1053
Stalen deuren: de trends van 2022!
Gepubliceerd: 10-06-2022

Dé trend op het gebied van deuren zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn en dat kan ook bijna niet anders. Want je ziet ze veel, heel veel!

Stalen deuren zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. De geliefde deuren zijn al meerdere jaren razend populair en de trend houdt aan.

Inmiddels zijn er tal van verschillende soorten, zoals stalen schuifdeuren, de scharnierdeur of taatsdeur. Deze varianten verschillen van elkaar op het gebied van bevestigen en de soort scharnieren die van toepassing zijn. Ook zien we steeds meer verschillende kleuren, vormen en speciale afwerkingen voorbij komen. We zetten de trends van 2022 graag voor je op een rij!

inspiratiebrochures1.png

Coatings, coatings en nog meer coatings

Uitgekeken op de standaard zwarte, stalen look? Geen probleem! Tegenwoordig worden coatings toegepast om het staal een ander uiterlijk te geven. Vooral verouderd messing is erg in trek onder de consument, chique in combinatie met marmer en lichte tinten. Dit zien we veel voorkomen in badkamers in het luxe segment. Naast de verouderde messing, waar een speciale techniek aan bod komt, zijn ook de reguliere coatings populair. Gouden, bronzen en lichtgrijze coatings zijn geliefd onder het publiek en zorgen voor een prettige, kalme sfeer in huis.

Stalen deuren met wit profiel

Ook kun je kiezen voor witte stalen deuren, een trend die steeds meer in opkomst is. Wit wordt geassocieerd met licht, zuiverheid en perfectie. Ideaal om in jouw favoriete ruime te verwerken. Het witte staal zal de ruimte groter doen ogen en het zorgt voor een betere lichtinval. Perfect voor kleinere ruimtes die wel wat licht kunnen gebruiken! Toch liever zwart staal? Ook dat is in 2022 een prima optie, ondanks de populariteit rondom witte deuren is zwart ook nog steeds veel voorkomend.

Ronde elementen bij maatwerk stalen deuren

Ronde elementen doorbreken rechte vormen en lijnen die tot op heden populair waren. Door rechte en ronde onderdelen samen te voegen, krijgt een ruimte een zachtere en meer vriendelijke uitstraling. Deze trend zien we ook terug in de stalen deuren. Denk hierbij aan afgeronde hoeken, vakken of afgeronde handgrepen. Dit geeft de, over het algemeen, stoere deur een wat zachter uiterlijk.

Lees ook:
Woontrend alert: Veel lof over loftdeuren

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide