418
Maak je huis klaar voor de interieurtrends van 2021!

Bepaalde trends uit 2020 ga je ook komend jaar terugzien. Aan de andere kant zul je zien dat er, mede door corona, behoefte is aan een frisse start. Om je huis aan te laten sluiten bij de laatste trends hoef je gelukkig niet meteen je hele interieur om te gooien. Het toevoegen van slimme, nieuwe accenten, zoals goed gekozen meubelbeslag, kan wonderen doen!

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is net als vorig jaar één van de belangrijkste trends voor 2021. Kies kwaliteit boven kwantiteit, en schaf dit jaar eens geen (of minder) nieuwe meubels aan. Speur in plaats daarvan naar unieke items in de kringloopwinkel of op internet. Heb je eenmaal een bijzonder kastje of tafeltje gevonden, geef er dan een eigen twist aan door het te verven of er een mooie nieuwe handgreep op te zetten. Online vind je een groot aanbod handgrepen voor kasten waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Op dezelfde manier kun je je eigen meubels “recyclen”. Met een likje verf of nieuwe grepen tover je de kast die je eigenlijk zat bent om tot een compleet nieuw meubel dat weer jaren meekan!

Japandi: Japan meets Scandinavië

De meest verrassende trend voor 2021 is Japandi. Deze woonstijl combineert design elementen uit Japan en Scandinavië. Het klinkt gek, maar werkt wel. Japandi is een sobere en cleane stijl met opvallende contrasten. Organische vormen, gladde oppervlakken, licht hout, en neutrale kleuren zorgen voor een rustig en opgeruimd geheel. 

Bright Bubble: een nieuw begin

Door toedoen van corona hebben we steeds meer behoefte aan een comfortabel huis waarin we ons veilig kunnen voelen. Vanuit dit idee is de Bright Bubble trend ontstaan. Deze woonstijl kenmerkt zich door lichte kleuren, zachte stoffen en organische vormen. De trend weerspiegelt de rust van een leeg blad papier. Met deze woonstijl ben je dus klaar om in 2021 een frisse start te maken!

Groen en natuurlijk

Planten en veel groen zijn net als voorgaande jaren niet weg te denken uit een trendy inrichting. Behalve steeds meer planten in huis komen we ook steeds meer natuurlijke materialen tegen. Voorbeelden hiervan zijn biologisch katoen, bioplastics, bamboe, hout en wol. Ook op de muren wordt groen dé kleur van 2021.

Goud en gedurfde kleuren
In 2021 is het niet alleen strak, sober en natuurlijk wat de klok slaat. Ook goud en opvallende kleuren gaan komend jaar volgens de trendwatchers een opmars maken. Blijkbaar hebben mensen ook (of juist?) in deze moeilijke tijden behoefte aan een feestelijke inrichting. Kleuren als roze, lila en blauw zien we steeds meer terug op de muren en in meubels. Deze uitbundige stijl wordt afgemaakt met gouden deur- en meubelbeslag. Een bekende speciaalzaak zag de verkoop van gouden deur- en meubelbeslag al explosief stijgen, en verwacht dat dit het komende jaar zeker doorzet!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners