en zelf niet meer de trap naar boven kunt nemen. Moeilijk ter been raken hoeft niet alleen maar voor te komen bij ouderdom. Ook bij een ongeval, ziekte of overgewicht kan een traplift uitkomst bieden.

Woon je in een huis met meerdere verdiepingen dan heb je er eentje.... jawel, een trap! Een trap is een handig iets om je van boven naar beneden te verplaatsen maar verder wordt er niet echt vaak naar de trap omgekeken. Althans naar de vormgeving of het design ervan. Soms een verfje erop of een andere bekleding.. Maar wist je dat je van je trap een echte eyecatcher kunt maken in je gang of bij jou misschien zelfs in je woonkamer.

U woont heerlijk in uw eigen huis. De nabijheid van kennissen en buren geven u rust. Maar de trap wordt soms wat lastig om te lopen. Natuurlijk wilt u niet verhuizen, maar wat nu? Otolift biedt u de oplossing. Een Otolift traplift is binnen 3 uur geïnstalleerd, zodat u zonder enig probleem gebruik kunt blijven maken van uw trap en u probleemloos in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.