1856
Kunststof kozijnen

Als je besluit om kunststof kozijnen te laten monteren, dan vraag je jezelf natuurlijk ook af wat je allemaal te wachten staat. Schipper Kozijnen is al bijna vijftig jaar een toonaangevend leverancier van kozijnen en deuren voor de particuliere en zakelijke markt. Om exact in kaart te brengen wat je mag verwachten volgen we Klaas, een van onze ervaren monteurs die al twaalf jaar nieuwe kunststof kozijnen voor Schipper Kozijnen bij klanten thuis plaatst. Dit kun je verwachten wanneer je kunststof kozijnen bij Schipper koopt.

Voorbereidingen
Voordat de monteur van Schipper Kozijnen aanbelt, kun je zelf alvast wat voorbereidingen doen. De monteur heeft uiteraard wat werkruimte nodig. Ze zijn behoorlijk flexibel, overdrijven hoeft dus niet. Ook zaken die rondom het raam of de deur zitten, zoals gordijnen, vitrages en zonweringen, moeten even aan de kant. Dan heeft de monteur daar geen last van. De vloer afdekken mag, het hoeft niet. Dit doet de monteur in ieder geval. Leg in ieder geval niets op de trap, dat is onveilig.

Naast de werkruimte bij de kozijnen, is er ook voor de deur wat ruimte nodig. De auto en de werkruimte erachter nemen zeker twee parkeerplekken in. Het is prettig om daar iets voor te regelen met de buren bijvoorbeeld. Woon je in de grote stad en is er een ontheffing nodig? Dat regelt de bewoner meestal zelf.

Stof en rommel
Hoewel de monteurs via de laatste technieken werken om de nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen komt er altijd wat stof vrij. Dat is niet te voorkomen. Stofgevoelige apparatuur wil je dus afdekken met een kleed of een handdoek. Let op met plastic folie! Dit maakt de vloer glad en is niet geschikt als afdekmiddel. Bij een beetje wind vliegt het meteen weg.

Er blijft na het plaatsen van nieuwe kozijnen niet al te veel rommel over. Voornamelijk verpakkingsmateriaal en natuurlijk de oude kozijnen. Na onze werkzaamheden ruimen we alles netjes op. Het afval voeren we af, tenzij er dingen zijn die we niet mee mogen nemen, zoals asbesthoudende materialen.

De installatie van de kunststof kozijnen: een spannende dag
Op zich laat de installatie van nieuwe kunststof kozijnen zich makkelijk omschrijven. De oude kozijnen halen we eruit en we zetten er nieuwe voor terug. Om de nieuwe kozijnen recht, passend en wind- en waterdicht te monteren heeft Schipper Kozijnen ervaren en vakbekwame monteurs in dienst. Wist je dat kozijnen met grote pennen in de muur vastzitten? De monteur verwijdert deze uit de oude kozijnen en plaatst nieuwe bij het monteren van de nieuwe kunststof kozijnen. Daarna volgt de afwerking om het kozijn goed dicht te krijgen en het er mooi uit te laten zien.

Invloed van het weer
Kozijnen vervangen kan bij elk weertype. Ook al komt er steeds een flinke opening vrij bij het demonteren van het oude kozijn, het nieuwe zetten we direct weer in. Daardoor is er weinig last van de weersomstandigheden. Eigenlijk is er alleen last wanneer er een storm pal op het kozijn staat. Dan is het gevaarlijk om het te vervangen en maken we een nieuwe afspraak.

Thuisblijven
Het is niet verplicht, maar wel handig en verstandig als er iemand thuis is. Daardoor is het mogelijk om eventueel zaken te overleggen. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de klus meerdere dagen in beslag neemt, dan is het handig als er 's morgens en 's avonds iemand is voor overleg.

Als er iets stuk gaat
Het is niet de bedoeling, maar er gaat wel eens iets mis. Het gebeurt gelukkig nauwelijks. Het is geruststellend om te weten dat onze monteurs van alle markten thuis zijn. Kleine beschadigingen lossen ze meestal direct zelf op. Is er onverhoopt een grotere schade, dan zijn we daarvoor verzekerd en lossen we het op die manier netjes op.

Veiligheid
Schipper Kozijnen heeft een VCA-certificaat. Dit betekent dat de monteurs getraind zijn in veilig werken en de nieuwste veiligheidsmaatregelen kennen en toepassen. Bij het inmeten ontvang je meteen een VCA-formulier van de projectleider. Dit is een checklist waarin zaken over de veiligheid staan. De projectleider neemt deze met u door.

Er is ook aandacht voor de meest nieuwsgierige gasten: kinderen en huisdieren. Vooral kinderen willen vaak alles weten over het werk dat je doet en het gereedschap dat je gebruikt. Dat is eigenlijk alleen maar leuk. Als het werk en de veiligheid het toestaat leggen we het nog uit ook. In ieder geval slingert er geen gereedschap rond en als we potentieel gevaarlijk werk doen, zoals het oude kozijn uit de muur tillen, controleren we eerst goed op rondlopende kinderen of huisdieren.

En wat verder nog
Klanten maken zich vaak zorgen om geluidsoverlast door blèrende radio's en schreeuwende bouwvakkers. Het voordeel van werken met een gerenommeerd bedrijf is dat dit niet gebeurt. Natuurlijk houden onze monteurs van een muziekje bij het werk, maar zeker niet hard. Mocht de klant dit niet op prijs stellen, dan werken we zonder muziek. Dat is geen probleem. Dit geldt ook voor het praten; even een sociaal praatje of overleggen tijdens en over het werk komt voor. Maar niet op hoog volume, gewoon als een normaal gesprek.

Onze monteurs hebben tijdens het werk gewoon af en toe pauze. Een kopje koffie of thee is dan fijn, het broodje nemen ze gewoon zelf mee. Ook moeten ze af en toe het toilet bezoeken. We vertrouwen erop dat dit geen probleem is.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners