Je geniet nog volop van het huis waarin je woont, maar weet dat er een moment komt waarop de trap een onoverkomelijk obstakel lijkt te zijn geworden. Door zwakke knieën of een pijnlijke heup; door duizelingen; door spierzwakte of door overgewicht… Verbouwen kan uitkomst bieden, met het sanitair en de slaapkamer voortaan op de begane grond. Maar er is ook een eenvoudigere oplossing: de traplift. In dit artikel lees je er meer over!

De trap is in veel woningen een verplicht element waarbij er gekeken wordt hoe deze zo min mogelijk de aandacht trekt. Vaak neemt deze ruimte in beslag die men graag voor de inrichting zou gebruiken. Met de 1m2 trap van EeStairs wordt de trap niet alleen een prachtige toevoeging van je huis, zoals de naam al verklapt, neemt hij slechts een enkele vierkante meter in beslag!

Het kan zijn dat je door een ongeluk, ziekte of ouderdom slecht ter been raakt. Je huis zit dan plotseling vol obstakels, die voorheen geen enkel probleem vormden. Heb je een fijn huis, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om te verhuizen naar een aangepaste woning, aanleunwoning of tehuis. Met de volgende tips kun je toch gewoon thuis blijven wonen.

Ook als je ouder wordt, minder mobiel en een beetje meer afhankelijk van anderen, wil je natuurlijk nog graag op je eigen plekje blijven wonen. Op een bepaald moment is het dan verstandig om je huis toekomstbestendig te maken: zo kun je er langer blijven wonen en voorkom je gevaarlijke situaties in eigen huis. Maar hoe doe je dat, je huis toekomstbestendig maken?

Met een traplift kunt u langer thuis blijven wonen, zonder dat een grote verbouwing nodig is om uw slaapkamer en sanitair naar beneden te verplaatsen. Een traplift kan uitkomst bieden als u na een ongeluk niet zelfstandig meer boven kunt komen, maar ook bij gewrichtsklachten als gevolg van het ouder worden of overgewicht bijvoorbeeld. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een traplift?

Een traplift is een veilig hulpmiddel voor wanneer je wat moeilijker ter been wordt en zelf niet meer de trap naar boven kunt nemen. Moeilijk ter been raken hoeft niet alleen maar voor te komen bij ouderdom. Ook bij een ongeval, ziekte of overgewicht kan een traplift uitkomst bieden.

Woon je in een huis met meerdere verdiepingen dan heb je er eentje.... jawel, een trap! Een trap is een handig iets om je van boven naar beneden te verplaatsen maar verder wordt er niet echt vaak naar de trap omgekeken. Althans naar de vormgeving of het design ervan. Soms een verfje erop of een andere bekleding.. Maar wist je dat je van je trap een echte eyecatcher kunt maken in je gang of bij jou misschien zelfs in je woonkamer.

U woont heerlijk in uw eigen huis. De nabijheid van kennissen en buren geven u rust. Maar de trap wordt soms wat lastig om te lopen. Natuurlijk wilt u niet verhuizen, maar wat nu? Otolift biedt u de oplossing. Een Otolift traplift is binnen 3 uur geïnstalleerd, zodat u zonder enig probleem gebruik kunt blijven maken van uw trap en u probleemloos in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Is de trap geschilderd? Dan zal deze toch om de zoveel tijd een schilderbeurt nodig hebben. Iedere dag wordt de trap weer belast, waardoor deze beschadigt. Nadeel van het schilderen is dat dit een intensieve en tijdrovende klus is. Aan het eind van de dag is de verflaag nog niet voldoende droog en uitgehard om de trap weer in gebruik te nemen. Voordat een trap klaar is ben je zo enkele dagen verder. Voordeel van een geschilderde trap is dat deze wel makkelijk is af te nemen. Hup, even een doekje eroverheen en schoon is de trap! Dat bespaart je in ieder geval gedoe met een stofzuiger. Misschien heb je nog wel een gestoffeerde trap? Deze trap verdwijnt steeds meer uit de huidige woonstijlen. Alhoewel het behaaglijker is aan de voetjes, is een trap met tapijten bekleding minder makkelijk schoon te maken. Voor iedereen die het schilderen beu is of uitgekeken is op de gestoffeerde trap: “Kies voor een traprenovatie!” Door te kiezen voor een traprenovatie is het schilderen van de trap verleden tijd en ben je ook nog eens in één dag klaar! Wie wil nu niet een trap die lang meegaat en onderhoudsarm is? Een trap die bestand is tegen slijtage? Een bedrijf dat gespecialiseerd is in traprenovatie is Stairz.nl en zij vertellen graag over alle ins-en-outs van een onderhoudsarme en duurzame trap.