609
Zo verwijder je een afgebroken sleutel uit het slot

Zijn de toegangsdeuren van jouw woning al sinds jaar en dag voorzien van dezelfde sloten? Dan kunnen deze na verloop van tijd wat stroef worden. De wisselende weersomstandigheden liggen hier vaak aan ten grondslag. Daarnaast kan er zand in jouw slot komen. Gevolg hiervan is dat de sleutel minder goed draait. Moet je veel kracht uitoefenen op de sleutel om de deur te openen? Dan breekt hij mogelijk af. In deze tekst vertellen wij je hoe je een afgebroken sleutel uit het slot verwijdert.


Trek de sleutel uit het slot met een tang
Een sleutel breekt vaak af op gelijke hoogte met de cilinder. Hierdoor kun je er meestal geen vat op krijgen. Toch kan het gebeuren dat jouw sleutel net iets buiten de cilinder uitsteekt. In dat geval kun je hem mogelijk met een tang uit het slot trekken. Zorg dat je de sleutel goed vast hebt met de tang en probeer hem rustig uit het slot te trekken. Lukt dit? Dan kun je de deur met een andere sleutel mogelijk alsnog openen.

Probeer de sleutel te lijmen
Helaas slaagt niet iedereen erin om een afgebroken sleutel met de tang uit het slot te verwijderen. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit niet direct dat je de sleutel niet zelf uit het slot kunt halen. Nee, want je kunt proberen de sleutel te lijmen. Voordat je hiermee begint, moet je weten dat dit risico’s met zich meebrengt. Je kunt het afgebroken deel namelijk ook vastlijmen aan het slot.

Wil je desondanks toch proberen om de sleutel op deze manier uit jouw slot te verwijderen? Gebruik dan een kleine hoeveelheid secondlijm. Breng dit op het afgebroken deel aan dat je in jouw hand hebt. Druk dit deel vervolgens tegen het deel in het slot aan en wacht tot de lijm goed droog is. Trek dan voorzichtig aan de sleutel en kijk of deze zo uit het slot komt.

Doe een beroep op een slotenmaker
Het verwijderen van een afgebroken sleutel is vaak lastiger dan veel mensen op voorhand denken. Daarbij komt dat de kans op schade aan het slot aanwezig is. Zit je hier niet op te wachten? Dan doe je er goed aan een slotenmaker in te schakelen. Hij beschikt namelijk over gereedschappen om het afgebroken deel van de sleutel uit het slot te verwijderen. Dit doet hij binnen een handomdraai en zonder schade aan te richten. Zodoende hoef jij jouw slot straks niet te vervangen.

Zoek je nog een slotenmaker die jou snel van dienst kan zijn? Kijk dan of je een professional in de buurt kunt vinden. Bij Slotenprobleemkwijt ben je in dat geval aan het juiste adres. Op basis van jouw postcode of woonplaats krijg je direct een overzicht met slotenmakers in de buurt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners