1566
Ruimte creëren in je hokjeswoning: 3 tips

Vooral in woningen die opgedeeld zijn in verschillende ‘hokjes’ kun je met deze tips een ruimtelijk effect creëren. Bijvoorbeeld met glazen deuren, die een heel open uiterlijk hebben. Of je sloopt alle drempels eruit. Maar herinrichting begint altijd met het maken van een plan.

1.      Eerst het plan

Voor je aan de slag gaat met allerlei dingen aanschaffen: maak een moodboard. Koop een stapel woontijdschriften en knip en plak alles wat je mooi vindt op een groot vel papier. Daarnaast maak je een plattegrond in verhouding met de werkelijke formaten. Deze beide handigheidjes helpen je de juiste keuzes te maken. Je ziet voor je hoe het eruit komt te zien en gebruikt het geheel om aankopen te doen. Misschien verras je jezelf met het plan en wordt het heel anders dan je vooraf in je hoofd had.

2.      Optisch ruimtelijk, trek de vloer door

Het grootste optische effect krijg je als je gebruikmaakt van glas, bijvoorbeeld met stalen taatsdeuren. Dit zijn glazen deuren met een profiel van staal, die geen kozijn nodig hebben. De scharnierpunten bevinden zich boven en onder en je kunt deze deuren zowel naar binnen als naar buiten opendraaien. Een bijkomend voordeel van stalen taatsdeuren is dat je woning er zonder drempelsook optisch ruimtelijker van wordt. Dit maakt dat je de vloer door verschillende ruimtes kunt doortrekken, wat een mooie geheel geeft.Bijkomend voordeel: het isrolstoelvriendelijker!

3.      Privacy, of niet

Licht is ruimte. Een stalen deur heeft veel glas, waardoor je meer licht de ruimtes binnenlaat. Combineer je dit met een lichte vloer dan is het effect nog groter. Nu kan het ook zijn dat je liever niet van de een naar de andere ruimte kijkt. Neem bijvoorbeeld een kantoor en je woonkamer. In dat geval kun je bij Blecks kiezen voor mat of geblindeerd glas in de deuren. Dit laat wel het licht door, maar je kunt niet zien wat er aan de andere kant gebeurt. Zo kijk je in je vrije tijd niet op je bureau. Wil je die openheid een ander moment wel, dan kun je de stalen taatsdeuren ook helemaal openzetten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners