857
Inspiratie voor de verbinding naar jouw tuin

De verbinding tussen jouw tuin en woning kun je door verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld door gewone deuren te plaatsen of te kiezen voor openslaande tuindeuren, een schuifwand, vouwwand of een schuifpui. Iedere oplossing heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Om je te inspireren hebben wij een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 

Glazen vouwwanden

Een vouwwand is prachtig en vormt de perfecte verbinding tussen binnen en buiten.Door het plaatsen van een glazen vouwwand, wordt er een geheel gecreëerd. Hierdoor krijg je het gevoel dat je 'buiten naar binnen haalt' en dat de tuin echt onderdeel wordt van je woning. Door deze grote oppervlakten komt er veel meer licht binnen wat direct een ruimtelijker effect geeft en zorgt dat je woning er een stuk ruimer oogt. De mogelijkheden van vouwwanden zijn enorm groot, denk aan een grote variatie in maten, kleuren en materialen. Je kunt de vouwwanden indelen zoals jij dat wil.

Neem bijvoorbeeld de vouwwanden van Solarlux. Er zijn maar liefst 200 mogelijkheden, ze zijn perfect geïsoleerd, van hoge kwaliteit en je krijgt jarenlang garantie.

Bron: Solarlux

gevelopening.jpg

Glazen schuifwanden

Een andere optie is glazen schuifwand, oftewel een glazen schuifpui. Schuifwanden brengen ook veel lichtinval met zich mee in je woning. Door het grote glazen oppervlakte kan het soms net lijken of je buiten zit. Stel je voor, het is hartje winter en er ligt sneeuw buiten. Jij zit lekker warm binnen, maar kunt wel volop genieten van het winterse weer. In de zomer kun je schuifwanden heerlijk openzetten zodat je een perfecte aansluiting hebt met je tuin. Een schuifwand en vouwwand lijken op elkaar. Het grote verschil is dat je met een schuifwand de ruimte voor de helft open kunt zetten, terwijl dit bij een vouwwanden nagenoeg 100% is.

Bron: Solarlux

openslaandedeuren.jpg

Openslaande tuindeuren

Openslaande tuindeuren zijn erg populair omdat ze woonkamer of keuken met buiten verbinden. Door het relatief grote glazen oppervlak krijg je lichtinval in de woning. Je kunt ze heerlijk opengooien bij mooi weer en zo naar buiten lopen. Tuindeuren komen in allerlei soorten en maten en zijn in te delen zoals jij wilt. Als je grote openingen wil maken dan heb je al snel te maken met zijlichten, prachtig maar je kunt de zijlichten niet openzetten. Wil je dat wel? Dan zijn schuifwanden of vouwwanden de betere optie.

Zoals je ziet zijn er er veel mogelijkheden om de verbinding tussen binnen en buiten te maken. Weet jij al hoe je de verbinding wil gaan maken?

download de GRATIS STYLEGUIDE

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox! Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?