1285
Tijd voor huisuitbreiding

Je bent trots bezitter van een prachtige woning, maar toch is het voor jouw gevoel niet helemaal af of voldoet het nog niet helemaal aan je wensen. Misschien zit je al een tijdje na te denken over een kantoor aan huis, een speelkamer voor de kinderen of een grotere keuken? Een aanbouw vergroot de leefruimte en is altijd een goede investering in de woning. De waarde gaat immers nooit verloren, sterker nog, het geeft de waarde van het huis in de meeste gevallen een flinke boost. Belangrijke punten om vooraf over na te denken zijn: stijlvoorkeur, vloerverwarming en dubbelglas.

Je stijl is prijsbepalend
Om te beginnen is jouw stijl erg bepalend voor de totale kosten van de aanbouw. Een indicatie voor de prijs van een aanbouw is dan ook lastig te geven. Gemiddeld kost een dergelijk project tussen de € 19.000 en € 27.000.Dit bedrag is afhankelijk van het feit of er gebruik wordt gemaakt van goedkopere prefab bouwelementen of duurder maatwerk. Materiaalkeuze is een belangrijke factor in de prijsopbouw. Je kunt je voorstellen dat jouw stijlvoorkeur de materialen bepaald die voor de afwerking gebruikt worden. Afwerking met hardhout is bijvoorbeeld prijziger dan een afwerking van kunststof. Houd hier in de begroting rekening mee en bespreek alle mogelijkheden met de aannemer.

Vloerverwarming
Indien je besluit een aanbouw te realiseren is het aan te raden om vloerverwarming aan te leggen. Dit bespaart niet alleen energie, maar de niet altijd even prachtige radiatoren worden op deze manier overbodig. De besparing van energie zit hem in het feit dat de warmte vanaf de vloer direct naar boven stijgt in plaats van verwarming door circulatie, zoals bij radiatoren. Het huis wordt op deze manier vanaf onder verwarmd in plaats van dat de warmte bovenin de woning blijft hangen. Buiten deze energiebesparing is vloerverwarming natuurlijk ook erg comfortabel aan de blote voeten in de winter.

Dubbelglas
Dubbel glas is niet meer weg te denken in de huizen anno nu. Dubbel glas zorgt logischerwijs voor een betere isolatie dan enkel glas. De prijzen van dubbel glas lopen uiteen, maar gemiddeld kost het ongeveer € 210 per raamwerk. Wil je het echt goed aanpakken? Dan ga je voor HR++ glas. Dit is dubbel glas met een edelgas tussen de glasplaten in plaats van gewone lucht. Hierdoor isoleert het tot wel 2,5 beter dan normaal dubbel glas. HR++ glas in een aanbouw levert je een gemiddelde besparing van € 70 per jaar op ten opzichte van gewoon dubbel glas. Dat maakt het de moeite meer dan waard.

Huisuitbreiding is een goed idee, omdat de waarde ervan niet verloren gaat. Houd van tevoren rekening met je stijl- en materiaalkeuze en overweeg nieuwe technieken, zoals vloerverwarming en HR++ glas om meer geld en energie te besparen. Ga direct aan de slag en gun jezelf dit jaar nog meer leefruimte die volledig aan je wensen voldoet.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners