Voor iedere trap is er een traprenovatie mogelijk. Er komt een moment dat een trap vernieuwd moet worden. Er zitten deuken of scheuren in het hout, de verflaag is lelijk of je trap is onveilig geworden. Misschien kijk je wel naar de oude tapijt- en lijmresten van de vorige eigenaars. Wat de reden ook is: de oplossing is een traprenovatie die past op jouw soort trap. Laat deze professioneel uitvoeren en geniet weer voor jaren van een prachtige en veilige trap.

 “Een ongeluk zit in een klein hoekje”. We horen het zo vaak, en toch denken we dat het ons niet zal overkomen. Totdat iemand in je omgeving werkelijk van de trap valt en je beseft dat een ongeluk écht in een klein hoekje zit. Want niet alleen kinderen of ouderen vallen van de trap! Onoplettendheid en haast zijn de grootste boosdoeners op een trap met gladde treden. Zó verbeter je de veiligheid op de trap:

Een trap moet vooral praktisch zijn, maar toch heeft de trap ook zeker invloed op de uitstraling en sfeer van je woning. Is je trap ernstig versleten en beschadigd? Dan heeft dit een negatieve invloed op de uitstraling van je huis. Gelukkig kun je hier iets aan doen door jouw trap te (laten) renoveren.

Een huis verbouwen kan al een zware klus zijn, maar om het ook nog vriendelijk te maken voor mensen die slecht te been zijn is nog een stap erboven op. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren.

Vergeet je bij de inrichting van je woning het trappenhuis niet? Vaak is de trap naar de eerste verdieping zichtbaar vanuit de hal. Voor een gezellige entree naar je huis moet je dus ook de trap mooi aankleden! Maar ook andere trappen in huis verdienen de aandacht: stijl en gezelligheid zitten immers in de details. Hier vind je alvast 5 inspiratietips:

Een trapleuning is natuurlijk in de eerste plaats functioneel. Het biedt houvast en ondersteuning, zodat je veilig de trap op en af kunt lopen. Maar waarom zou je de trapleuning niet óók tot een decoratief onderdeel van je interieur maken? Een mooie, passende trapleuning geeft je interieur extra stijl.

Je geniet nog volop van het huis waarin je woont, maar weet dat er een moment komt waarop de trap een onoverkomelijk obstakel lijkt te zijn geworden. Door zwakke knieën of een pijnlijke heup; door duizelingen; door spierzwakte of door overgewicht… Verbouwen kan uitkomst bieden, met het sanitair en de slaapkamer voortaan op de begane grond. Maar er is ook een eenvoudigere oplossing: de traplift. In dit artikel lees je er meer over!

De trap is in veel woningen een verplicht element waarbij er gekeken wordt hoe deze zo min mogelijk de aandacht trekt. Vaak neemt deze ruimte in beslag die men graag voor de inrichting zou gebruiken. Met de 1m2 trap van EeStairs wordt de trap niet alleen een prachtige toevoeging van je huis, zoals de naam al verklapt, neemt hij slechts een enkele vierkante meter in beslag!