1552
Warme zomer? Houd je huis koel met raamfolie
Gepubliceerd: 04-08-2022

Het is dit jaar een droge en vrij warme zomer. En dat is prettig voor iedereen die van warmte houdt. Maar als op een zonnige dag de temperatuur in je huis oploopt richting de 30 graden wordt het natuurlijk allemaal minder prettig. Laat staan als je ook nog in die warme temperaturen moet slapen. Dat worden slapeloze nachten, tenzij…

Een airco is duur, zonwerende raamfolie niet

Tenzij je een airco koopt natuurlijk. Maar een airco is duur. Niet alleen in aanschaf, maar ook qua verbruik. En zeker nu de energieprijzen zo zijn gestegen. Dan is qua budget een airco eigenlijk helemaal niet zo gunstig. Wat wel gunstig is én ook nog eens veel goedkoper, is raamfolie tegen te zon. We noemen het zonwerende raamfolie. Dit plak je op de ramen van je huis en hiermee blijft je huis wel 5 tot 8 graden koeler tijdens warme dagen. Een stukje zonwerende folie van 50 centimeter koop je al voor 3 euro. Veel goedkoper dus dan die dure airco’s. Bovendien bespaar het niet alleen geld, maar is het ook veel duurzamer. Het folie blijft namelijk werkzaam. Ook als het al jaren op je ramen zit. Het is daarmee dan ook een veel milieu vriendelijkere optie om iets tegen de warmte in je woning te doen.

inspiratiebrochures1.png

Kijk of je raam geschikt is voor zonwerende folie

Let bij de aanschaf van zonwerende folie goed op of het folie geschikt is voor jouw raamtype. Zijn de ramen van jouw woning nog allemaal van enkelglas? Dan kun je elk type zonwerende raamfolie gebruiken. Maar heb je dubbelglas of hr glas? Dan moet je raamfolie kopen dat speciaal voor dit soort ramen gemaakt zijn. Dit speciale folie voorkomt namelijk dat het glas te warm wordt en kan breken. Bij Raamfolieonline.nl vind je zonwerende folie voor elk glastype.

Kan ik nog wel door de ramen kijken?

Ja dat kan! Het is geen verduisteringsfolie waarbij het raam helemaal ondoorzichtig wordt gemaakt. Het is enkel een doorzichtig folie met een zonnefilter. En deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren tinten. Wil je ook nog een beetje inkijk tegengaan? Dan kun je het beste kiezen voor een wat donkere kleur. Ook spiegelfolie werkt goed tegen inkijk.

Zonwerend raamfolie op maat gemaakt

Er zijn bedrijven die raamfolie voor jou op de ramen plakken. Echter is dit behoorlijk prijzen. Daarnaast duurt het vaak maanden voordat je eens aan de beurt bent. Door zelf te plakken kun je veel geld besparen. Bovendien kun je het folie bij wijs van spreken morgen al op de ramen hebben en profiteren van de zonwering. Als je bij Raamfolie Online besteld kun je zelf de lengte bepalen. Ook ontvang je je bestelling vaak de volgende dag al in huis. En wees gerust, het plakken is echt niet moeilijk! Met de meegeleverde handleiding heb jij dat folie zo op de ramen zitten. Neem eens een kijkje! Voor welk zonwerende raamfolie ga jij?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide